Sprawdzilismy plażę główną na Wyspie Sobieszewskiej

Opinie do artykułu: Sprawdzilismy plażę główną na Wyspie Sobieszewskiej.

W naszym letnim rankingu plaż przyglądamy się, jak przygotowane są one do przyjęcia rodzin z dziećmi. Sprawdziliśmy już cztery z nich. W tym artykule czas na plażę na Wyspie Sobieszewskiej. Oceniajcie i piszcie, co wam się podoba, czego brakuje lub co chcielibyście zmienić.Kolejnym miejscem, które wzięliśmy pod lupę w naszym rankingu, jest plaża główna w Sobieszewie . Sprawdziliśmy, czy warto się na nią wybrać rodzinnie i czy maluchy z opiekunami są tam mile widziane.Dojazd do Sobieszewa ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ulubiona plaża ludzi z Tczewa i okolic. W weekendy zatłoczona.

Ciekawe czy w weekend obędzie się bez topielców.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 7

nie tylko, ulubiona plaza gdanszczan, naprawde mimo tlumu mozna spokojnie znalezc miejsce dla siebie, nawet dosc intymne, nie trzeba parawanem sie odgradzac, zeby miec po te kilka metrow wolnego obok siebie. Ale nie rozumiem red, ktora pisze, ze warto o droge pytac. Czy tak trudno z glownej drogi w sobieszewie skrecic w lewo? Zreszta jest napis plaza 800m, wiec nie rozumiem po co o droge pytac. Skoro to pierwszy zjazd z glownej w lewo jak sie od mostu jedzie. Juz bez przesady, az tylu tych wyjsc w Sobieszewie nie ma.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

heheh a ci durnie

lezą jak sardynki od brzeźna do sopotu w takiej ciasnocie że szkoda gadać.
Lepiej jechać do Sobieszewa !!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tylko most zamknięty i trzeba swoje odstać w korku

po za tym tam masę gałęzi jest na plaży. dziękuję za coś takiego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To najładniejsza plaża w Trójmieście.

Potem Jelitkowo,Brzeźno,Sopot a dalej długo,długo nic.W Gdyni nie ma plaż.A najśmieszniejsza jest ta w centrum oraz ten wąski pasek przy klifie na którym więcej kamieni i drewna niż piasku.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 17

Byłem

I zadnych rewelacji nie widziałem,plaza jak i okolica mocno przereklamowane.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

co? Gdynia ma ladniejsze plaze nie? ;)) zarcik:) Akurat Sobieszewo jest megaszeroka, czysta i spokojna. Wlasnie dla ludzi, ktorzy nie oczekuja placow zabaw przed wejsciem czy budek z zarciem. Dla mnie idealna na blogi odpoczynek i letnie kapiele. Bez zbednych pitol, ktore rozpraszaja uwage i powoduja halas (np. placyki, zjezdzalnie dla piszczacych dzieci). Wlasnie dla ludzi bez dzieci, albo rodzin z dziecmi, ktorym poswieca sie czas na budowanie zamkow z piasku czy kapiele w morzu, zamiast wystawianie ich na plac, niech sie soba zajma.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

najlepszą plaze mają

warszawioki heheheh cały cza sie chwalą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Stogi ?

Jelitkowo - buhaha
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

stogi super, tez szeroka, swietnie wyposazona w dodatki, swietnie skomunikowana. Jesli chodzi o ocene plaz pod wzgledem "wszystko co nam trzeba" to Stogi nr 1.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jelitkowo jak najbardziej ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

plaża w Brzeźnie ?

