Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Patrząc na obecny skład Ministerstwa Obrony Narodowej stwierdzam że psycholog w tym gronie jest jak najbardziej na miejscu. Chociaż lepszy byłby psychiatra.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 13

Widzisz, dla tej Pani i dla większości innych to bezsensowny żart

Skoro sama się za żart uważa, to kim Ty jesteś żeby to kwestionować.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 11

A ty oddaj krajowi co mu się należy!

Szósta rano, stado zrywa się z barłogów... ;)
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 3

"mała czarna" jest ok - zwłaszcza w momencie: "pochylić się i zakasłać" :)
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Korwina ukarali ze to, że powiedział że przeciętna kobieta jest słabsza, niższa i mniej inteligentna od przeciętnego mężczyzny. Taka nowoczesna poprawność polityczna obrońców wolności :)
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podziwiam trojmiesto.pl....

....że umieszcza taki artykuł. Co w tym dziwnego, skoro przepisy mówią, że może być powołana, bo posiada kwalifikacje przydatne w wojsku to....należy założyć "małą czarną" i potuptać na komisję. Nie widzę gdzie tam straszą, grożą i ostrzegają, po prostu przytaczają podstawę prawną.
popieram tę opinię 115 nie zgadzam się z tą opinią 9

Gdyby nie wąsy to by nie dostała...
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 10

jaka rozbeczana histeryczka

Że jej nie jest wstyd z takim czymś do mediów pisać.
Niech pozna przepisy zamiast płakać że wojsko żartuje, że strzeli focha i pójdzie w szpilkach na komisje...

Skończyłem szkołę wojskową, dobrze by tej pani zrobił pobyt w takowej :P
popieram tę opinię 117 nie zgadzam się z tą opinią 25

Kobiety zamiast dronów...

Antoni mobilizuje armię ;)
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie zgadam się żę powołanie kobiety do wojska

"to bezsensowny żart" Bardo dużo kobiet służy w wielu armiach świata i często są o wiele lepszymi żołnierzami od mężczyzn. W niektórych państwach, kobiety stanowią wręcz bardzo poważną część sił zbrojnych. Czy Polak jest gorsza? Nie da rady?
Bez urazy. ale jak czytam że "Mam wielką ochotę stawić się tam w "małej czarnej", w szpilkach na wysokim obcasie i w żakiecie", to mam wrażenie że typowa blondi...
(oczywiście że blondynki są fajne i ok ) :)
popieram tę opinię 278 nie zgadzam się z tą opinią 54

a jak Niemcy ?

polecam film "Przełęcz ocalonych"
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Sopocianka strzelila focha

Zapoznaj sie kobieto z obiwiazujacymi przepisami. Niby taka wyksztalcona, a jednak nie potrafi poradzic sobie z czytaniem ustaw.
popieram tę opinię 580 nie zgadzam się z tą opinią 64

I prawidłowo!

Pan Macierewicz potrzebuje mięso armatnie na wojnę z ruskami. Zresztą powinna wrócić obowiązkowa służba wojskowa, także dla kobiet, skoro chcą równouprawnienia.
popieram tę opinię 181 nie zgadzam się z tą opinią 91

najpierw przeczytaj CAŁY artykuł

potem pisz.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 53

ciekawy jestem jej awersji jak wejda Rosjanie do Sopotu

w wojsku nie trzeba strzelac zeby bronic kraju
popieram tę opinię 240 nie zgadzam się z tą opinią 60

Nie pękaj. Poczołgasz się, pobiegasz w masce gazowej, zrobisz 10 tysięcy pompek i po pół roku wypuszczą. Godzina piąta minut czydzieści....
popieram tę opinię 373 nie zgadzam się z tą opinią 20