Spirala

Drogie panie może wiecie który lekarz wyjmie i założy nową spirale na NFZ. W gdańsku. obecny lekarz chce to zrobić prywatnie za opłatą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Spirala

Wg naszego rządu antykoncepcja to zła rzecz, więc państwo nie finansuje takich fanaberii;)
Poproś faceta, niech ci dorzuci połowę.
Jeśli jest ich wielu, to można zrobić zrzutkę, taniej wyjdzie;) taki żarcik.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

> Wg naszego rządu antykoncepcja to zła rzecz, więc państwo nie finansuje takich fanaberii;)

Na logikę: finansowanie z NFZ powinno dotyczyć leczenia, czyli przywracania zdrowia.
Spirala niczego nie leczy - dlaczego zatem miałaby być finansowana ze składek innych podatników?
O ile nie ma (w rzadkich przypadkach) medycznych wskazań do antykoncepcji, jest to rzeczywiście fanaberia i niczym się nie rózni od np. silikonowych wkładek w cycki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Spiralę kupuje się w aptece więc nic nie idzie ze składek podatników. Tak dla informacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pytasz o płatnośc za wykonanie usługi a nie sam koszt spirali. Tak dla przypomnienia ;]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Nie dochodzę (7 odpowiedzi)

Witam. Mam problem. Od pewnego czasu współżyje z partnerem. Uprawiamy seks dość często, ale ja...

Czy lubicie się malować i dlaczego? (43 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...

Samodzielna nauka języka angielskiego - rady :) (153 odpowiedzi)

Hej :) Postanowiłam zacząć uczyć się języka angielskiego. Niestety finanse nie pozwalają na...