Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Baczność! spocznij! pierdnij i odpocznij.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prymityw z rynsztoka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Puknij się w głowę ignorancie

Dojna zmiana kurdupla pozmieniała prawie wszystko co jej stoi na drodze do dyktatury, a durnej ustawy nie może? ale czego wymagać od szaleńca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

abderyto

Jak Tusk to kurdupel to twój idol schizofrenik po jaki ch.. wchodzi na drabinkę w ataku idiotyzmu na miesięcznicy.

Pomyliłeś fora- jak to tępak z ciemnego luda- idź z tymi rewelacjami do forum gazeta polska,tfu szmata polska.

Takiego psychologa jak p.Anna omijać szerokim łukiem! Zero umiejętności czytania ze zrozumieniem....... uśmiałam się, toż to CKM!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prezydent Sopotu jest ministrem wojny? za mocne tabletki ci aplikują.Dostaje takie polecenie z MON i musi je wykonać.

" odsluszyc"

Brawo trepie potwierdziłeś to co wszyscy Ci co spotkali się z wojskiem wiedzą , że nie ma społeczności bardziej tępej jak trepy.
P.S.
trochę humoru:Kiedyś na studiach było szkolenie wojskowe prowadzili je wyjątkowo tępe trepy i taki jeden opowiada o czyszczeniu broni.Na sali wykładowej jeden student przegląda notatki z następnych zajęć z matematyki w tym momencie trep go pyta czym czyścimy karabin, student automatycznie odpowiada: logarytmem a trep na to: tak, też ale najlepiej wyciorem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie trzeba kończyć studiów

by służyć Wojsku,
markietanki od dawien dawna były przy wojsku. Hordy atakowały zazwyczaj tabory aby z nich brać co tam było a szczególnie te panie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Baby w wojsku

Przecież i tak się "baby" pchacie do wojska więc nie wiem z czego taka sensacja? Może po prostu ktoś się pomylił, a tu wielką sensację robi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

O ,odezwal sie znaFca ustaw.

Czytając ten artykół włos się na głowie jeży. Ludzie nie mają bladego pojecia o sprawach ich dotyczących.

Kwalifikacja wojskowa to nie powołanie do armii. Do tego daleka droga. Może tak pokusić się o wyjaśnienie społeczeństwu co to jest Powszechny obowiązek obrony i powinności obywateli z niego wynikające. Może coś o świadczeniach osobistych i rzeczowych i kawałek o Powszechnej samoobronie. Może wówczas mniej byłoby zdziwionych i zaskoczonych.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

OOO!!!!

Widzę, że kumple psychola z jednego oddziału zamkniętego minusują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś sztuki czytania ze zrozumieniem uczono w podstawówce a tu i studia za mało.

Po studiach a nie potrafi czytać ? Chociaż może się mylę, ale studia do czegoś zobowiązują. Reklamę panienka dla swoich wykładowców zrobiła przednią. Na druku są podstawy prawne. Tylko przeczytać i sprawdzić. Takie proste. ale tu studia to za mało.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i co się stało
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2