Sopocka czasówka

Śmieszna była ta czasówka.... kompletna kicha, trasa nudna, prosta, strasznie rótka, wjazd kosztował dychę, a na koniec nawet numerków nie pozwolili zabrać do domu :/
No i jeszcze problemy z policją hehehe paranoja.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sopocka czasówka

napisz coś więcej. thnx

fakt, organizacyjnie bylo sporo niedociagniec, ale idea czasowki MTB mimo wszystko ciekawa - gdyby poprawic kilka bledow impreza bylaby super.

na razie czekamy na oficjalne wyniki na stronie,jak sie pojawia, to wg mnie najlepsze bedzie to, ze bedzie mozna porownac swoj czas co do sekundy z czasami innych - to wlasnie mi sie podoba w wyscigach na czas, a nie pamietam, zeby w naszym regionie ktos cos takiego zrobil.

mimo niedociagniec fajnie by bylo, gdyby impreza odbywala sie czesciej na tej samej trasie - mozna by obserwowac wlasna i przeciwnikow fome w warunkach wyscigu.

było całkiem fajnie.... tylko trasa dośc ciężka... i tak jakoś długo sie czekało na wyniki, ale i tak jestem zadowolona...
gratulacje dla wszystkich, którzy startowali :)

Jak dla mnie nie było aż tak źle... choć rzeczywiście możnaby się zastanowić za co zapłaciłem te 10 zł....brakowało mi coś w stylu BT, czyli dyplomu za uczestnictwo.. no i w pewnym sensie jest dla mnie nie do przyjęcia to, że w niektórych kategoriach 2 i 3 miejsce nawet dyplomu nie dostało (z góry mowie, że mi do podium duuuużo brakowało:P).

No, ale podsumowując uważam, że impreza była dobra i na prawde nie żałuje, że tam pojechałem...zawsze to odmiana od formy startu na BT, bo jak ktoś napisał wyżej..możliwość porównania czasu jednak więcej daje niż zajęte miejsce na BT. Również uważam, że impreza powinna być koniecznie powtórzona..trzeba tylko popracować nad tymi małymi niedociągnięciami..no i szkoda, że numerku nie można było zabrać:P

Ja tez jestem za tym aby takie czasowki robic czesciej bardzo mi sie podobalo, trasa przyjemna nie zbyt meczaca bo tylko 2 podjazdy w sumie tak akurat aby sprawdzic swoje mozliwosci, moze w pazdzierniku jeszcze raz taki wyscig bo tak malo w naszym regionie, Panie organizator co Pan na to:>??

Witam!

Starałem się robić dzisiaj zdjęcia, ale niestety nei wyszły tak jakbym sobie tego życzył i muszę jeszcze część z nich obrobić. DLatego przepraszam wszystkich, którym obiecałem że dzisiaj jeszcze wrzuce na neta. Postaram się to zrobić jak najszybciej, także bądźcie cierpliwi:) Jak to zrobię to od razu tutaj napisze:)

Czesc Wszystkim :-)

Idea czasówki super! Z niedociagniec, najbardziej doskwierało:
- slabe oznakowanie trasy (mapka by sie przydala na kilka dni przed)
- brak wody
Tak prawde powiedziawszy, to nie myli sie ten kto nic nie robi!
Ciesze sie ze mimo poczatkowych trudnosci ten wyscig sie odbyl!

Osobiscie bardziej podpasowalaby odwrócona trasa wyścigu :-)

No i ciesze sie ze dziewczyny zaczely sie smielej pokazywac na wyscigach MTB... pozdrowienia dla Moniki i Natalii :-)

Aha... i gratuluje tym z Was ktorzy mimo z gory gorszej sytuacji, uszanowali regulamin i przyznali sie do posiadania licencji!

Pozdrawiam

Wyniki tez byly nie do konca prawidlowe 2 osoby zdyskwalifikowano ale i tak wygral zawodnik ktory przejechal raczej na skroty Bo nie wierze zeby potrafil przyjechac w czasie ktory gwarantowal mu zajecie miejsca na podium w elicie No ale tak go rozprowadzil partner z druzyny Zapewne nie bylo to celowe skrocenie ale milo byloby sie przyznac podczas wreczania nagrod do bledu

:))))))

A ja chciałem podziękować za doping na trasie szczególnie Żywemu oraz koledze co mnie wyprzedzal z numerem 59;-)). No i oczywiście tym co krzyczeli na starcie: Wiesi i Monice;-)) i wszystkim, o których nie wiem;-)).
PS. Żywy mam nadzieje, że teraz zobaczymy się na BT już w charakterze zawodników.

