Stan Dróg

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam, czy ktoś może się orientuje co można zrobic w celu poprawy nawierzchni naszych ulic. Stan ulic jak np. Pawła Hebla, Majora Bojana i wiele innych jest tragiczny, chyba że ktoś porusza sie amfibią. Może należy wystąpic z jakimś pismem z odpowiednią ilością podpisów do gminy, żeby chociaż położyli płyty Yombo. Swoją drogą ciekawe kto odbiera te prace kanalizacyjne prowadzone zimą???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Stan Dróg

Wojt obiecal w trakcie wyborow i dogrywki ze zajmie sie drogami w Bojanie. Niektorzy radni rowniez.......... Glosowanie wyszlo jak wyszlo a My Ci ktorzy glosowalismy za obecnym Wojtem niestety mozemy powiedziec jak zwykle ...... obietnice. Chyba ze na wiosne sie cos ruszy,

Trzymamy Wojta za SLOWO, a jak nie to faktycznie trzeba sie przesiasc na amfibie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

trzeba pisać i pisać i zbierać podpisy mieszkańców danej ulicy

ja mam znajomych na ul.źródlanej i jak tam jadę to modlę się żeby mi nic pod samochodem nie odpadło, bo faktycznie masakra te dziury w drodze.

ale tak jest jak ludzie w lesie się budują ;) okolica przepiękna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pisać,dzwonić,molestować,ja co prawda z innej miejscowości niedaleko,ale u nas takie działania przynoszą skutek,co jakiś czas gmina "ulepsza"nam drogi,jak mój sąsiad uszkodził sobie samochód to natychmiast gmina zareagowała bo się bała że odszkodowanie będą płacić

chyba nic łódzkiej nie przebije:)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja dzisiaj dzwoniłam juz do TVN24 bo nic nie jest w stanie zmienić stanu drogi. Ja 07.02.2011 nosiłam rano dzieci na barana 2km do samochodu bo nie byłam w stanie wjechac pod dom. Syn tak zmokł że dostał oraczki. Po pracy bie mogłam nawet podjechać po książeczke. Teraz dzieci śpią u babci. Ja z mażem wracałam 30 min. do domu objazdami. Dzwoniłam rano do Pani sołtys i ma to serdecznie gdzieś, natomiast Pan Wójt powiedział, że musi to zobaczyć bo nie wieży , że jest aż tak źle. Ja mieszkam nie daleko Magnata i widze jak ludzie niszczą samochody i co tu się dzieje przez ały dzień. Trzeba zrobić zdjęcia i wysłać do TVN24 ja jeżdże wcześnie do pracyi jest jeszcze ciemno. Ale moze ktoś z was ma chwilkę by zrobić fotki i im przesłac to przyjada.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Dębnik, Lesoki też jak inne w kiepskim stanie. Zadam pytanie wszystkim moim poprzednikom i tym, którzy będą pisali. Które drogi naprawić, budżet wiadomo kiepski, na wszystkie naprawy nie wystarczy, więc które. Proszę potraktować poważnie mój wpis. Moje poparcie uzyska rozsądna propozycja.

Witam, budżet skromny?? jak widzę i słyszę takie hasła to bym ...... Szkoda że nikt sie nie zastanawia po co komu potrzebne są dwujęzyczne nazwy miejscowości Bojano Bójano i to jeszcze na tych pięknych drogach ciekawe ile tysięcy na to wydano i ile można by ułożyc utwardzonej nawierzchni, choby z płyt betonowych czy chodnika dla ludzi, który by komuś do czegoś służył. Moim zdaniem w pierwszej kolejności te główniejsze po których najwięcej osób jeżdzi, chodzi, czyli Majora Bojana, Pawła Hebla, Na Dambnik, i uzależnic kolejnośc od stanu dróg

Majora bojana dzisiaj robili ale miejscami przy jednej posesji podnieśli cały teren ładnie wyrównali a obok pełno dziur i cała woda tam będzie stała. chyba są równi i równiejści a tej dziwnej ulicy.

Zgadzam się w 100%, Majora Bojana, Hebla i inne m.in.Warszawska, Kruszyńskiego. Ja już mam zawieszenie do wymiany. Zapraszam wójta na przejażdżkę ale nie raz tylko jak my 5 razy dziennie w dwie strony!!!!!! to zobaczymy jaki będzie szczęśliwy. Moje dzieci za każdym razem boją się wsiąść do samochodu. Rozumiem roboty: kanalizacja i gaz,ale wtedy zamyka się ulicę i robi objazd a przed otwarciem doprowadza do stanu używalności. Niedaleko mnie jest skład tych rur. Traktory, ciężarówki to codzienność, droga pełna kolein i dziur jedna na drugiej. czas obciążyć Gminę za naprawy, kolejna to łożyska. Istny koszmar a domów na sprzedaż w internecie jest ok. 50 w Bojanie. To powinno dać gminie do myślenia. Podatki rosną i nic się nie dzieje. sama zastanawiam się nad powrotem do miasta. Pozdrowienia dla wójta i ponawiam zaproszenie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tymi drogami nie jeżdżę, proponuję inne, nim moje zawieszenie będzie do wymiany
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też bym je wybrała, gdybym miała taką możliwość. Niestety dobra droga to tylko 200 metrów drogi od mojego domu. Jeżeli ma pan jakiś pomysł to proszę o nazwy tych innych dobrych dróg. Pozdrawiam.

