Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko ja tu widzę pewna nieścisłość - Pani ma 27 lat, wiec jest to rocznik 1990. A w artykule jest mowa o rocznikach 1993-1998. Wiec o co chodzi?? Na jakiej podstawie Pani ma wezwanie na komisje??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sama sobie wybierasz koleżanki

zagrożone patologią. Czyżby przypadkiem?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapoznaj się durniu z ustawą o obronności a potem weź się za pisanie z sensem, ale obawiam się, że ta sztuka jest ci obca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja cię wezmę

bardzo chętnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

abderyta

Tak i Karnowski to wymyślił, zapoznaj się durniu z pisuaru z ustawą o obronności,ona zmusza prezydentów do takich działań na polecenie MON czyli dzisiaj szalonego antka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W stoczni pracowały

ale na stanowiskach pomocniczych. Pracując tam nigdy nie widziałem kobiety spawacza czy montera kadłubów. Za to sporo ich było sprzątających, wydających mleko itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

moze nie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

marny propagandzisto z pisuaru

Karnowski to ma to w d...e ,ale zmusza go do tego ustawa o obronności i polecenia wysyłane przez szalonego antka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i fajnie

Zawsze wiedziałem ,że głupich nie sieją tylko sami się rodzą i że tacy nie żałują swego pustego łba i dadzą się zabić.

Jakoś mojej mamy nie mogły

i zawołały po na pomoc drugi zespół, tymrazem męski
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jeden ch.. trepie.

pytanie

A dlaczego wielką literą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie równouprawnienie? Ty będziesz tyrać do 67 roku życia ,ona Twoja szefowa będzie Toba pomiatać w pracy a na emeryture pójdzie w 60 r życia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gruby ,kręci śruby, śruba pęka, gruby stęka.

klasyka w psychiatrii klinicznej

Każdy debil wokół siebie widzi samych debili.
P.S.
Antek to ty?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat w tym temacie to Karnowski nie ma nic do powiedzenia, ustawa o obronności mu to nakazuje i polecenie z MON-u czyli aktualnie szalonego antka i do niego kieruj swoje żale.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szok lub podwójne standardy

Przecież wezwanie na komisję dostaje każdy facet w wieku 19 lat;) I jakoś większości kobiet to nie przeszkadza.Niech ta Pani sobie wyobrazi,że przeciętnemu chłopakowi 300 lat temu jak i dzisiaj umieranie w okopach czy zabijanie innych ludzi również się nie widziało.W ogóle widzę tu albo podwójne standardy albo niedoinformowanie gdyż faceci od lat dostają takie wezwania na podstawie,których wystawia się kwalifikację wojskową jak również od lat(w krajach,która miały pecha zostać dotknięte wojną) faceci na tych wojnach umierają.I jakoś lamentu kobiet nigdy na ten temat nie słyszałem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaki Korwin?

Masz na myśli tego chama ,który sobie zawłaszczył herb szlachecki Korwin.Jego wywód szlachectwa znajdziesz w "Liber chamorum" Nekandy Trepki.

Wysyłają bo muszą takie są przepisy ustawy.