Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Standardowe działanie od lat

Takie wezwania na przydzielenie kategorii psychologom jest raz na kilka lat. Zwykły standard dziejący się od '89 roku, okrągłego stołu i króla artura. Nie rozumiem poruszenia...i robienia wielkiego halo z niczego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szczerze? Nawet nie wiedziałam, że coś takiego funkcjonuje. I dobrze, że powstał taki artykuł. I zanim zaczniecie wyzywać od "debili i nie-Polaków" to wybaczcie, ale nie każdego interesuje każda linijka prawa polskiego. W przypadku Panów nie ma tego problemu bo większość na takowej komisji się stawiła i wie jak to wygląda, ale w przypadku kobiet... ja o tym nie słyszałam. I nie, nie uważam się za "puste dziewczę z włosami blond". Także do redakcji - dziękuję za powyższy artykuł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sluzba wojskowa

Chcialyscie rownouprawnienia, to je macie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

A niby nie Izrael

Wydaje mi się że idziemy w kierunku modelu armii Izraela... Tak trzymać. Rząd w zasadzie antysemicki i prokościelny a tu takaaaaaa niespodzianka. Może nowe wybory? :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy trojmiasto nie ma o czym pisać?

Wezwanie na komisje!!! to nie !!!! wezwanie do wojska !!!,czy wy też macie kłopoty ze zrozumieniem tekstu?, dlaczego np lekarki są rejestrowane przez WKU a psycholożki nie ??? Czy Polak musi być zawsze głupi przed i mądrzeć dopiero po szkodzie - jak nie będzie lekarzy/psychologów np przy klęskach żywiołowych ??? Ta pani ma focha to niech pokaże charakter i wyrzuci wezwanie do kosza, dostanie grzywnę to zmądrzeje, a po co pismaczki z trojmiasto.pl robią z tego aferę już kolejny dzień przecież tu trzeba zapłakać nad tą pania i nad wami - jak nie przyjazd hitlera to promocja ksiązki jaroszewicza czeronego księcia, wy nazywacie siebie dzinnikarzami ?? Co do wojska byłem, pełne 2 lata, mimo wszystko !!! mam miłe wspomnienia, u mnie fali nie było, zrobiłem C i na maszyny, miałem kolegów którzy w wojsku pierwszy raz poszli do teatru i do kina, ba nawet sierść nauczył ich jeść sztućcami - tak były takie czasy. Złodziejstwa, kombinatorstwa,miłości do wiecznych sojuszy mnie i wielu moich kolegów LWP jednak mimo starań nie nauczyło. Nauczyło mnie pogardy dla głupoty, również tej dzienniarskiej. Studia zrobiłem po wyjściu z armii, i uważam że jednak pobór jest konieczny. Narazie hejterzy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

od razy widać żeś gnojek i d*pek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do Anny

Kochasz unię, to szykuj się będziesz walczyła w obronie Holandii
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak jest,kobiety w kamasze jak w Izraelu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wojsko

Mam 21 lat
Chciałem iść do wojska jako zawód ..
lecz powiedzieli ze nie mogę ponieważ nie mam uprawnień ..
Uprawnień ? zapytałem ..
spadochroniarstwo i itp ..

A to już koszt około 20 tys ,,to co wymienił ..

://
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak to co ? W niemieckich mediach takich określają zwykle "szaleńcami". Tak czy inaczej pewnie każą się rozebrać więc lepiej przyjść w wygodnych ciuchach. A pismo jest standardowe takie jak od kilkudziesięciu lat dostają wszyscy wezwani na kwalifikacje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kobiety muszą rodzić,pracować,być dobrą żoną,oraz poprawną chsześcijanką.
Wiec czemu nie dodać jeszcze służby w wojsku A dowalmy im troche skoro zaczynają krzyczeć o równouprawnienie.My kobiety damy sobie ze wszystkim rade
.MImo że wedłóg niektórych panów jesteśmy gorsze od nich na poziomie inteligencji.No cóż ....Jak zawsze o tym co musimy i co możemy decydują panowie :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

korekta

kurkin
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to nadstawiaj d..ę i pusty łeb i nam tu nie pitol tych wyświechtanych frazesów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

troche rozumu.

Ty jego nawet trochę nie masz,klepiesz ten marny tekst propagandy pisuarowskiej na polecenie plaszczaka i robisz z siebie tylko idiotę.Karnowski tak jak inni prezydenci miast musi to czynić bo do tego zmusza go ustawa o obronności i polecenia w tej materii płynące z MON w obecnej sytuacji od szalonego antka.

Zdaje się,że w tym woju przez dwa lata dymałeś po poligonach i na warcie w za ciasnym hełmie i ci móżdżek się skurczył i ostatnio za dużo oglądasz tvpis i oto mamy efekt.

wojaczki

przecież antek preferencje ma na pulchnego miśka i czarnego janigera,kobiety omija,chyba że do 7 brygady pancernej na rowerach w otk
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Marnujesz się tutaj, zapitalaj do szalonego antka, może dostaniesz posadę taką jak misiewicz.

Można trafi ć pod generała Misia.

po "kursach". Tylko trzeba mu salutnąć a i pod disco podrzuci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie strasz,nie strasz bo się zes....asz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1