MICHU I WIESIU! - dziękuje za pozdrowienia i bardzo dziękuje za okrzyki na starcie.. :)))))

też jestem za tym, zeby jeszcze takie zawody powtórzyć...:)
pozdrawiam

Czasówka MTB zrobiona przez Traczera to nic tylko jedna wielka kpina.Pewnie zaraz jakis "ambitniaj" przyczepi sie o to ze jechalem z licencja i nie dostalem dyplomu. Otuz wlasnie NIE!!!!!!!!!!!!!!!!Wrecz przeciwnie.Podobalo mi sie ze moglem zobaczyc ile brakuje mi do Andrzeja czy Kuby.Ale wracajac do sedna. Organizacja do D***!!.Niektore czasy wrecz z kosmosu..Popatrzmy chociaz na czasy mastersow czy weteranow(niektorych).Idac dalej.Sprawa Tiny.TO ZE POPROWADZILI JA NIE TA TRASA TO TYLKO I WYLACZNIE WINA ORGANIZATOROW KTORZY...............OD TEJ SPRAWY UMYWAJA RECE I JESZCZE UDAJA WIELKICH PANOW!!.Sprawa juniora mlodszego- czasy niektórych zawodnikow tez wziete z KOSMOSU.Zawodnik mijajacy na trasie 2 zawodnikow sklasyfikowany na ostatnim miejscu?? chyba cos nie tak a moze to mi sie porambalo.
Przy mnie Pana Bogdziewicza zdyskwalifikowali za to ze................. jechal za szybko i wedlug nich jechal za szybko jak na swoja kategorie.Normalnie cyrk .
Dalej to ile musielismy czekac na czasy.Jeszcze troche to bym chyba szalas zaczal budowac szykujac sie na zime!!

Tak wiec Traczerze - lepiej idzcie na grzyby a nie bierzcie sie za czasowki ( w tamtym roku lepiej to wam wyszlo).

A no moze teraz troche pochwal - sama idea czasowki bardzo mi sie podobala jak i to ze byla osobna klasyfikacja dla licencjonowanych (czyli tez dla mnie)

No to teraz czekamz utesknieniem az dostane opier***

Pozdrawiam

zapomnialem czegos dopisac- sama klasyfikacja licencjonowanych nie byla zla gdyby uwzglednic to ze licencje maja tez dzieci po 10-12 lat!!.CHOCIAZ LICENCJE NIE CZYNIA Z NAS MISTRZOW SWIATA TAKZE Z DRUGIEJ STRONY NIE WIEM PO CO NIE KTORZY ROBIA Z TEGO POWODU POLOWANIE NA CZAROWNICE.Zreszta róbcie jak chcecie zobaczymy jaka bedziecie mieli wtedy frekwencjie i itd.Przynajmniej ""EKIPA Z ELBĄGA" nie robi takich problemów

bronk sory ale kogo masz na mysli?

Analizujac czasy, to chodzi chyba o weteranow, chociaz nie mam pewnosci czy mieli taka sama trase jak elita - ale chyba mieli

Jesli chodzi o nas to przejechalismy trase bez skracania!
I takich oskarżeń mi tu prosze nie rzucać... a jesli już to podpisać się imieniem i nazwiskiem!
Moj pulsometr wlaczony tuż przed startem wykazal 28:06. Tata jechał kilka sekund dłużej... a że się łorganizatorom czasy pokićkały... dowiedzieliśmy się z http://www.traczer.com/gfx/meta.jpg.

Józkowi to nie wsmak i chętnie odda trofeum i splendory!
Tak prawdę mówiąc... to najbardziej chyba mnie zależało, żeby i Tata coś wygrał, więc mimo niezrozumiałego podziału miejsc, nie prostestowałam.

http://wiesia.nets.pl/fotki/2005-08-27_czasowka_sopot/imagepages/image116.html

Nie wiem kto był drugi... bo z moich obliczeń wynika, że pomyłek było dużo więcej... wszystkie zarejestrowane dotyczą posiadaczy mojego nazwiska ze mną włącznie :-/ Mimo slabo oznaczonej trasy nie wierze też w dyskwalifkacje... wygląda mi to na ewidentne pomyłki.