jest ładna??? mamy różne poczucie estetyki....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak przygoda

to tylko w Brzeźnie

Plaza na poziomie

Tej która mam pod nosem czyli Gdynia-Orłowo,w ogóle zatoka to jest sredniawka ja wsiadam na staeczek Gdynia-Jastarnia z rowerem rano a wracam dopiero wieczorem.Swietna zabawa a ulubione plaze to Chałupy,Kuznica i jurata.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

jo, jo, prosze nie zapomniec o plazy

miedzy jastrzebia gora a karwia, piasek bialy, duza plaza, naturystow tez troche jest ale miejscowke mozna znalesc, koniecznie parawan trzeba zabrac bo piaskiem wieje. ceny w karwii za jedzenie bardzo przystepne, unas na zatoce jest szambo, poza zatoka jest juz ok
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

marna ta siedziba ratowników zrobiona z kontenera. na stogach mają lepszą. wgl plaża na stogach wygląda o niebo lepiej niż to co pokazaliście na zdjęciach. do tego na plażę na stogach można pojechać rowerem (drogi rowerowe aż pod samą plażę) lub tramwajem.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

tu tez dojedziesz rowerem, to tram na sobieszewo jeszcze nie jezdzi...to zupelnie dwie rozne plaze, co innego oferujace, porownanie jest bezsensowne. To tak jakbys porownal Mielno do Helu. Tu i tu ok, ale Mielno bardziej imprezowe, dla ludzi szukajacych rozrywki, to samo stogi. Sobieszewo to blogi spokoj, slonce, piasek, morze. I jak wida ma swoich fanow, bo przeciez ludzie z Gdanska maja blizej na Stogi, a mimo to z roznych dzielnic jezdza do Sobieszewa. Zdjecia jak zdjecia. Plaza jest bardzo szeroka, nie lezymy jak sardynki, jeden obok drugiego. Dla milosnikow spokoju jak najbardziej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdzie parkować?

Ma ktoś namiary gdzie tam parkować w tłoczny dzień? Na Gazecie forumowicze ostrzegają przed parkowaniem na ulicach bo SM wlepia 300 zł mandaty...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

wszystko fajnie, ale...

co roku w okresie letnim robią jakieś remonty stąd problem z dojazdem. Czy to, aby nie specjalnie, żeby odstraszyć ludziom dotarcie, konkurencja dla plaż w Gdańsku ( Brzeźno, Stogi).. Czy wiecie jak teraz tam dojechać? Jest jakiś objazd?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

do Sobieszewa autem masz TYLKO trzy opcje:

- mostem pontonowym (najbliżej 3miasta)
- przez Przegalinę (dla Tczewiaków ;)
- promem od Mikoszewa (dla tych ze wschodu ;)

Ja mimo że z Gdańska jestem wybieram opcję 2: jadę do Kiezmarku i zjeżdżam przed Wisłą do Świbna. Tam parking. Jest kawałek do plaży, ale za to stosunkowo najdłużej jest spokój (od trójmiejszczan ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

oby plaża w Sobieszewie była jak najgorzej przygotowana dla rodzin z dziećmi!

Dzięki temu jest tam spokojnie i relaksująco. Czego nie można powiedzieć o bachorlandii na całej plazy od Brzeźna do Orołowa
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 13

30 lat temu , akcja ze szkoły , sprzątałem plażę w Sobieszewie...

Potem tam zamieszkałem na jakiś czas , tam był inny świat , inny klimat... wszyscy się znali, woda świetna , jajka z wolnego wybiegu , pijalnia piwa ściągała z 15 kilometrów ludzi... Wczasowa, Drogowiec , Turystyczna , Barek , Morska , Rybacka , Piekiełko , Rolnik... Pod Brzózką... Bursztyn i ryby z nocnych połowów , czego tylko zapragnąłeś... nawet ropa z holowników...

No i skarby z lasu... z Forsterówki... :p

Długo by pisać...
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

30 lat temu . . .

W Drogowcu kawiarenka w samolocie . . Dyskoteki w Rybackiej. . . . Lody w Salamandrze. . . A Forsterówka zamknięta na cztery kłódki. Kierownik Miasta przekazała ją czarnym i już powybijane szyby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

e tam

plaża w Sobieszewie kojarzy mi się z topielcami, przez te ostatnie akcje. Są inne bezpieczniejsze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

e tam

plaża kojarzy się z idiotami bo sam widzialem jak na brzegu leżał topielec zawinięty w żółtą folię a 2 metry od niego kąpali się ludzie i robili dokładnie to co on robił zaczym się utopił.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

niebezpieczeństwo zależy głównie od nas...równie dobrze można utopić się w brodziku jak się nie uważa...

