Spanie na plaży.

Witam,

Chciałem sie dowiedziec jak wyglada sprawa ze spaniem na plazy. Mam ochote przespac sie pod plandeka lub w namiocie na plazy gdzies na polwyspie. Czy jest to nielegalne? Oczywiscie z pelnym poszanowaniem przyrody, bez burdelu i smiecenia i nie we wydmach. Ma ktos jakies doswiadczenia w tym zakresie?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Spanie na plaży.

jak będziesz spał zażygany to Cię nie ruszą bo będą się brzydzić, w innym przypadku pewnie Cię zgarną
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

nikt cie nie zgarnie, nie ma zadnego zakazu spania na plazy :P ja kimalem nie raz i bylo ok :) sprobuj stogi w okolicach plazy nudystow :D w nocy zywej duszy tam nie ma :) nawet rozpal se ognisko :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ognisko kosztuje od 100 do 500 zł mandatu :P

chyba ze nikt nie widzi :P trzeba sie dobrze kitrac

Nooooo!!! Bo w ciemności to w sumie trudno zobaczyć płonące ognisko. Dobrze "skitrane" płonące ognisko jest w pełni niewidoczne dla ludzi pracujących w służbach zajmujących się karaniem tego rodzaju zachowań.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

na stogach to psa z kulawa noga ewentualnie spotkasz :P zwlaszcza w tych bardziej ciemnych rejonach :P a palilem pare razy i jeszcze mandatu nie dostalem :P mam nadzieje ze mnie teraz nie dorwa jak sie przyznalem hehe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobra a teraz pytanie dodatkowe. Jak to sie ma ze spaniem na terenie Nadmorskiego Parku Krajobrazowego... np na Polwyspie Helskim. Czy spanie pod plandeka badz w namiocie to biwakowanie? A spanie pod golym niebem na karimacie to juz nie biwakowanie? Jak to jest.

Ludzie na innych forach pisza ze ogniskiem mozna sciagnac na siebie lodzie patrolowe (lol?).

Tak swoja droga za co ten mandat?! Rozumiem w lesie - las sie spalic moze. Ale na plazy? Piasek sie zajmie? Kapitan frachtowca pomyli ognisko z nabieznikiem? O co chodzi?

hmmm na polwyspie helskim chyba nie bedzie problemu, gorzej np na wydmach w lebie :P jesli nie smiecisz to jest ok. ja kimalem poprostu w spiworze, nie rozbijalem zadnego namiotu itd...
no a mandat w sumie mozna dostac za smiecenie na plazy... :/ chyba o to chodzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a dlaczego wieczorem nie można pić alkocholu na plaży ?

bo to miejsce publiczne

do 18.00 mozna, ale o 18.01 i pozniej bron cie boshe ;) mozesz zawsze wyblagac 'usilowanie spozywania alkoholu'- 25 zl..

Inne tematy z forum

Motywacja w sportach górskich (16 odpowiedzi)

Wspinaczka i kolarstwo górskie to dyscypliny, które wymagają nie tylko siły fizycznej, ale też...

Karnet do oddania (9 odpowiedzi)

Odstapie karnet na silownie Zdrowit. Na 9 miesięcy cena 139 zł. Wykorzystano 3 miesiące. Umowa...

Odzież jeździecka.. (6 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście można kupić odzież(bryczesy, czapsy, buty) do jazdy konnej??? Z góry...