Jeżeli chodzi o stan dróg to jak najbardziej zgadzam się, że są w złym stanie, ale taka sytuacja jest nie tylko w Bojanie, w innych miejscowościach również. A to, że ktoś pisze, że jest ok. 50 domów na sprzedaż w Bojanie, nie oznacza, że głównym wyznacznikiem sprzedaży jest fatalny stan dróg. Kwestia jest tego rodzaju, że ludzie, którzy kupują działki i budują się w Bojanie, czy w Koleczkowie w znacznej części, opierają się na kredytach, których potem nie mogą spłacic. I takich mieszkańców w Bojanie jest sporo, stąd aż tyle dómów na sprzedaż, głównie mam na myśli przybyszy z Trójmiasta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

witamy przedstawiciela wojta

Boże człowieku o czym ty gadasz. Gmina jest jak za przeproszeniem dupa od s****ia od tego żeby drogi były w idealnym stanie. Gminy 100 km od 3miasta mają lepsze polne drogi od naszej która znajduje się zaraz pod trójmiastem. To jest skandal nie ma na to wytłumaczenia żadnego, żadnego i jeszcze raz żadnego. A wójta to można jedynie utaplać w tym błocie a nie zabierać na przejażdzki po tych dziurach bo nawet na to nierób nie zasłużył.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co ty człowieku wiesz o kredytach, mieszkańcach Bojana itp. Co ma do rzeczy kredyt i przybysze z Trójmiasta? Ja mam już dosyć tego ! Ludzie nie mogą nawet sprzedać tych domów bo wstyd kogoś tu przywieźć, do mnie nikt przyjechać nie chce bo jak słyszą o tych dziurach i rozlewiskach to każdy boi się o swój samochód. Gdyby nie przybysze to byście tynk ze ściany obgryzali i wszystkie sklepu by upadły, skończyły by się czasy na zeszyt.Od kilku lat możecie im tylko podziękować! Bo kto korzysta z tych salonów piękności, na pewno nie kobieta która wiąże koniec z końcem. Pozdrawiam Jaśnie gościa i zapraszam na nasze drogi po roztopach!!!!!

Swoją drogą jaki z ciebie Mieszkaniec Bojana jak nie dbasz o własne interesy!!!! pobudka zaraz wiosna......i ......

Ewka - ,,Gdyby nie przybysze to byście tynk ze ściany obgryzali i wszystkie sklepu by upadły, skończyły by się czasy na zeszyt.Od kilku lat możecie im tylko podziękować! Bo kto korzysta z tych salonów piękności, na pewno nie kobieta która wiąże koniec z końcem.

Ewka, po twojej wypowiedzi można wywnioskowac, że jesteś pustą osobą i nie masz szacunku do innych. Skąd ty mozesz wiedziec, ze kobiety wiążą u nas koniec z końcem. Nie każdy musi eksponowac sztuczne paznokcie, czy opaleniznę z solarium, a wiesz dlaczego?
Zapewne nie wiesz, bo my rodowite Bojanki takich bajerów nie potrzebujemy, gdyż po prostu nie musimy stosowac takich zabiegów. A Ty zapewne jesteś o tyle żałosna i pusta, ze chcesz takim sposobem przykryc swoją prawdziwą twarz. I niestety stwierdzam to z przykrością, że facet prędzej, czy później zdecyduje się na piekno wnętrza kobiety, a nie na tipsy, które w każdej chwili mogą odpaśc i można dostac grzyba, więc moja droga najpierw się zastanów, co piszesz. ..tak na przyszłośc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A i jeszcze jedno moja droga panno ... ,,Gdyby nie przybysze to byście tynk ze ściany obgryzali i wszystkie sklepu by upadły, skończyły by się czasy na zeszyt". Jeżeli sama potrzebujesz na chleb, to nie ubliżaj innym. Bojano to jedna z bogatszych wiosek i nie gadaj bzdur, że może dzieki wam przybyszom, my mamy za co jeśc. Ludzie mają swoje życie i pracę. A skoro tak nam ubliżasz, to po co przyprowadziłaś się w takie regiony...przecież w sklepie spotykasz rodowite kobiety z Bojana i co brzydzisz sie ich. Nie pozwolę sobie na to, aby ktoś obrażał również i mnie, bo jestem kobietą i mieszkam od samego początku w Bojanie..

