Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie dla frustratów i mizoginów w życiu, a na wojnie to już zdecydowane nie!

Potem taki gwałci i zabija dla przyjemności.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

A co ty panienko sobie myślisz ze mieszkasz pracujesz w naszym pięknym kraju zadaszenia nasz chleb a kiedy ewentualnie wybuchnie jakąś wojna to dasz sobie nogę z kraju i niech inni się martwią. Ktoś inny ma za ciebie karku nastawiać a ty co. Kiedyś to można było spanikowac ja tydzień po komisji byłem już w kamaszach w WOSS Piła. To były czasy a nie teraz. 2 lata obowiązkowej służby. A nie teraz chłopakiem w rurach z żelem na główce. Bohaterowie a jak coś się dzieje lecą do cycusia mamusi. Żal ze są tacy ludzie którzy nie chcą bronić naszego kraju. Zachowują się jak ciałach z Syrii tam wojna a oni uciekają to kto ma im wyzwolić ten kraj?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kiedys koszarówy staly za płotem a teraz dostają powołania , co za udogodnienie ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

ej nie otrzymasz

bo to za duzo zachodu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko ze to wezwanie od prezydenta Sopotu

geniuszu ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

kurdupel tusk z sopotu

zeby byc dobrze zrozumianym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

taka jest prawda

i urzednicy sa tak samo mentalnie w prl. w tym prezydent karnowski, ktory to pismo podpisal.
Adamowicz w Gdansku tez ludzi tak przesladowal. Tylko czemu portal o tym nie pisal? :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak

glownie. i actimelki

te podatki to funkcjonariusz tusk podniosl i wprowadzal

kolega karnowskiego (podpisanego na pismie do tej pani). wsparl go zreszta kiedy do urzedu startowal byly kochanek jego żony. platforma jest nie miej msciwa niz to mowi sie o pis.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

a przepisy sa z czasow PRL -dokladnie rok 1967 (czasy chyba Gomułki).

wiec?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wiesz, ze wszyscy za to placimy

a na dentystow w szkolach nie ma w tym czasie pieniedzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

niemniej bez sensu

bo jaki jest sens przeprowadzac badania, ktore za rok czy dwa beda nic nie warte.
To zwykle marnopwanie czasu i pieniedzy. Albo ktos idzie do armii albo nie tworzmy pozorow.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

po sluzysz w PO

swoim nie wysylaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

a wczesniej przez tyle lat rzadow adamowicza i podpisanego na zdjeciu karnowskiego nie mialas takich przemyslen?

mnie tez przesylali takie kretynskie wezwania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja robię

niecierpie PO i ich funkcjonariuszy jak KArnowski. Niech swoja zone wysle do syfu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

raczej z samorzadu

zobacz, ze te wezwania wysylaja Adamowicz z Karnowskim.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

kolejny debil

co nie rozumie tekstu