Przykładowo:

http://wiesia.nets.pl/fotki/2005-08-27_czasowka_sopot/imagepages/image61.html

http://wiesia.nets.pl/fotki/2005-08-27_czasowka_sopot/imagepages/image67.html

Pozdrawiam

Bolek ale rzes sie rozpisal az mnie oczy bola od czytania wegorza zes wciagnol czy jak:>? na maturze mniej napisalem:D:D

Wreszcie wrzuciłem foty:

http://www.gdynia.mm.pl/~zywy/rower/traczer/

Zapraszam serdecznie i proszę nie bijcie za słabą jakość zdjęć, bo jestem początkującym fotografem...

a tak wogole to wie ktos hdzie sa te wyniki z tej czasowki??

Misiek napisał:

> a tak wogole to wie ktos hdzie sa te wyniki z tej czasowki??

http://www.traczer.com/mtb2.html

Dziwne te wyniki,mi licznik i pulsomer pokazał całkiem inny czas niż ten który jest w wynikach,to pewnie wina tego cyfrowego pomiary który był na starcie (na słupie) :)))), gratulacje dla organizatorów,ale ogólnie ładna impreza mam nadzieje że będzie kontynuowana ,ach i to czekanie na wyniki :/

no do h........ chyba kogos ostro p........ co to za czasy tej 1szej 3ki w elicie do h.... wafla rozumiem ze moj czas nie byl rewelacyjny 22.22 ale jak mozna mylo ta trase zrobic w 15min skoro Panu Kajserowi zajelo to 19min ehh szkoda gadac pozdro

no ale jak i tak ich zdyskwalfikowalo to to dobrze ale co to za sport zeby samego siebie oszukiwac przeciez nagroda to tylko statuetka, widocznie komus zalerzalo na tym aby miec co na telewizorku postawic :)

Misiek,

zanim kogos obrazisz to pomysl troche - ja jestem tym pechowcem, ktory zostal sklasyfikowany z czasem 13:41 - a jest to wynik błedu organizatora!!!

Moj stoper pokazal mi okolo 23 minut, a jak zweryfikowalem zdjecia robione cyfrowka tuz przed meta mi i drugiemu zawodnikowi statrujacemu przede mna, to moj czas wyszedł 22:42.

Jestem bardzo wkurzony na ta sytuacje, bo teraz przez pomylke organizatora ludzie tacy jak ty mysla, ze oszukiwalem - wyjasniam sprawe z organizatorem i mam nadzieje, ze zostanie to jak najszybciej wyprostowane.

Tymczasem zanim zaczniesz wydawac przedwczesne opinie o innych zastanow sie i nie wierz bezkrytycznie w ta klasyfikacje. Oczywiscie, ze niemozliwe bylo osiagniecie takiego dobrego czasu i watpie, czy ktos bylby na tyle nierozsadny zeby skracac trase i nabic sobie czas z kosmosu.

Lukasz.

Za tą wypowiedź pełną obraźliwych i wulgarnych inwektyw proponuję Panu Maciasowi wytoczyć proces o zniesławienie. Jak zapłaci na jakiś dom dziecka kilka tysięcy złotych to się może drugi raz zastanowi zanim zacznie pisać takie rzeczy.

Oczywiście Panu Miśkowi - przepraszam za pomyłkę.

Do Wiesi

"Jesli chodzi o nas to przejechalismy trase bez skracania!
I takich oskarżeń mi tu prosze nie rzucać... a jesli już to podpisać się imieniem i nazwiskiem!
Moj pulsometr wlaczony tuż przed startem wykazal 28:06. Tata jechał kilka sekund dłużej... a że się łorganizatorom czasy pokićkały... dowiedzieliśmy się z http://www.traczer.com/gfx/meta.jpg."

Moze mnie zle zrozumialas albo ja zle zrozumialem Ciebie:).Nie chodzi o to ze twój Tata wygral i nie mówie ze skracaliscie trase bo w to w Waszym przypadku jest nie do pomyslenia .Tylko o to w jakim stylu organizatorzy reagowali na protesty i uwagi.!!. "...Zdyskwalifikowalismy Pana bo mial Pan za dobry czas jak na swoja kategorie..." czy taka odpowiedz jest na miejscu (o dalszych czynach nie wspomne).Przeciez to jest kpina.Juz na FAmily Cup porównujac to byl wyscig zrobiony z najwieksza precyzja.

