Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Równouprawnienia czy nie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oj wielkie halo.... już nie macie ciekawszych tematów ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja od dawna mam takie przekonanie, niezależnie kto rządził. Jak zdecyduję się na posiadanie dzieci, to NA PEWNO NIE W POLSCE.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

co tam jedna sopocianka niekoniecznie zagubiona

ile może..pacyfistka dzisiaj na czele wojskowych służb specjalnych tego kraju postawiono oficera piechoty lądowej!?Oj zaczyna brakować szampana na Kremlu odkąd ten kraj znalazł się w ręku takich szaleńców!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Weź Zdzichu...

idąc Twoją logiką można powiedzieć, że

"Kobiety nie powinnny być MATKAMI i decydować ewentualnie o ludzkim losie. Kobietamibsteruja hormony,które w rożnym czasie miesiąca dają o sobie znać w różny sposób i zdecydowanie wpływają na zachowanie i podejmowane decyzje.To niezaprzeczalny fakt.W całym miesiącu może u dni jest neutralnych,reszta to czasem skrajne emocje, huśtawki nastrojów i tp Nie DO RODZICIELSTWA z takim niestałym charakterem. RODZIĆ ok,do innych niż WYCHOWANIE zajęć. Bez obrazy drogie panie,same przyznacie że tak jest."

właśnie przez takich szowinistycznych idiotów, którzy w życiu za pewne spotkali jakąś "złą głupią babę" i na tej podstawie wygłaszają swoje urągające godności człowieka ( którym o dziwo kobieta również jest ) opinie, kobiety wychodzą w protestach.

Nie jesteśmy z natury psychopatkami z zaburzeniami percepcji i schizofermią. Powierzacie nam na wychowanie swoje dzieci jednocześnie mówiąc, że mamy skłonności psychopatyczne i nie kontrolujemy tego co robimy? To kto tu jest nieodpowiedzialny?

Jeśli kobieta nie nadaje się do wojska to już na pewno nie dlatego, że ma "zaburzenia hormonalne"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wojsko robi z człowieka maszynę i tyle... Mięśnie i ducha sportowego można sobie wyrobić na siłowni, jeśli kogoś to interesuje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Żeby to wiedzieć musiałbyś najpierw dowiedzieć się co to studia.

i kto to kobieta.

Raczej to się nie stanie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

i pisiory do roboty.

a nie tylko minus 500 co miesiąc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najpierw...

to się powinno zapoznać z wezwaniem na kwalifikację a potem się uzewnętrzniać na portalach
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Albo prościej: niech obejrzy pierwszą część Rambo, zwłaszcza słynny monolog Stallone

Pięknie jest tam pokazane, co się dzieje z samcami alfa wracającymi z wojny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dobrze. Może ktoś z bliskiej rodziny jej załatwił. Kobieta bałagan, porządku nie trzyma to ją wje**li w kamasze. Ps. Mojej też by się przydało. Niestety.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawe, kogo będą brali do wojska za 20-30 lat i później, wedle prognoz ma wtedy być ok. 200 tysięcy osób do 18 roku życia na całą Polskę... Każdy i każda pójdzie do armii?

Czym różni się balkon od kobiety?
Balkon utrzyma czteroosobową rodzinę.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

nooo jasne, nie wie się nic - zupełnie jak ty ;) Jesteś w tym naprawdę świetnym specjalistą.

To samo dotycz facetów

Sam fakt bycia mężczyzną nie nie oznacz z automat bycia rosłym, ważącym 90 kg mierzącym 180 cm i silnym.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wózek schodowy dwukołowy i pralka praktycznie sama wniesie się na 10 piętro.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2