Sobieszewo

Największą tragedią jest most a raczej przejazd tzw.promem,czekając na niego można się załamać,na moście ani wspomnień po kimś kto tam miał pracować,jakaś pani o godz.13 przebiera się w kask i gumowe buty i idzie chyba szukać robotników,nędza i ubóstwo.Za remont mostu w środku lata ktoś powinien dostać Nobla bo większego idiotyzmu świat nie widział.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do Straży Miejskiej w Gdańsku!

psiarze stają się coraz bardziej bezczelni. Dotyczy to Jelitkowa gdzie "na granicy z Gdańskiem" Sopot urządzil psią plaże. Do tej plaży trzeba przecież dojść - niekoniecznie od strony Sopotu, Do tego wszystkiego oprócz gdańskich kundli mamy cała masę kundli wypoczywających razem z "panami". W praktyce wygląda to tak: 1. do psiej plaży idzie się z kundlem ogólną plażą; 2. jesli się spotka na niej znajomych, to po prostu dalej już się nie idzie - pan rozsiada się na piasku a kudel obok niego na smyczy,a bywa że jest z niej spuszczany; 3. Wcześniej dzialo się to głównie rano, a teraz również już i wieczorem: kundle hasają sobie na plaży oddalonej od "psiej" o kilkaset nawet metrów. Sopot powinien ogrodzić tą plażę w Sopocie, niech "psia" ma wyraźne granice. Na plaży w Jelitkowie pełno jest psich odchodow.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

umyj się
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

w ogólniaku na plażkę tam jezdzilismy w latach 90

było super,trzeba odwiedzic kiedyś

E tam!

Za dzieciaka jeździłam z ciocią na jakąś gdyńską plaże. Straszna dziura, ale za to jaka klarowna woda, a plażowiczów garstka;) Nie potrafię określić dokładnej lokalizacji, ale wiem, że jakieś bunkry z ziemi wyrastały. Być może teraz juz tak kolorowo nie jest, ale wspomnienia mam dobre.

Najlepsza plaża jest w Karwi a nie tam w jakimś Sobieszewie, Gdańsku czy Sopocie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

PLAŻA SOBIESZEWO

Witam,
drewniany podest - jest zbyt ostry dla stóp. Tym bardziej dla małych dzieci. Idąc w kierunku plaży przechodzi się obok "tojtoii" z których wydobywa się przeraźliwy smród. Uważam , że powinny stać na plaży żeby były widoczne dla plażowiczów - gdzie jest też większy przewiew powietrza. A stoją w lesie gdzie ludzie się tłoczą i nie można przejść i do tego ten smród. Powinny być częściej czyszczone.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

PLAŻA SOBIESZEWO

A co do ratowników to miasto powinno postarać się o skutery wodne dla nich a nie jakaś tam jedna "szalupa." przecież taki ratownik nie zdąży dopłynąć do tonącego. Powinno być więcej dostępnych parkingów a nie dwie zatoczki a dalej zakaz postoju.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sobieszewo? _ słaba komunikacja i uciążĺiwy dojazd_plaża przeciętna jakich wiele
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Super plaża ale nie do pływania

Plaża faktycznie raczej najładniejsza, ogromna i mimo sporej liczby ludzi nie czuć takiego tłoku. W porównaniu do zachwalanych przez większość Stogów, tutaj jest widok na otwarte morze a nie na port co stanowi duży plus. Ale na tym plusy sie kończą. Na całej wielkiej plaży tylko jedna przebieralnia ? 6 kobiet stało w kolejce i już wiadomo że w pół godz się człowiek nie przebierze. Ale itak nie ma co sie przebierać w kąpielówki jak pływać się nie da. Woda syfiasta, pełno zarośli no ale to w Gdańsku norma już. Bardziej dobija fakt umieszczenia bojek, za które wypłynąć nie wolno. Głębokość tam ma ok 1 metra. To plaża dla ludzi czy krasnoludków?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

