Srebrniki - jednokierunkowy skrót przez płyty

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
Zostałem wczoraj zaskoczony i jak wielu kierowców jadących ze strony Wrzeszcza musiałem zawracać - zakaz wjazdu na płyty.
Czy ktoś wie jak długo ten stan potrwa? Widać było wczoraj na Słowackiego (i Reymonta i Chrzanowskiego) co powoduje brak mozliwości przejazdu tym skrótem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Srebrniki - jednokierunkowy skrót przez płyty

Zamkniecie ul. Ogrodowej od strony Srebrniki spowodowane jest tym że nie mozna z ul. Reymonta skręcić w Partyzantów a co za tym idzie nie ma możliwości wiazdu ze Słowackiego na Partzantow i właśnie ul. Ogrodowa stanowi objazd co ul. Paryzantów. Objazd wprawdzie nie do końca trafiony ale to na chile obecna jedyna alterantywa. Do czsu jak remont skrzyzowania Partyzanrów/Reymona nie zostanie ponownie oddany do ruchu ul. Orgodowa (tzn płyty) bedzie tylko jednokierunkowa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przez pięc lat jeżdzę tamtędy i nie było problemu z ruchem dwukierunkowym. Teraz ktoś sobie wymyślił, że jest.
Wynik - w godzinach szczytu co najmniej 200 samochodów usiłuje wydostać się Słowackiego lub Jaśkową Doliną. Efekt widzimy od poniedziałku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

200 samochodów więcej, to i tak bardzo ostrożny szacunek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

totalna głupota, mam nadzieje ze to zmienią, niektórzy jadą ale ja wole nie ryzykować spotkania z drogówką za wiaduktem :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ta droga to jakaś porażka. Szkoda zawieszenia. Wolę postać 10 min dłużej w korku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Odblokujcie ten skrót do cholery jasnej!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Unikat (4 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje na Morenie, jest to wygodne miejsce do życia zarówno dla rodzin, jak i dla...

Leśna Dolina (40 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego...

Kusocińskiego (14 odpowiedzi)

Morena to dzielnica ceniona za dogodną infrastrukturę, szeroką ofertę handlową, edukacyjną i...