Sprzedam mieszkanie z lokatorem. To pieniacz

Opinie do artykułu: Sprzedam mieszkanie z lokatorem. To pieniacz.

Wynajmujesz mieszkanie, albo pokój w mieszkaniu w którym mieszkasz. Wprowadza się miły człowiek. Wpłaca kaucję, albo obiecuje, że wpłaci ją w przyszłym tygodniu. Ale w kolejnym tygodniu już przestaje być miły...Właśnie takie doświadczenia ma użytkownik portalu Trojmiasto.pl, który w naszym serwisie ogłoszeniowym wystawił na sprzedaż dwupokojowe mieszkanie (45 m kw.) przy ul. Rajskiej w Gdańsku. Zaciekawił nas tytuł ogłoszenia: Sprzedam mieszkanie z lokatorem. Jest to człowiek kłótliwy i ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

poziom merytoryczny tego portalu

i jego "redaktoruf" to kabaret - ale taki żenua
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty, ale to jest dobra opcja na zimę dla bezdomnych..

Bezdomny puka do drzwi. Ktoś mu otworzy, a ten jednym krokiem za próg wchodzi, siada na podłodze, i lokal zapewniony.. kurcze, co za opcja!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Normalni ludzie wyp.. takich na zbity pysk.

A niech zawiadamia Policję i samego św. Piotra nawet. Przecież mamy swoich świadków. I swoje zamki, i ludzi od prostowania kości. W takiej atmosferze naszemu pieniaczowi lokatorowi, zmiekną kolana. Ale tu trzeba odpowiednio z człowiekiem porozmawiac. Można powiedziec trafic mu do serca i rozumu. Tacy szukaja tylko cieniasów, którzy wierzą w Państwo i polskie prawo. W Polsce nie ma prawa i jest parapaństwo. Taka jest rzeczywistość.

i bardzo dobrze

nei znacie przeisów a chęć zysku zasłania wam oczy, byleby ktoś się znalazł kto wam dołoży kasy, jak już macie najemcę to jesteście szczęśliwi że się dołożą do raty kredytu albo do opłat

a potem lament, oj placy polacy biznesu to wy sie będziecie jeszcze uczyć przez lata
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

niestety prawo zabrania takiego działania

zgodnie bowiem z art. 342 "ie wolno naruszać samowolnie posiadania, chociażby posiadacz był w złej wierze" - jeżeli usuniemy takiego delikwenta na własną rękę, sami możemy mieć problem...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyli komuś innemu wrzucić pasożyta? słodkie...

...

kolejny przykład na choroby trawiące nasze za przeproszeniem "społeczeństwo". Prawo działa przeciwko właścicielowi. Dlaczego to ja jako właściciel mam się martwić za takiego cfaniaczka albo sierotę życiową? Nie ma kasy na mieszkanie to siedzieć z rodzicami. Albo do roboty się brać.

zdarzają się ale zupełnie inne hostorie

zupełnie nie takie wyssane z palca
jak ta powyżej.
Artykuł na zlecenie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie kłam

wynajmujących jest w POlsce bardzo mało
a ty akurat masz aż dwóch kolegów...
Sam zobacz jak to brzmi.
Kłamczuch i naganiacz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Skoro nie podpisałem umowy z kolesiem któremu wynajmuje pokój to mogę go po prostu wywalić z domu

albo wezwać policje że obcy człowiek włamał mi się do domu. W czym problem?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

oszustem w tym przypadku jest właściciel mieszkania, który nie podpisał umowy i nie odprowadzał podatków. Wystarczyło podpisać umowę o najem okazjonalny i mógłby się pozbyć lokatora.

wystarczy podpisać umowę o najem okazjonalny i zgłosić to do US w ciągu 14 dni.

Cywilizowanie to jest kiedy zlodziej nie placacy wylatuje na ulice i idzie do

przytułku. Narazie jest BOLSZEWIA i BOLSZEWICKIE "prawo" w pOlszcze. Co to znaczy "stan posiadania"?? To może ja będę miał stan posiadania taksówki którą jechałem lub wynajętego samochodu . Myślę, ze w europejskim trybunale praw człowieka wygra się i wyciągnie wysokie odszkodowanie od tego kraju za probe wywłaszczenia. Wyrzucajcie złodziei z własnych domów i walczcie z bolszewickimi "sadami"
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, powoduje

Umowa była tylko, że ustna. Prawo nie wymaga umowy pisemnej*, dlatego lokator może na każdy możliwy sposób wykazywać, że umowę (ustną) miał z nami zawartą.

*zgodnie z art. 660 kodeksu cywilnego w razie niezachowania formy pisemnej dla umowy najmu na okres dłuższy niż 1 rok umowę tę poczytuje się za zawartą na czas nie oznaczony.

z tym meldunkiem to nie do konca, samo zameldowanie jest tylko faktem aktualnego zamieszkiwania a nie statusem prawnym do danego lokalu, upraszczajac to zameldowanie nie uprawnia do zamieszkiwania a jedynie opisuje fakt przebywania w lokalu :)

Ja mam tylko dwa pytania:

1. Prosze podac nazwe kancelarii prawniczej, ktora Panu doradza

2. Ile kosztowala ta 'swietna' porada prawna?

Dziekuje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko w POlsce

Masz czlowieku wlasnosc i jesli chcesz pozbyt sie takiego lokatora, musisz udowodnic przed sadem, ze masz prawo do tego zeby tego pseudolokatora wyrzucic, a w niektorych przypadkach na tobie spoczywa znalezienie mieszkania zastepczego. jakas paranoja!

a te "karki"

to czekają na zlecenie tak bezinteresownie? Gdzie mieści się punkt wynajmu karkow?

Ustawa a nie trafniej ustawka!

Ustawa jest dla władz- a nie dla właścicieli mieszkań.
załóżmy że,każdy kto ma powyższy problem, eks.-wylewa pomyje na ulice!
i kto to będzie musiał posprzątać,jak nie nasze władze.
w usa 9mm załatwia sprawę,za wtargnięcie na teren prywatny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Państwo prawa

Józef Bąk na prezydenta.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1