plaża w Sobieszewie

No fakt plaża bardzo spokojna i naprawdę można tam znaleźć puste obszary. Przed sezonem plaża nie zachęca, ale od początku sezonu ten obszar zmienia się nie do poznania. Warto przyjechać...oprócz tego mostu...
Co do tej restauracji przy rondzie to jest prawda,że nie za dobre i chyba za świeże jedzenie się tam zdarza... sam tak dwa razy trafiłem. Ale za to szczerze mogę polecić kawałek dalej smażalnię ryb "keja" ze świetną wędzoną rybką oraz restauracje w ośrodku wypoczynkowym "bursztyn" kawałek bliżej centrum. Mają smaczną rybkę i też pyszne burgery i cena też jest fajna (piwko za 4zł 0,5l).

Gdyby nie most to by było świetne miejsce na wypady weekendowe.

Byłem tam dziś

wejście przy szkole, masakra syf bród smród rzygać się chce od smrodu. może wcześniejsze wejscia są dużo lepsze ale to to masakra, nie polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

najpiekniejsza plaza nad baltykiem

naprawdę tu jest cisza i spokój, 12 kilometrów plaży sprawia ze zawsze znajdziesz miejsce dla siebie, a na obu końcach rezerwatu przyrody, tu naprawdę moglem wypocząć.
Krzysztof z Wrocławia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Idiotyczne komentarze

Rozmowa jest o plaży w Sobieszewie, a kilku idiotów wyskakuje z hasłem "w Gdyni nie ma plaż" albo "Gdynia ma ładniejsze plaże - żarcik". Weź się jeden z drugim stuknij w baniak.

Jestem z Gdyni a jakoś plażę w Sobieszewie lubię. Podobnie jak plażę na samym końcu brzeźnieńskiej, tuż przy latarni. Ale lubię też plażę w Redłowie i na Babich Dołach, bo nie ma tam dzikich tłumów. A najgorsze są chyba przy samym molo w Brzeźnie (bo strasznie brudna), w Sopocie, Jelitkowie i śródmiejska w Gdyni (bo mnóstwo ludzi).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brak tramwaju wodnego

Szkoda, że linia pływająca do Narodowego Centrum Sportów Wodnych nie ma jeszcze jednego przystanku po stronie Wyspy Sobieszewskiej. Znacząco uatrakcyjniło by to samą linię tramwaju, ułatwiło komunikację z wyspą. Same plusy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie

ja się pytam dla kogo ten tramwaj, beznadziejne godziny , przystanki, to miał byc program ożywienia dróg wodnych i co...wyszło jak zwykle, brak przystanku przy Sobieszewie to porażka.

uwaga!!!

uważajcie na opłaty parkingowe przy plaży.to jest nielegalny parking gdzie miejscowe ciecie zwęszyły interes.proscie o pozwolenie na prowadzenie takich usług.swoją drogą dziwię sie ze do tej pory nikt tych pseudo pilnowaczy nie pogonił.bądżcie czujni to wasze pieniądze.

nie wiem dlaczego tak straszycie ludzi tymi utonięciami i pradami..nie chodzi przecież o to żeby nikt juz nie wychodził nad morze się kąpać bo można utonąć..równie dobrze nie można by było wychodził z domu bo spadnie nam doniczka na głowę z czyjegoś balkonu..po to jest plaża i po to jest morze żeby z tego korzystać! ale wszystko trzeba robić z głową, to nie morze jest niebezpieczne czy prądy, ale bezmyślni ludzie. a plaża w Sobieszewie jest bardzo urokliwa. zgadzam się, że nie jest to miejsce dla imprezowiczów, ale polecam także plaże w Świbnie (kilka km dalej). prawdziwe dzikie plaże..:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja najpiękniejsza

w Sobieszewie byłam pierwszy raz w 1972 to wspaniałe miejsce , piękna plaża teraz jest kilka wejść kiedyś stacjonowało tam wojsko. kocham to miejsce pozdrawiam z pięknych Beskidów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

