Spędzanie czasu nastolatków w pożyteczny sposób. :)

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam.
W tym wątku chciałabym zaproponować pewną formę spędzania czasu dzieci, nastolatków w zdrowy i pożyteczny sposób - harcerstwo.
Na ogół brzmi bardzo obco i zobowiązująco, w rzeczywistości jest to świetna szkoła życia i jednocześnie zabawa dla dziecka.
Ja sama jestem harcerką i bardzo to wszystkim polecam, umieszczam to w tej sekcji ponieważ to rodzice jednak mają spory głos w tym, co dziecko robi w wolnym czasie.
Jest dużo drużyn damskich i męskich, więc na pewno znajdą się grupy harcerzy zainteresowane przyjęciem nowych druhów.
Rok harcerski zaczyna się we wrześniu, wtedy zapraszam serdecznie wszystkie harcerki i wszystkich harcerzy do dołączenia w nasze kręgi.
Gdyby ktokolwiek miał jakieś pytania dotyczące tego, jak ogólnie harcerstwo wygląda, co robimy, jakie są koszty i wszystkie dokładniejsze szczegóły, z chęcią odpowiem.
:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Spędzanie czasu nastolatków w pożyteczny sposób. :)

polecam - mój syn jest harcerzem i to wybawienie od głupich pomysłów i komputera. Jednej z najbardziej wartościowych zajęć dla dzieci, szkoła życia (dosłownie i w przenośni), praktyczna nauka umiejętności, których nie nauczy ani szkoła ani podwórko. Jest to też dobry sposób na usamodzielnienie dzieci w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również polecam.Swego czasu moja córka należała najpierw do Zuchów potem do Harcerstwa.Jeżdziłą na obozy , chodziła na zbiórki. Fajna sprawa.Niestety po przeprowadzce na wieś nie miała już możliwości chodzić na zbiórki itd.

a od jakiego wieku?

przed harcerstwem są zuchy i to już etap zerówki chyba (6lat) :)

Zuchy od 6 lat, harcerstwo od 10/11 :)

Inne tematy z forum

WAKACJE (49 odpowiedzi)

Troche to temat z gola odmienny niz panujace tu obyczaje, ale jak podsumowywujecie te wakacje ???...

Jak nauczyć się prowadzić sklep internetowy (10 odpowiedzi)

Jestem tutaj nowa, także bardzo proszę o wyrozumiałość Pomagam tacie rozkręcić jego biznes...