Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Edukacja w jednym temacie poważnie upośledza wiedzę ogólną.

Dlatego swoją edukację zakończyłeś na trzech klasach i to zaliczonych korespondencyjnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zaśpiewaj pis-dnięty powstań ludu ziemi, powstańcie ci ,którym piątej klepki brak .... i hajda na bolszewika tylko nie zapomnij kosy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Przy sprawach rozwodowych w 95% przysługuje im prawo do opieki nad dziećmi."

Zapomniałeś jeszcze o "podziale majątku" gdzie facet musi oddać połowe wartości mieszkania na które sam jeden pracował a panna nic sie nie dołożyła, ot takie wynagrodzenie za "franczyzowanie nazwiska" :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Kto nie chce utrzymywać własnej armii, będzie musiał opłacać obcą..."

Radzę zastanowić się nad powyższym powiedzeniem. Historia się nie skończyła, a dzieje Europy dowodzą, że masowe rzezie są tu normą, tak że jeśli ktoś nie chce się bronić, niech później się nie dziwi rzeziom, gwałtom (na kobietach i dzieciach), rabunkom, podpalaniu miast, deportacjom, degeneracji, zniszczeniom i upadkiem cywilizacji...

Ps. Autorka trochę się ośmieszyła, natomiast portal Trójmiasto.pl nie powinien chyba upubliczniać zdjęć dokumentu wezwania... zatraciliście instynkt samozachowawczy? Zdegenerowana FR jest 120km stąd...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gotowanie i sprzątanie

czyli "ciężka praca" wg kobiet.

A do roboty to zaiwania domyślnie i z automatu, wszakże jeszcze wiele kobiet uważa, że mąż to znaczy sponsor i w ogóle "facet to ma mieć coś do zaoferowania" tzn. piniondze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mięso armatnie zawsze było w cenie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mierz wszystkiego swoją miarą trepie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

. @@

A taki uj .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twój wybór, możesz sama się zgłosić. ale niech nie zmuszają innych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A od kiedy psycholog to mądry? :)

no właśnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

loki

Uważaj bo od antka dostaniesz wezwanie na eksperyment lotu do Smoleńska, oczywiście 20% organu jaki posiadasz nie odmówi udziału.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

W pełni popieram,ale widzę ilu tu tępych trepów wylazło.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

trzeba było sobie znaleźć

dobrego męża
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

pokaż mi taką firmę

w której na takim samym stanowisku i wykonując takie same zadania mężczyzna zarabia więcej niż kobieta
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Trep

Nie każdy ma ochotę być durniem ganianym przez debili.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To się onegdaj markietanka nazywała

A nawiasem mówiąc to już za nieboszczki komuny panie lekarki i pielęgniarki miały swoje przydziały mobilizacyjne a niejedna przeszła przeszkolenie wojskowe z poligonowym włącznie. Więc nie ma co płakać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdzie trzeba wnieść szafę na piętro

Z gachem w środku a ty rogaczu ją tachaj.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

65%

2818 głosów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co ty bredzisz w Szwecji nawet mężczyźni nie mają służby obowiązkowej, tylko ochotniczą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"mała czarna"

"Mam wielką ochotę stawić się tam w "małej czarnej", w szpilkach na wysokim obcasie i w żakiecie." Pani jak widać nie potrzebna komisja, bo już sama dobrze wie jaką będzie pełnić funkcję w wojsku. Nie wiem jak teraz ale kiedyś się mówiło na nie "koszarówki" hahaha
Antoni ma zapewne plan aby utworzyć cały szwadron takich, w czasie pokoju będą trenować na naszych, a w czasie wojny będą odwracać uwagę przeciwnika od działań naszej armii! I to jest dywersja :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2