PS

Szkoda,że zlikwidowali tramwaj wodny !!!!!!

szambo

syf,smród,brud i ubóstwo to jest Sobieszewo. Na plaży jedna nieczynna toaleta z napisem awaria.W piasku znajdziesz wszystko :pety,psie kupy,butelki a na wydmach i w lesie jedna wielka toaleta {EKOLOGICZNA} i małe wysypiska śmieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobra Rybka

Byłam w ubiegły weekend. Czas się zatrzymał w Sobieszewie, to miejsce nie jest przygotowane na turystów ale z drugiej strony w niektórych budkach jedzeniowych czy smażalniach właściciele czy obsługa nie dokładają starań aby przyciągnąć klientów niestety po prostu im się nie chce. Przetestowałam 4 miejsca obiadowe i moge polecic Bar pod Sosnami konkretna porcja tzn duzo ryby nie kipiącej w starym oleju, mozna sobie wybrac , czyszczutko miło ładnie i właściciele na poziomie. ach i super zupa rybna naprawdę z rybą w środku. Bar Ster porażka bazuja tylko na miejscówce, Knajpa przy plązy do przeżycia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękujemy pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy

Mieszkam tutaj i wiem wiele. Sobieszewo jest piękne a plaża cudowna. Ale tzw . starówka czyli centrum zaniedbane przez Gdańskie władze. Ścieżka rowerowa.i pobocze niedokończone od kilku lat. W lesie (dodatkowa atrakcja ) śmieci pozostawione przez brudasów. Do najpiękniejszego zakątka w tzw Orlinku (na trasie Modrzewiowy Dworek) po drodze camping i Hotel ORLE i przy nim pyszne jedzonko w bufecie przydrożnym
Tyle że dojazd do plaży, hotelu i wieży ciśnień inaczej wieży widokowej jest poniżej jakichkolwiek standardów.
Została zniszczona przez zaniedbanie piękna miejscowość. Winni są oczywiście
WŁODARZE GDAŃSKA. NIE mają ochoty żadnej na myślenie a jedynie prywatnie właściciele robią co mogą. Podatki od nieruchomości do których nie ma nawet dojazdu są w wysokości jak w centrum Gdańska. W sumie poniżej wszelkiej krytyki.
Jest garstka nawiedzonych którzy mają nadzieję i się organizują ale to szaleńcy!

Wyspa Sobieszewska.

W porownaniu do ludzi z okolic Kartuz oraz koscierzyny to niestety Sobieszewo to trzeci swiat. Uprzejmosc i pomoc jest poprostu zenujaca. Maja czego sie uczyc od kaszubow.

plaża w Świbnie

Polecam dla osób z małymi dziećmi, ale starszymi niż noworodki i niemowlaki, których nie brakuje (zwraca to uwagę, bo mamusie zapominają o nakryciu głowy dla maluchów). Plaża przy Trałowej jest super dla starszych dzieci - zero sklepów, budek, pamiątek i innych bzdetów wyciągających kasę. Tym razem byłam bez samochodu i dało się przeżyć bez problemu. Świetny dojazd autobusem do centrum Gdańska (112, 212). Dla osób, które chcą odpocząć od cywilizacji, a w razie czego cywilizację maj blisko POLECAM.

Zgadzam się z opinią, jak również z apelem do władz Gdańska - dofinansujcie ten kawałek miasta! Ale bez przesady, bo tłumów nie chcemy.

Sobieszewo,Swibno opinie.

