Sprzedam mieszkanie z lokatorem. To pieniacz

Opinie do artykułu: Sprzedam mieszkanie z lokatorem. To pieniacz.

Wynajmujesz mieszkanie, albo pokój w mieszkaniu w którym mieszkasz. Wprowadza się miły człowiek. Wpłaca kaucję, albo obiecuje, że wpłaci ją w przyszłym tygodniu. Ale w kolejnym tygodniu już przestaje być miły...Właśnie takie doświadczenia ma użytkownik portalu Trojmiasto.pl, który w naszym serwisie ogłoszeniowym wystawił na sprzedaż dwupokojowe mieszkanie (45 m kw.) przy ul. Rajskiej w Gdańsku. Zaciekawił nas tytuł ogłoszenia: Sprzedam mieszkanie z lokatorem. Jest to człowiek kłótliwy i ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja takie bajki znam z rzeczywistosci, moich dwoch kolegow podobnie kiedys wtopilo

wiec to nie jest wyssane z palca
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

W Polsce nie oplaca sie podpisywac umowy

i odprowadzac podatku bo to niestety dowod na to ze delikwent ma prawo mieszkac i wlasciciel musi spedzic pol zycia w sadzie zeby udowodnic ze jest inaczej. najlepiej bez podatku, bez umowy a jak cos nie tak to po ryju i za drzwi. Chore panstwo=chore prawo=takie wlasnie metody
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za głupi artykuł.

Jest multum sposobów, żeby się pozbyć delikwenta. Jeśli nie ma z nim umowy to bez problemu wzywam policję i mówię, że złapałem złodzieja na gorącym uczynku(jego manele prędzej bym wyrzucił do śmietnika). Kto mu udowodni, że on u mnie mieszkał. Ja mogę znaleźć 15 świadków, że to nie prawda.... nie ma papierka to jak on to udowodni. Przecież tak to każdy by mógł sobie wejść do pierwszego lepszego mieszkania i powiedzieć, że tam mieszka. Ten co ma taki problem to jakiś nieudacznik tak samo jak jego ''prawnik''. Osobiście gdyby to mnie spotkał taki problem to bym gościa wywiózł, spuścił w lesie wpie....l tak, że by mnie omijał na zawsze szerokim łukiem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chcieliście takiego kraju, to teraz proszę uprzejmie o zamknięcie się.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nie mogłeś się pohamować i musiałeś dogryźć, prawda?

Wyszedł z Ciebie polski prostaczek, który w Sieci napina, kiedy nikt nie patrzy, a w oczy tego nie powie, bo prędzej w gacie się zleje. Napinaj sobie, frustracie, na szczęście inni mają ciekawsze życie od Ciebie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

chętnie kupię takie mieszkanie z lokatorem mieszkającym bez zgody

pomogę
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty zapewne majtki i skarpetki zmieniasz raz na miesiąc.

To nie chodzi o czepianie się,ale pewien poziom który powinien obowiązywać na takim portalu.
To nie jst gazetka ścienna w 7c.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupie takie za 1 złoty

kto chetny do sprzedaży
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wzywać policji, tylko ślusarza, pokazać dowód i akt własności i zmienić zamki. Jak chce, to niech się procesuje i on udowadnia, że wynajmował. W razie czego w sądzie można zeznać, że "na gębę" umówiliście się, że wynajem już dawno się skończył.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Złodziej

Przecież ten gość ukradł właścicielowi jego mieszkanie, to jak policja nie może mu tego odebrać i oddać właścicielowi. Prawo broni złodzieja, prawo czyli państwo, czyli państwo jest wspólnikiem w złodziejstwie.
Jak mi ukradli auto, złapali złodzieja znaleźli auto to mi je oddali.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale Ty masz problem.

Naprawdę nie masz się czego czepiać? W pokoju pewnie masz tę samą tapetę od lat i nikt Ci wymówek nie robi. Zajmij się czymś pozytywnym, zamiast na pierdoły utyskiwać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

niech trojmiasto.pl pomoże

człowiekowi z Rajskiej , pokaże gnoja co nie chce się wyprowadzić , pomoże to rozwiązać tak żeby nie musiał sprzedawać swojego domualbo chociaż nagłośnić problem w przestrodze dla innych .
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Boże, chyba jestem analfabetą!..... albo tylko dyslektykiem.

Nic z tego bełkotu prawniczego nie zrozumiałem. Ci prawnicy to muszą być mądrzy ludzie. Bez ich pomocy bylibyśmy jak jagnięta pasące się w dziewiczej puszczy.
A zaczęło się od prostych 10-ciu Przykazań...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie można!!

< artykuł odnosi sie do szarego tła przeczytaj dokładnie i nie bój sie podatków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Namawiasz do składania fałszywych zeznań.
Prawniku. Z zamiłowania.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dyżurne zdjęcie portalu?

Takie samo było 5 sierpnia 2012 w artykule "Chcesz wynająć? Nie daj się oszukać" a tak że wcześniej 5 lipca 2012 w artykule "Chcesz zarobić w lecie? Wynajmij mieszkanie turystom"
Uważam że to lekka przesada co na to redakcja?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1