Sopot Jazz 2008

Temat dostępny też na forum: Sopot Jazz 2008
Bałtycka Agencja Artystyczna BART zaprasza na SOPOT JAZZ 2008, który odbędzie się w dniach 9-12 października. Koncertów będzie można posłuchać w Sali Koncertowej PFK na terenie Opery Leśnej oraz w sopockich klubach.Podczas tegorocznego festiwalu wielbicieli jazzu czeka kilka wyjątkowych wydarzeń. Jednym z nich będzie na pewno koncert znakomitego amerykańskiego trębacza Chrisa Botti z gościnnym ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pierwszy raz?

Anna Maria Jopek wystepowala juz wczesniej na scenie z Chrisem Bottim...

a ile beda kosztowaly bilety??

??? moze jakas bardziej normalna cena a nie 200 zl albo 250 zl jak ostatnio na pokladzie?!!!!??!?

ale pierwszy raz w sposób zapowiedziany

Poprzedni występ był improwizowany, tym razem będzie szansa posłuchać koncertu dwojga utalentowanych. Wspaniale :)

Kto sklecił te życiorysy???

"...na jesieni 2001 r. Ania znajduje czas, by zareklamować wodę mineralną Bonaqa. Najpierw pojawiają się billboardy, pół roku później reklamy telewizyjne..."
Ludzie! Co za tipsiara napisała tę notatkę z życiorysu niebanalnej artystki?! Rzeczywiście baaaardzo istotna informacja. Dobrze, że autor nie pokusił się o wnioski odnośnie wpływu tego wydarzenia na jej dalsze życie.

Przegięcie

Rozumiem że pierwszego dnia gra nie tylko Botti, ale 300 zł bilet, ludzie koncert Bottiego w Madison Sqare Garden w Nowym Jorku kosztuje ok. 62$, Czy w tym kraju już wszyscy poupadali na głowy

Cena Biletów Zaporowa ! ! !

Szkoda że, na koncert pójdą ludzie mający... a nie słuchajacy. A swoją drogą ciekawe jak czuje się "tańszy" o 240 zł pan Adam Makowicz ?

masakra jakas!

cena koncertu bottiego mnie zabila... paranoja. bottiego uwielbiam, ale resztki zdrowego rozsadku trza zachowac...
i ktos tu sie zastanawial, czy bedzie normalna cena? ;)

do Jacka i innych :)

widziasz jakie to proste jlecisz do NJ na koncert wyjdzie Ci taniej.....
Ktoś z Was ma pojęcie o kosztach produkcji takiego Festiwalu ?
Mam wrażenie, że nie!

hmm...

szczerze mówiąc wolałabym po raz kolejny zapłacić 200zł za bilet i posłuchać samego Bottiego na pokładzie w gdyni... bo to naprawdę niezapomniane przeżycie. a za AMJ to średnio przepadam...:/

Warto

Bylam na wszystkich koncertach Chrisa w Polsce i wlasnie wrocilam z Bostonu, bo to bylo moje marzenie, aby posluchac Go nie w Polsce.. Ja rowniez uwazam, ze 300zl to duzo za bilet na koncert, alee... to jedyny sposob, aby na koncerty przyszli i Ci co maja, ale przede wszystkim Ci co WIEDZA PO CO przyszli. A nie np tak, jak to mialo miejsce w Wawie w 2006 roku, kiedy wszyscy stali pili piwo i pogwizdywali od czasu do czasu nie wiedzac do konca kto gra.. bo przeciez slyszeli tylko jakis spot reklamowy w radiu dla niewybrednych.. : )) Nie wspominajac juz o braku najmniejszych emocji w takiej atmosferze.. i miejscu.. nie ujmujac nic Stodole. Howgh!

Kto to pisał?

Jeśli przenieść Il Pallagio z Toskanii do Stanów to można twierdzić, że tam był koncert znany z DVD "All this time".
Co do ceny biletów ,to jest to cena zaporowa dla wielu fanów. Byłem na Pokładzie i w Stodole i wiem ,że warto dać tyle za tak wspaniały wieczór z Chrisem ,ale tylko z nim choć Anna w Stodole zaśpiewała "My funny Valentine" bardzo poprawnie . Jeszcze nie wiem czy pójdę.Za te pieniądze może lepiej uzupełnić dyskografię?

co?

a to nie zadrogo?
jestem zalamana.

