Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się, ale dopiero wtedy gdy faceci będą rodzić dzieci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko, ze to jest bezsens bo badania lekarskie sie przedawniaja

Wiec jesli nie idziesz konkretnego roku do wojska, do sluzby sa one (te badania) tylko marnotrawieniem pieniedzy publicznych. Juz z pewnoscia tak jest jesli armia ma byc dla tych, ktorzy sami ja wybrali i wiedza w czym sie chca specjalizowac.

Bo kazda galaz militarna wymaga innego przygotowania wiec i badań na starcie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Liczba
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

WildChicken..macice które powstały z kolan

obronią też i tych złych mężczyzn którym się serce raduje.Dokonają tego razem z rezerwistami WOT i resztkami rozpadającego się Wojska Polskiego.I co się dziwić że ludzie głupieją w panice i ganiają do dziennikarzy dostając tego typu urzędowe wezwania?Stań na wprost feministek z hasłem dla was tylko dzieci kościół i kuchnia a na miesięcznicy z hasłem precz dla kłamstwa smoleńskiego i przed oenerowcami z hasełkiem narodowca wal z gumowca i zobaczymy jaki z ciebie bohater..a i tak to jest nic naprzeciw tego co ludziom podpowiada wyobraźnia na temat wojny i jak ich myśl o niej przeraża
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i z faktu ich wyższości na polu bitwy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Panie urodzone w latach 1993-1998. Jeśli list napisała dwudziestosiedmioletnia Pani, to w którym roku się urodziła?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kto wejdzie do kraju z bilionami długu do spłacenia i 6 mln Polaków
poniżej min .PO CO ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie Trójmiasto.pl robi szum

tylko blondynka po studiach. Bardzo dobrze, że portal zamieścił list wraz z wyjaśnieniem prawnym - może będzie mniej "zaskoczonych" wezwaniem.

A tak poza tym to ja poza kwalifikacją przeszedłem również przeszkolenie wojskowe. Były to jedne z najlepszych wczasów jakie miałem w życiu. 6 tygodni zakwaterowania w byłych akademikach WAM w Łodzi wspólnie z pielęgniarkami na tym samym piętrze. Wszędzie jeździliśmy autokarem, na poligonie byliśmy raz (większość czasu przesiedzieliśmy w kantynie, w której można było kupić jedynie kiełbasę, chleb i wódkę) a 4 razy na strzelnicy. I jeszcze za wszystko zapłacili.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaka kategoria E

Po inteligencji widać, że nadaje się do wojska jak najbardziej.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakbyś nie zauważył

to w Polsce już od 9 lat nie ma obowiązkowego poboru do wojska. To na co ta "pani" dostała wezwanie to tzw. kwalifikacja wojskowa wykonywana na wypadek konfliktu zbrojnego, kiedy to wszyscy nadający się dostają odpowiednie powołania. I tak jest w większości państw na tym świecie. A wnioskując o jej inteligencji po poziomie wypowiedzi to nadaje się do wojska w 200%.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Klep tą kosę razem z antkiem i nam tu d..y nie zawracaj.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Już same brednie ojca założyciela tej "nauki" mówią o niej bardzo wiele.

Freud jako dzieciak miał fantazje sexualne ze swoją matką w roli głównej i co głosi psychologia? Że Freud to po*$# ? Nie! Że dotyczy to ogółu populacji!
Polecam też "Test Kocha" czyli interpretacja cech psych. badanego na podstawie tego... jak narysował drzewko xD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma to jak sentyment komuszka pomiotu komucha.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

O czym ty bełkoczesz? chcesz zginąć to zapi....j tam i daj się zastrzelić i nie epatuj na tym forum chorobą maciera i jego kamaryli.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z takimi objawami to zgłoś się do Kocborowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Buuuuuuuuuuhahahaha!!!!!!!!!!

No i co z tego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z logiką to ty nie masz nic wspólnego, czy do policji biorą na siłę / na razie nie ale zomo może reaktywuje oszołomstwo/ więc jakby chciała to by poszła, a nie na siłę jak w państwie totalitarnym.

patriota

Z karkiem równym pustemu łbu i wymiętą koszulką z orłem i flachą denury w kieszeni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2