Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ustawa istnieje od 1967 roku

troche ogarnij skorupe. i wszystkich wzywali przez ostatnie 20 z gora lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty to wiesz bo w Tworkach i to od dawna jesteś stałym mieszkańcem.

123 lata to minęło w 1918 roku i wtedy Polska odzyskała niepodległość dzięki sprzyjającej okoliczności wyniku wojny i wspaniałych ludzi.W II wojnie Niemcy a przede wszystkim dzicz sowiecka z bandytą Stalinem na czele wymordowali inteligencję polską a tuż po jej zakończeniu motłoch dokończył dzieła.Po upadku komuny jak dzisiaj widać dalej rządzi motłoch.

No to się dygnij na gałęzi,tylko szybko bo szyszko wytnie wszystkie drzewa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

maj

Chciałeś misia zastąpić a tu zonk i wpadłeś we frustrację i swe żale wylewasz na forum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dedykacja dla trepa od wystawiania kategorii

Julian Tuwim : Nazwać kogoś idiota to nie obraza to diagnoza.

psycholog

Z takim podejściem bezwolnego manekina to ci na głowę nas....ą i będziesz zadowolona bo tak ma być i tak durni traktują od lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

klasyka

Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci.

czepiasz sie o literówkę? to ty kozak jestes

wsrod trepow tak samo mozna znaleźć tępaków jak i takich, którzy mogliby cie przytloczyc swoim IQ - maly robaczku chowający sie za ekranem, znawco trepów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brawo inteligencja!!

Przyszła psycholog...??? Masakra, co za inteligencja. Doucz się dzieciaku, bo większego ignoranta nie mogłaś z siebie zrobić.... w tej małej czarnej w szpilkach. Kupa śmiechu na całe Trójmiasto !!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

tragedia kto ją na studia przyjął ????
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bujaj się

Co sa wymiekasz - cieniasku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Plugawisz sam siebie ale to u takich ci*asów jak ty standard.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czytelniczka nie nadaje się do wojska - brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nie została powołana tylko dostała wezwanie do badania lekarskiego w celu uzyskania książeczki. Rzeczywiście przerażające doświadczenie, a ta zielona książeczka nie pasuje do torebki. ja p====ole....

"trochę straszą, trochę grożą, a trochę ostrzegają" no ku+a te 2 zdania z 1 zdjęcia są tak skomplikowane.
Ja ci wystawię kategorię - E - czyli ewakuowana z dziećmi i zwierzętami, ewentualnie operacja ludzka tarcza.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak tak tak

Kto to jest Klich? Nie słyszałem już o gościu ze dwa lata.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chętny do służby

A ja mam prawie 45 na karku i chętnie bym sobie poszedł do służby. Na rowerze się utrzymuję jeszcze, trochę lustrzyca wprawdzie mnie już dopadła ale jeszcze umiem zawiązać buty bez stękania, to chyba w sumie się nadaję???
Byle mi dali za 10 lat emeryturkę wojskową.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polaków

to się wypędzi, albo wymorduje..
Proste...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prawdopodobny powód?

Może być taki, że zbyt wielu młodych nie radzi sobie psychicznie w warunkach wojskowych. Zwłaszcza , że patologia zaczyna się już w szkołach podstawowych i nikt z tym sobie nie umie poradzić , bo przecież dzieci nie można karać ( a odpowiednio wychowywać nie każdy umie). I teraz gdy kilku dobrze wychowanych trafi na większość patologi to to dobre wychowanie staje się karta do wykluczenia albo powoduje prawdziwy rozłam w umyśle ( sprzeczność ideii i postaw) co moze prowadzić do choroby psychicznej czyli nie radzenia sobie w takim środowisku.
A te moga prowadzic do poważnych zagrożeń gdy w grę wchodzi kontakt z bronią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

,,,,,

Ja akurat mam dobrego męża i syna którzy wiedzą, że trzeba wspólnie pracować w domu ...nie marudzę. Zwracam tylko uwagę na problem który dzieje sie w wielu Polskich domach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A nie widziały gały co brały?

To te księżniczki i królowe jedne... Najpierw czekają na nadzianego księcia z bajki, albo conajmniej nadzianego. A jak się zorientują, że turnus mija, to biorą co popadnie..
A później płacz...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0