Przegieli

Z całym szacunkiem, ale cena nie dla normalnego funa

Cena jest ok

Botti bierze te swoje 60 $ a nie zapominajcie, że występuje z największa i najbardziej utalentowana artystką na Swiecie która jada śniadania ze Stingiem w jego ogrodzie i korzysta z prywatnego odrzutowca Pata.. no halo ludzie... 150 ziko jak nic dla AMJ. poza tym sz.p. Kydryński.. ja bym dał 400zl za ten bilet, a co!
:(

do pussycat

mam wrażenie, że w życiu doszedł znacznie wyżej niż Ty.....Boli własna niezaradność i chcesz sobie coś udowodnić?
Może psycholog albo psychiatra Ci pomogą..

do M

Tobie proponuje wizytę u laryngologa..., a takich komentarzy już się naczytałam miliony więc jesteś tylko przeciętnym forumowiczem, nie robią na mnie żadnego wrażenia.

do M

pussycat doszedł z gdańska do gdyni i jest to wyczyn. Natomiast co do ceny, nie chce żeby obok mnie na koncercie stała albo siedziała pani która wcześniej kasowała mnie w tesco za kiełbasę. Prawdziwy jazz, jaki prezentuje pan Chris czy panna Anna jest dobrem najwyższym i cena jest adekwatna!

a knopik gra z shazza

fankom bottiego proponuje to: http://rozrywka.trojmiasto.pl/news.phtml?id_news=29868

prawie 10-ciokrotnie taniej !!!..

do "czołg w szuwarach"

rob zakupy w almie zatem ...

no i pani anna

badz konsekwentny

btw - tacy ludzi z takim mysleniem powinni placic 30000 za prywatne koncerty, zadzwon do kydrynskiego ....

Zmarł Emil Kowalski :(

A gdzie na trojmaisto.pl informacja, że w sobotę zmarł najwybitniejszy polski klarnecista Emil Kowalski?? Nieoceniona strata....

Do czołg w szuwarach

Jestas Pan prostak mówiąc: "nie chce żeby obok mnie na koncercie stała albo siedziała pani która wcześniej kasowała mnie w tesco za kiełbasę". A gdyba tą pania z Tesco, z przyczyn losowych miała być Twoja siostra? W zyciu wszak wszystko może się zdarzyć...

IMPREZY TOWARZYSZĄCE

9 października /czwartek/

godz. 18.00, Krzywy Domek, ul. Bohaterów Monte Cassino 53
Otwarcie Festiwalu oraz wernisaż wystawy Fotografii Jazzowej

godz. 20.00, Klub ATELIER, Sopot ul. Mamuszki 2
Duet Przemek Dyakowski - saksofon i DJ Alex Wicka
zaprezentują: La Ragazza Di Ipanema, French electronica, nu jazz
Koncert bezpłatny

--------------------------------------------------------------------------------------------------

10 października /piątek/

godz. 18.00, Sopocka Wytwórnia Filmowa Pub Kinski, ul. Kościuszki 10
Trio jazzowe:
Leszek Dranicki -gitara, voc
Marcin Bożek - gitara basowa
Grzegorz Sycz - perkusja
Koncert bezpłatny

godz. 20.00, Stary Rower, ul. Pułaskiego 15 (róg Bema)
Janusz Mackiewicz Quartet
Koncert bezpłatny
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
11 października /sobota/

godz.17.30, Cafe Impresja, ul. Chopina 26
Wernisaż wystawy fotograficznej "Jazzovaria" (fotografia: Tomasz Kot)
Dominik Bukowski/Piotr Lemańczyk Duo- koncert
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
12 października /niedziela/

godz. 21.00, HARNAŚ, ul. Moniuszki 9
Przemek Dyakowski z zespołem Take It Easy

PO KONCERCIE JAM SESSION !!
Koncert bezpłatny

Do Pani Oli,

Po dogłębnej analizie poprzednich postów, wydaję mi się że wypowiedź czołgisty z szuwarów, jest dalece posuniętą ironią. Chyba pomyliła się Pani w ocenie. Czołgista nobilituje pussycat`a, a ostatnie zdanie z wykrzyknikiem i słowem "prawdziwy" napewno jest ironiczne. Pisząc o pani z Tesco atakuje vipową smietankę chodzącą na koncerty, pewnie podobną do tej z którą spotkałem się dziś na Anthonm Braxtonie w filharmonni na ołowiance. Gdy rzeczony artysta skończył, całość menelstwa podniosła sie o czym prędzej wyszła, aby tylko nie było bisu, Spodziewali się chyba że będzie grał Skrzypka na dachu. Tacy sami chodzą na Bottiego.