Wspaniałe miejsce na odpoczynek można już dzisiaj było załapać się na hałas motolotni latającej i wyjacej od godz.05.30 do 06.30 dzieci oczywiście już nie zasnęły, uwaga w lesie bo szkło lezy w niemałych ilościach więc pies może mieć kłopoty.Jezeli chodzi o psy to mieszkańcy Gdańska upodobali sobie ten zakątek żeby zostawiać tu swoje pupilki.Mam wrażenie że to dobre miejsce dla biedniejszych turystów i patologii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

LOL

Głupek

Opinie Sobieszewo

Zaczynajac od wjazdu most pontonowy zenada(zwodzony ktory robia, mial juz byc gotowy haha).Glowna ulica zatloczona w sezonie to typowe.Sklepy przy glownej ul.Turystyczna i Boguckiego sa zalosne!!!Mozna po wejsciu wrecz poczuc pytanie- czego tu szukasz?Ceny jak w jakims osrodku conajmniej i wybor nie powala na kolana.Lepiej isc do malych sklepikow np.na teczowej lub nadwislanskiej za poczta.Wyjatkiem jest piekarnia Szarmach jej wspaniale pieczywo(polecam szczegolnie bulki ze starego pieca)oraz obsluga bardzo mila.Poczta w Swibnie a raczej jej obsluga przemila!!!Tawerna delfin nie zostawila na mnie jakiegos specjalnego wrazenie(moze ceny)ryby srednie,napewno odradzam pizze w swibnie na ul. boguckiego(zarowno pizza jak i obsluga slabiutka)juz lepiej dragon bar na ul.Swibnienskiej niedaleko tejze pizzy.Generalnie trzeba nastawic sie na obcowanie z natura(niestety ze szklem i smieciami w lasach)-ptasi raj,mewia lacha i oczywiscie woda.Mozna zobaczyc tez wieze cisnien.Dla ludzi szukajacych innej rozrywki moze trzeba bedzie sie wybrac do centrum gdanska.Dojazd w dni wolne od pracy moze byc uciazliwy poniewaz sporo ludzi z centrum zaglada w to miejsce.Zadziwia mnie jak przy takim potencjale to miejsce tak slabo funkcjonuje ale patrzac na przychylnosc miejscowych moze tak a nie inaczej ma wlasnie byc.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

sobieszewo

bylem w 2011 i 2017 w zasadzie nic sie nie zmienilo jedynie w piekarni drzwi wymienili

Zmiany na wyspie!!!

Piszę druga opinie o wyspie.Nastapily pewne zmiany.Nowy most już ukończony!!!Obsługa w sklepach jest lepsza jak była dwa lata temu(szkoda że ceny jeszcze troszkę za wysokie).Ścieżka rowerowa przez całą wyspę nowa i nawet troszkę pobocze naprawiają.Szkoda też że nie wszyscy użytkownicy rowerów to zauważyli.Jest lepiej!!!

Spokoj na wyspie-to zart.

Jaki spokój? Dzisiaj niedziela godz07.00 rano i motolotnie od pół.godz.w Swibnie.
Wakacje jak marzenie hehe!!

Sobieszewo

W Sobieszewie we wrześniu już nie chcą gości. Sprzątnęli tojtoje sprzątnęli płyty które były ułatwieniem dla rodzin z dziećmi i osób starszych. Śmieci po toj tojach nie sprzątnęli.

Dziękujemy

Jeździmy z mężem i dziećmi od paru lat na wyspę sobieszewską i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pokoje czyste, łazienki także, cichutko. Moza tam naprawdę wypocząć. Jeszcze raz bardzo dziekujemy

Opony

Wyspa Sobieszewska piękna jest ale ... dlaczego na drzewach zawiesza się opony , które również leżą na ścieżkach, w piasku. Jeżeli to ma być atrakcją turystyczną to dziękuję w imieniu przyrody. Nie rozumiem tego, czy urzędnicy i leśnicy tego nie widzą. Mòwimy o sprzątaniu świata i ratowaniu przyrody a tutaj wieszają opony na drzewach. Szok, przecież to wpływa negatywnie na faunę i florę.

Nie polecam!

Nie polecam wyspy Sobieszewo na odpoczynek. Wyspa nastawiona na zarobek. Brak parkingów a sami mieszkańcy ostrzegają że za wszelkie postoje w miejscu niedozwolonym są wysokie mandaty.