Sprzedam mieszkanie z lokatorem. To pieniacz

Opinie do artykułu: Sprzedam mieszkanie z lokatorem. To pieniacz.

Wynajmujesz mieszkanie, albo pokój w mieszkaniu w którym mieszkasz. Wprowadza się miły człowiek. Wpłaca kaucję, albo obiecuje, że wpłaci ją w przyszłym tygodniu. Ale w kolejnym tygodniu już przestaje być miły...Właśnie takie doświadczenia ma użytkownik portalu Trojmiasto.pl, który w naszym serwisie ogłoszeniowym wystawił na sprzedaż dwupokojowe mieszkanie (45 m kw.) przy ul. Rajskiej w Gdańsku. Zaciekawił nas tytuł ogłoszenia: Sprzedam mieszkanie z lokatorem. Jest to człowiek kłótliwy i ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Kropkę nad przysłowiowym "i" postawi kaucja, najlepiej trzymiesięczna" najlepiej 12 miesięczna, albo płatność z góry;D
Dla Pana znawcy rynku tylko w teorii polecam wynajęcie mieszkania np. 3 pokojowego w centrum gdańska z 3 miesięczną kaucją, znaleźć teraz kogoś kto kaucje taką zapłaci to dopiero jest wyzwanie;]

Znam przypadek gdzie osoba która mieszkała w mieszkaniu znajomego przez rok, bez umowy, płaciła tylko rachunki i nie chciała się wyprowadzić. Pod nieobecność została spakowana i wystawiona z całym majdanem za drzwi. Policja w tej sprawie nie miała nic do gadania. Więc chyba jak ktoś nie ma umowy, nie płaci. To zamki zmieniasz i do widzenia.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łatwo pójdzie.

Przebywał od dłuższego czasu w tym mieszkaniu. Zaczniesz udowadniać że sobie wlazł parę godzin temu? Marnę szanse, dostaniesz pomówienie czy składanie f-z.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

pomysł na pozbycie lokatora

niech zabetonuje wejście do domu i koniec afery, za trzy miesiące rozbije cegły i wstawi nowe drzwi

;-)))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy dopomóc?

nie mam pojęcia cóż to był za prawniczyna , lecz jeśli ta farsa jest prawdą - z chęcią pomogę bohaterowi opowieści i innym podobnym . od lat odzyskujemy długi i załatwiamy/ rozwiązujemy dziwne sytuaqcje. zainteresowanych proszę o podesłanie adresu poczty.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawo rodem z bolszewii

To właśnie bolszewicy wprowadzili w życie ten nowy rodzaj usankcjonowanego bezprawia: hojną ręką rozdawali to, czego nie posiadali, czyli cudzą własność, a właścicieli zmuszali do zapewniania godziwych warunków takim dokwaterowanym. A u nas ciągle jeszcze znajdują się obrońcy tego systemu, oczywiście też nie chcą użyczać ze swego, ale z cudzego bardzo chętnie i to strojąc się w piórka humanitarnych obrońców biednych i uciśnionych.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co on udowodni ? jedynie że jest glupi i nic wiecej

bo meldunku w dowodzie nie ma zapisane na ten adres i nie ma żadnej umowy, np. to tak jakbym ja poszedł założyć sprawę że ty mnie wyrzuciłeś z domu gdzie cie nie znam ani nic to by mnie wyśmiali albo co gorsza na leczenie by mnie oddali na sreberko
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podrzucić gnojowi narkotyki i zadzwonić na Policję, ze podejrzewasz go o handelek

jest jeszcze więcej wrednych sposobów zniszczenia takiej szmaty
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

prawda jest zawsze jedna i ma zawsze pomagac wlascicielowi

i tak na koniec poniesie jeszcze koszty np remontu czy rachunkow.
Jak najbardziej popieram lamanie chorego prawa i bezsilnych przyglupich sedziow!!!!!
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale w krajach protestanckich bywa tak samo. Ochrona lokatora to problem właścicieli mieszkań na całym świecie. Za komuny też ten problem istniał, tylko nie pisało się tyle na ten temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

POLSKA KRAJ ABSURDÓW

Z jednej strony zapewnia się socjal kosztem osób prywatnych. Dlaczego jesli państwo wprowadza taki system obarcza kosztami ludzi prywatnych. Jesli ktoś chce dysponować swoja własnoscią ma uwzględniać potrzeby socjalne jakiś partii politycznych, niech za swoje pieniadze budują im lokale socjalne politycy a nie obciążają kosztami ludzi którzy robią interesy . Nie ma się póxnieco co dziwic że w Polsce wolność dla biznesu nie istnieje. Taka polityka bardzo często powoduje, że przez mała grupke często cwaniaków których się chroni czynsze rosna bo wzrasta ryzyko prowadzenia biznesu, a deweloperzy nie chcą angazować się w wynajem. Wszystko to mogłoby spowodować wysyp mieszkań na rynku, zmniejszyć ryzyko budowania, i obnizyc koszty zakupu mieszkań oraz zwiększyć mobilność ludzi a tym samym bezrobocie. Obłudne hasła ochrony socjalnej prowadzą w efekcie że inni płacą za nich duże koszty i opóźnia to rozwój gospodarczy. Ludzie chcecie żyć lepiej przestańcie wierzyć tym pseudo socjalnym politykom. Pytajcie ich ile ze swojej pensji przeznaczają na wspieranie polskiej biedy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkanie na kredyt

i liczenie na udany wynajem spłacający bank - raczej słabo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

i Pani Korbaczewska z Mławy...

Lusia z posagiem oraz sąsiad od grupensexu
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tyle, ze ja je nie jestem już żadną strona umowy wobec niego gdyż on ja zerwał nie płacąc.

.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale to nie jest dogryzanie tylko pokazywanie błędów.

Dla mnie to jest brak szacunku dla stałego czytelnika portalu oraz brak smaku dziennikarza.
Nie widzę tu nigdzie niczyjej frustracji.A co do życia to nie wiadomo kto ma ciekawsze,ale jeśli potrafisz to wywnioskować po jednym wpisie to gratulacje.

Wynająć firmę ochroniarską

Wyrzucić gnoja na zbity pysk, wezwać policję, powiedzieć że się włamał, jak się nie podoba to niech cmoka #enis
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

to jest wlasnie Polska, gdzie podaje sie,ze 95 %

to katolicy. wynajmnij komus mieszkanie a taka osoba nie bezdie placic rachunkow, zdemoluje mieszkanie, bo uwaza,ze to nie jest jego wiec moze niszczyc. takie wychowanie katolickokomunistyczne. W kazdym kraju jak Francja, Niemcy, szwecja, Norwegia to ludzie boja sie tylko wynajmowac mieszkan Polakom, Rosjanom, Rumunom, bulgarom, bo tez moga zdemolowac mieszkania, nie placic. szwddowi, Norwegoiw nie przyjdzie do glowy aby zdemolowac czyjesc mieszkanie, aby nia placic na czas, bo jak spozni sie z zaplata to ma od razu wpis do ksiegi dluznikow i szlaban na wziecie kredytu z banku.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jakas paranoja chyba,bo ja zajmuje mieszkanie zakladowe legalnie.nie zalegam z oplatami,nie jestem uciazliwym lokatorem,a czeka mnie sprawa o opuszczenie mieszkania i nawet nie wiem czy napewno nalezy mi sie lokal socjalny! A tu,prosze,bez umowy,nie placi i jeszcze jest chroniony!!!!!! Kurcze w jakim kraju ja zyje?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

reklama Colgate ?

niech udowodni.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0