Sprzedam mieszkanie z lokatorem. To pieniacz

Opinie do artykułu: Sprzedam mieszkanie z lokatorem. To pieniacz.

Wynajmujesz mieszkanie, albo pokój w mieszkaniu w którym mieszkasz. Wprowadza się miły człowiek. Wpłaca kaucję, albo obiecuje, że wpłaci ją w przyszłym tygodniu. Ale w kolejnym tygodniu już przestaje być miły...Właśnie takie doświadczenia ma użytkownik portalu Trojmiasto.pl, który w naszym serwisie ogłoszeniowym wystawił na sprzedaż dwupokojowe mieszkanie (45 m kw.) przy ul. Rajskiej w Gdańsku. Zaciekawił nas tytuł ogłoszenia: Sprzedam mieszkanie z lokatorem. Jest to człowiek kłótliwy i ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo to chore, zeby wlasciciel mieszkania mial mniejsze prawa od najemcy..

tak samo jest z firmami, gdzie zwiazki zawodowe maja wiecej do powiedzenia od wlasciciela firmy...
popieram tę opinię 145 nie zgadzam się z tą opinią 3

No pewnie

Można jeszcze takiemu cwaniaczkowi uprzykrzyć życie, a jeśli to by nie pomogło, to może faktycznie trzeba z frajerem ostro pograć... Kiedyś jeden delikwent olewał spłacanie kredytu, a ja niestety byłem żyrantem. Kilka razy go ostrzegłem, bez rezultatu - dostał po gębie, no i pieniążki się znalazły. Czasami po prostu nie da się inaczej.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zmiany w prawie

Wystarczy zawrzeć umowę najmu w formie aktu notarialnego, w którym lokator wskazuje lokal, do którego wyprowadzi sie w przypadku niedotrzymania któregokolwiek z zapisów umowy. Jeśli taka sytuacja nastąpi nie ma problemu z eksmisją.
Szkoda ze autorka nie zbadała szerzej tematu.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta kalkulacja przy obecnych cenach mieszkań

nie ma sensu. Policz sobie całą kwotę z oprocentowaniem przez cały okres kredytu. I potem napisz tu - gdzie jest zysk?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

i to jest Polska właśnie-cudowny kraj

dla cwaniaczków mających ochronę państwa....
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

to jest wlasnie powod dzieki ktoremu nie chce wynajmowac komus mieszkania

Mam mieszkanie w centrum Starego Miasta w Gdańsku. Myslałem żeby wziac drugie na kredyt, a to na Stary Mieście wynajmować. Kwota uzyskana za wynajem pozwolilaby splacic ok 70% raty kredytu. Ale nie stac mnie na splacanie rarty i utrymywanie jakiegos cwaniaczka. Szkoda, bo gdyby zostaloby to uregulowanie prawnie Panstwo otrzymywałoby podatek od wynajmu i kupna nowego mieszkania> Poza tym i deweloper by zarobil bo kupil bym kolejne mieszkanie. Jak deweloper zarobi to tez musi odprowadzic podatek ... Ale niestety, mieszkamy w Polsce ...
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 2

"jerzy dąbczak yogi babuuu" :)

czyżby jego syn albo wnuk ?
popieram tę opinię 84 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak: odprowadzasz podatek Właścicielu - to jesteś dobry, ale jak masz kłopoty z Wynajmującym - to już radź sobie sam (państwo Ci nie pomoże). Ale chyba funkcjonuje od jakiegoś czasu coś takiego jak najem okazjonalny, który w lepszy sposób chroni prawa osób wynajmujących. Szkoda, że w tym artykule tego zabrakło.
popieram tę opinię 94 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kilku kolegów i szybka eksmisja pasozyta.

Skoro nie ma zadnej umowy to niech on na drodze sadowej udowadnia ze cos mu sie niby nalezy.
popieram tę opinię 193 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przykre, ze tacy ludzie sa bezbronni, a prawo im nie pomaga.

Mniej praworzadny obywatel przy pomocy kilku pijaczkow polamalby delikwentowi nogi i pewnie lepiej by na tym wyszedl.
popieram tę opinię 133 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie mozna?

czy jezeli nie podpisalismy umowy nie mozemy przy pomocy kilku znajomych fizycznie lokatora wywalic i wymienic zamki?? rownie dobrze mozna wezwac policje i zglosic wlamanie skoro nie ma zadnego papierka ze tam faktycznie mieszka.

Dlaczego brak umowy powoduje ze musimy zapewniac lokal zastepczy ?
popieram tę opinię 386 nie zgadzam się z tą opinią 5

To nie jest zdrowy człowiek

To choroba psychiczna, może Srebrzysko?
To może być wyjście.
popieram tę opinię 96 nie zgadzam się z tą opinią 3

To chyba jakiś sen albo paranoja!

Gdzie są karki? Gdzie Policja?
popieram tę opinię 387 nie zgadzam się z tą opinią 6