Spółdzielnia Maćkowy znika, by nie być ciężarem dla otoczenia

Opinie do artykułu: Spółdzielnia Maćkowy znika, by nie być ciężarem dla otoczenia.
Artykuł na temat: Maćkowy

Jak niedawno poinformowaliśmy, Spółdzielnia Mleczarska Polmlek - Maćkowy ma zostać zlikwidowana do końca 2017 roku, a na jej miejscu pozostanie jedynie skup mleka i hurtownia. Powody takiej decyzji były niejasne. Mówiono o nierentowności zakładu i zakusach deweloperów na tereny zajmowane przez spółdzielnię. Jak wyjaśnia zarząd Grupy Polmlek "Maćki" znikają bo... ich dalszy rozwój mógłby być uciążliwy dla otoczenia i mieszkańców.

Wygaszenie produkcji w Spółdzielni Mleczarskiej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat śmietanę czy twaróg mają "czyste" i dużo lepsze od konkurancji. Jogurt bałkański też chyba od nich - same dobre składy, bez mleka w proszku i innych zagęszczaczy. A kolorowych deserków z jogurtem w nazwie nie wiarto kupować żadnej firmy i tyle.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam byłem w Maćkowym na rozmowie o pracę wyroby super smaczne ale zaniedbania zakładu tragiczne wszytko pamiętające jeszcze czasy ubiegłem epoki nie od dziś wiadomo że jeżeli obca firma przejmuje taki zakład pracy jakim jest Maćkowy to będzie dążyła do jego zlikwidowania wszystko to układ na pewno teren przejmie deweloper i zbuduję osiedle a ludzi wywalą na bruk bez środków do życia nic tylko płakać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nikt się nie skarżył

i wstawią podrabiane syfu na rynek, sztuczne sery itd. Dziwne nikt w gdańsku się nie skarżył na Maćkowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

no spoko to ja ze względu na uciążliwość dowozu nie będę kupować produktów polmleku

widzicie jak się o was troszczę?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

no cóż nie kupujemy produktów POLMLEK
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

przejęli, nie kupili
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Gdańsku

Same biurowce i galerie niedługo. I apartamenty okno w okno.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

co za bzdety

UE nie pożycza pieniędzy żadnym prywatnym firmom, jak chcesz pożyczyć kasę to trzeba iść do banku. Możesz jako patriota iść do polskiego banku (np. Alior ) lub do zagranicznego - każdy ma wolny wybór, ale Unia nie daje żadnych kredytów, niezależnie czy to jest unia szwabska, francuska, czy grecka, litewska lub polska...
Ktoś naopowiadał ci bzdur i powtarzasz jak osioł czy sam wymyślasz takie bzdety?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

tu nie chodzi o likwidacje firmy typu korpo

tu chodzi o firmę z historią np. Heweliusza którego zaorał Żywiec z Adamowiczem, potem był Bałtyk we Wrzeszczu na szczęście został ten w Oliwie, teraz Maćkowy.
Ale tobie widocznie wszystko jedno bo zapewne nie jesteś z Gdańska tylko przyjezdna z Olsztyna lub innej wioski i dla ciebie wszystko jedno, a praca w korpo to szczyt marzeń.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Objaśnienie...

Zwolnienie w białych rękawiczkach: "Pracodawca do pracownika - słuchaj Jaś musimy niestety zamknąć zakład możesz przenieść się z nami 500 km na drugi koniec Polski. A jak nie, to taki dobry pracownik jak Ty zawsze znajdzie pracę." A teraz dla odmiany zwolnienie bez rękawiczek: "Słuchaj Jaś zwijam zakład praca będzie 500 km z tąd ale nikt normalny tam się nie przeniesie. Zresztą mam cię w d*pie. Pracowników mam tam na pęczki. Radź sobie sam, nie wiem zmień zawód przekwalifikuj się zresztą co mnie obchodzisz."
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

śmiechu warte sa wypiowiedzi kierownicta firmy. specjalnie zwalniaja po 20 osob zeby tylko odpraw nie dac pracownikom.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Był browar, była mleczarnia...

Ech to PO...
E. ludziki. po co na to badziewie głosujecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Osiedle Mleczna kraina Macieja
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowni Gdańszczanie bardzo proszę przeczytajcie na stronie internetowej - Mleczny interes Andrzeja G.Bardzo proszę zobaczyć również - otwarcie fabryki Polmlek Jerzy Borucki i Andrzej Grabowski - You Tube. Wypowiedzi ludzi biznesu ( bez komentarza )
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co uciążliwego jest w mleczarni?

Może ktoś mi wytłumaczy co może być uciążliwe w "sąsiadowaniu" z mleczarnią? Sama mleczarnia oddalona jest sporo od okolicznych osiedli wiec tym bardziej nie rozumiem dlaczego zrzucajcie winę na nas?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ciesz się tak bardzo. Bo mafię w Polsce wspierasz. Nigdy więcej nie sprzedam Polmlekowi absolutnie nic, bo to gangsterzy.
Kupują zamki, helikoptery, napadają na zakłady z bronią, mataczą, kombinują, a ty się cieszysz z paru groszy.
Gratuluję Ci człowieku krótkowzroczności!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co ma piernik do wiatraka?

Zagorzały kibic PIS nie wytrzymał ciśnienia! Polmlek jest prywatna firmą i może sobie robić z nią co tylko chce!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1