Mam tylko jedno pytanie no moze prozbe.Czy ktorys z organizatorów móglby sie wypowiedziec dlaczego byly takie wpadki??

Niech Cię cholera Lawyer... poszedłem już zapłacić, bo mam blisko do bidula :)

Jeszcze raz przepraszam - moja pomyłka.

Troche tendencyjne pytanie Bolek. A jak myslisz, dlaczego byly w takie wpadki? - na złośc zawodnikom?, na przekor sobie?
Wszystko wskazuje na brak doswiadczenia. Nastepnym razem wyciagna z pomylek wnioski i posytaraja sie zapewne je wyeliminowac.

Bolek... ja nie do Ciebie piłam... tylko do kogoś kto się podpisuje nickiem "bronk".

Wychodzi, ze jak sobie sami zrobimy "czasówkę" cyfrakami to będzie lepiej policzone ;-)

Pozdrawiam

Ufff a juz myslalem ze to do mnie:D. No moze i masz racje.Zamiast tej calej mechanizacji moze wystarczy............... staromodny stoper:)

Heh Bolek... w Tobie mam sobie wroga robić? :-)
Eee... a kto by mi życzenia świąteczne do książki gości wpisywał ;-)

Czytam sobie właśnie dyskusje pod "Przez bagna i błota nad Jezioro Orle"... i nie napawa to optymizmem...

Ze swojej strony przepraszam, że nie protestowałam wobec tego "wyróżnienia" (policzonego przez organizatorów I-szego miejsca Taty), ale zachecałam go do odbioru nagrody (dla tych co nie wiedzą... stał na dole polany i pilnował rowerów, bo nie spodziewał się pudła)... także w sumie wszystko moja wina.
Na swoje usprawiedliwienie powiem, że córka zawsze wierzy w to, że Ojciec jest THE BEST! No ja o kilka minut przesadziłam z tą wiarą (mam nadzieję, że to nie zabrzmi dla tych co ucierpieli jak niewybaczalny żart...).
Jeszcze raz przepraszam potencjalnych zwyciezców.

EEeee tam Wiesiu:).Wkoncu Tacie taki "pucharek" tez sie przyda.A nie chodzilo o te nagrody tylko decyzje i opryskliwosc organizatorów

Też wydaje mi się, że nikt nie powinien mieć pretensji. A pucharek na pewno zmobilizuje do dalszej jazdy;-))

ja tam nie widzialem zadnego obrazliwego slowa

tak wogole to mi chodzilo o to skad te czasy sie wziely bo kltos cos popieprzyl nie wiem czy Ty czy fotokomorka nie wnikam wiem ze tak byc nie powinno jesli cos Cie urazilo to przepraszam.....Lukasz nr 48 napisał(a):

> Misiek,
>
> zanim kogos obrazisz to pomysl troche - ja jestem tym
> pechowcem, ktory zostal sklasyfikowany z czasem 13:41 - a jest
> to wynik błedu organizatora!!!
>
> Moj stoper pokazal mi okolo 23 minut, a jak zweryfikowalem
> zdjecia robione cyfrowka tuz przed meta mi i drugiemu
> zawodnikowi statrujacemu przede mna, to moj czas wyszedł 22:42.
>
> Jestem bardzo wkurzony na ta sytuacje, bo teraz przez pomylke
> organizatora ludzie tacy jak ty mysla, ze oszukiwalem -
> wyjasniam sprawe z organizatorem i mam nadzieje, ze zostanie to
> jak najszybciej wyprostowane.
>
> Tymczasem zanim zaczniesz wydawac przedwczesne opinie o innych
> zastanow sie i nie wierz bezkrytycznie w ta klasyfikacje.
> Oczywiscie, ze niemozliwe bylo osiagniecie takiego dobrego
> czasu i watpie, czy ktos bylby na tyle nierozsadny zeby skracac
> trase i nabic sobie czas z kosmosu.
>
> Lukasz.

Misiek,

Wynik Lukasza nie byl jedynym spieprzonym. Peace.

Pozdrawiam

Nie wierzę w to żeby Łukasz skrócił sobie trasę....