Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lord i Władca Wszystkiego

Potwierdzam. Dodatkowo dodam, że w latach 90tych w kategorii "najlepszych strzelców wyborowych" pierwsze trzy miejsca miały kobiety ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Debilny komentarz to i debilna odpowiedź.

Modelem penisa to żadna nie będzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szok co to może oznaczać wraca pobór do wojska i pod warunkiem nie stawienia się więzieniem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pełna militaryzacja i dozbrojenie społeczeństwa by się broniło przed opresjami z różnych stron

Kobiety pełne przeszkolenie jak każdy obywatel i przeniesione do rezerw.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro Panowie zaslaniacie sie rownouprawnieniem to wytlumaczcie mi czym WY sie zajmiecie by byc na rowni z kobietami.
Kobiety rodza dzieci, wychowuja, zajmuja sie domem, chodza do pracy...jak moga to wbiosa kanape czy fotel na trzecie pietro, moga isc do wojska, pracowac w kopalniach, platformach. Cokolwiek wymyslicie za prace to kobiety sa zdolne by ja wykonac. Wy jednak nadal uwazacie sie za inteligentow, za wazniejsze polowy...a to stolec prawda, nie potraficie urodzic dziecka, nie potraficie skupic sie na kilku czynnosciach naraz i kazda z nich wykonac perfekcyjnie, nie potraficie myslec jak kobiety, nie potraficie poswiecic absolutnie wszystkiego dla wyzszego dobra.
To jest psychologia, wy jestescie silniejsci, ale bardziej tepi. Kobiety sa slabsze ale madrzejsze wiec wy gimbazo ktora tu siedzi i obraza kobiety najpierw douczcie sie troche na temat obu plci a potem gadajcie o rownouprawnieniach bo to WY Panowie musicie dorownac NAM kobietom by w ogole mozna bylo rozpoczac dyskusje na temat rownosci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Macierewicz potrzebuje sanitariuszek do tego swojego ORMO czy tam ZOMO

które powołuje w celu tłumieni ewentualnych strajków ludzi "gorszego sortu"???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Absolwenci medycyny są WSZYSCY objęci komisją wojskową i są o tym informowani jak idą NA studia. Zresztą wielu innych kierunków też.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stop dyktaturze kobiet!!

Precz z przesylaniem pism.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

pitolisz jak potluczony kodowski imbecyl. Żal więcej pisać bo nie zrozumiesz sensu.

ustawe mogla partia zmienic ale jej to wisialo

koledzy karnowskiego nie potrafili tego zrobic i teraz niby nie wiedza dlaczego sa takie przepisy.

Durniow to masz w domu. tak wlasnie reaguja frustraci, jak ty. wyzwiskami.

zmusza rowniez do bycia powolalnym na stanowisko prezydenta?

naprawde biedny kudłaty zmusili go bo on tez nie wiedzial o tych przepisach.

Albo jest czescia tego systemu albo nie. Niech sie zdecyduje. Wedlug mnie jest i udaje głupa przez kilknascie lat juz. Takze przed sadami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zmuszala go ta ustawa zostac prezydentem miasta? no co ty powiesz?

a jesli ma w d*pie to tym gorzej o nim swiadczy.

ustawa istnieje od 1967 roku

wiec jak uzasadnisz, ze Karnowski nie chce ale musi. Gdy zostawal prezydentem to wiedzial, ze bedzie przesladowal i mu to nie przeszkadzalo.

wystarczy zaoferowac adekwatne szkolenia ochotnikom

i tym zrobic porzadne badania przed przyjeciem. w tym testy psychologiczne.

kraju

ty wolalbys niemieckie