kociaku

nie wrzucaj wszystkic do jednego wora. masz rację, że wiele osób chodzi na te koncerty, żeby być, ale jest też część, która chce posłuchać artysty.

a, że bilety drogie, no cóż, to nie jest byle gwiazdka za 20-30zł, a i koncertu na placu zebrań ludowych nie zagra. chociaż w tym przypadku ceny są horrendalne.

Na welocypedzie :)

Jak żyję, nie pomyślałbym, że o wielkości artysty świadczy to, z kim jada śniadania i z czyjego samolotu korzysta... Swoją drogą chętnie zapłaciłbym za ten koncert dwukrotność ceny biletu, gdybym miał szansę posłuchać tylko pana Bottiego, bez reszty towarzyszących mu artystów. Niezaleznie od tego z kim i co jedli na śniadanie, czym przylecieli i w ogóle... Botti, jak dla mnie, mógłby równie dobrze przyjechać na welocypedzie i zjeść po drodze kanapkę z kiełbasą z Tesco - nie ujmowałoby to niczego jego talentowi. Podobnie, jak nie ujęłoby Pani Jopek. Wciąż jednak widać, że nie najważniejsze jest to, jak wrażliwi jesteśmy muzycznie, tylko to, jak wyszukanych słów i argumentów użyjemy, zeby sobie nawzajem zgrabnie podogryzać. Jakież to wdzięczne, polskie, zajęcie... :)

Botti i co dalej....

Zdolny człowiek bezsprzecznie i czapki z głów przed jego talentem, ale zaporowa cena biletu znacznie przesadzona i trąca snobizmem. Nie mam ochoty "opłacać" wszystkich pośredników po drodze, powrócę jeszcze raz do płyt. B.

A może?

... ktoś ma jeden bilet i nie może z niego skorzystać?

Świetny!

Koncert jak najbardziej udany. Bardzo mi się podobało. Muzycy fenomenalni :)

Niesamowity koncert!!!

Koncert cudowny, muzycy na najwyższym poziomie bez wyjątków, jednak największe wrażenie oprócz Chrisa Botti zrobiła na mni eskrzypaczka, niestety nie wiem jak się nazywa czy ktoś może pomóc? bylabym wdzięczna! A emocje po koncercie nie chca opaść...

żen-festiwal

bottim to się podnieca piasek piaseczny , widziałem dzis na tefałenie.

do Agata

skrzypaczka wystepująca z Bottim to Lucia Micarelli.

Dużo dyskusji o cenie biletów. I słusznie - byłam na koncercie - Botti z zespołem fantastyczni. Najwyższy poziom.Natomiast BART się nie popisał. Słyszeliście przegłosy na sprzęcie przy spokojniejszych utworach? Zupełnie zepsute "Kino Paradiso". Za takie pieniądze tak kiepska jakość nagłośnienia jest nieakceptowalna! Poza tym sala nie nadaje się do koncertów w ogóle - ciasno, duszno i 1. rząd był w rzeczywistości czwartym. Po "Pokładzie" to kolejna wpadka lokalowa. Czy nie ma już sal koncertowych w Trójmieście?

Inne tematy z forum

Świat Automobilów (7 odpowiedzi)

Zapraszamy na wyjątkową serię Motoryzacyjnych Śród, podczas których co tydzień prezentować...

Garden of Lights - Ogród Świateł - Mały Świat (27 odpowiedzi)

Już tej jesieni Park Kolibki w Gdyni rozbłyśnie milionem świateł, zamieniając się w miejsce,...

Targi Książki (29 odpowiedzi)

W dniach 20-22 lutego 2026 roku, w Polsat Plus Arenie Gdynia, odbędą się pierwsze Targi Książki w...