Zachowujecie się jak w sejmie, czyli spieranie się bez sensu i dokopywanie sobie nawzajem. Faktem jest że stan dróg w Bojanie woła o pomstę do nieba i nikt temu nie zaprzeczy. Może tak konstruktywnie, co można zrobić??? Petycje do gminy, zdjęcia do tvn24 , może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, coś w końcu musi dać jakiś skutek!!! Jeśli ktoś chce się podjąć jakiś działań z chęcią się dołączę dorywczo (niestety malutkie dziecko trochę mnie ogranicza)

Narazie nikt z gminy drogami się nie zajmie , i jest to logiczne . Puki mróz trzyma mija się z celem kładzenie płyt Yumbo , jedyne co mogą robić to równać ale to też jest chwilowe poprawienie sytułacji . A pozatym kanalizacja musi być zakończona w 100% bo inaczej rozwalą drogi na nowo .

Według harmonogramu kanalizacja w Bojanie zakończona na 100 %.
W tym roku będą kopać w Koleczkowie.

Harmonogram , harmonogramem a oni bezpszerwy czegoś tam szukają w ziemi i kopią ....

Witam Czy może wiecie kiedy kanalizacja będzie już działała ?

Pod koniec roku 2011 powinni ją uruchomić

całość, czy etapami

100% już? czyli część bojana nie ma kanalizacji.bo u mnie np nie ma.
Nie popieram TVN24 ale zrobić foto i powysyłać im to tam to można bez kitu. Najchętniej to zrobiłbym zdjęcie wójta i im by to wysłał

Kanalizacja w Bojanie napewno nie jest zrobiona w 100% , bo projekt nie przewidywał zkanalizowania całości Bojana .

No i mrozu już nie ma. I co? BŁOTKO. Szanownego wójta należałoby wywieźć pod sam las i kazać mu wrócić w pantofelkach. A i niech zabierze ze sobą ponton bo miejscami trzeba przepłynąć, żeby przemieścić się metr do przodu. Cała ta gmina i radni bojańscy to kpina. Na początku obiecanki cacanki a potem- ojej nie da się, bo mróz, bo deszcz ,bo.... i nie wiadomo co jeszcze. A prawda jest taka że nie mają pojęcia co i jak zrobić. Tylko przesiedzieć kilka godzin przy kawce w gminie. Zimą w bagażniku trzeba wozić łopatę i line bo nie wiadomo ile zakopanych aut po drodze się spotka i trzeba będzie im pomóc. Teraz - prawie wiosna- a w bagażniku nadal trzeba mieć łopatę i linę bo samochody grzęzną ale tym razem w błocie. SZANOWNY PANIE WÓJCIE ZAPRASZAMY NA SPACER PO BOJANIE. RADNYCH Z BOJANA TEŻ ZAPRASZAMY. RAZEM Z WÓJTEM. Ktoś wcześniej napisał- dzwonić, pisać, molestować to coś zrobią- dobre żarty- oni sobie nie radzą nawet z bezpańsko biegającymi psami we wsi. A przez telefon załamują ręce. Obudzą się jak dotrą do nich zbiorowe pozwy z fvat na naprawy aut. PORAŻKA.

Dokladnie!! Popieram! ul. Na Dambnik to kompletna porażka!! Dziura na dziurze! Nie po to kupiłam nowy samochód żeby go na tych dziurach odrazu rozwalić!!

Droga na wiczlino to też porażka. Jeszcze kopią te gazociągi i rozwalone drogi zostawiają. Tutaj nic się nie zmieni:(

Moi drodzy narzekanie nic nie pomoże. Bo to takie polskie, a radni z wójtem i tak na to nie zareagują. A może by tak nie opłacać podatków od nieruchomości. Wcześniej oczywiście ich ładnie o tym poinformować. W końcu skoro nie możemy do tych nieruchomości dojechać, niszczymy sobie samochody , dzieci nie mogą spacerkiem pójść do szkoły, nasze domy tracą na wartości z powodu stanu dróg,...itp. Powód jest. A zamiast walczyć z gmina to może do starowstwa i od razu tvp2 i p. Jaworowicz. Co wy na to? od razu będzie kampania przedwyborcza a Szemud zyska rozgłos.
W końcu gmina jest dla ludu a nie lud dla gminy. Tylko po wyborach Oni o tym już nie pamiętają. A przed wyborami było tak miło.....

A droga,która jezdzi nasza Pani Sołtys jest w bardzo dobrym stanie. No tak,trzeba dbać jedynie o swoje. A mieszkańcy sa na szarym końcu! To jest po prostu skandal !!

W Japonii trzęsienie ziemi i tsunami a Wy myślicie tylko o sobie i swoich drogach w Bojanie!!! Wstyd!!

No trudno żebyśmy na forum bojano debatowali o japonii....

a sds tylko narzeka...

Nie wiem o co ci chodzi, tego tematu ktoś nie założył aby chwalić stan bojańskich dróg. Narzekam bo mam powód.

A tak odbiegając od tematu, polecam google earth i opcje podglądu zdjęć satelitarnych z przeszłości. Można zobaczyć jak rozrastała się nasza wioska od 2002 roku:)

czy ktoś zna numer telefonu do nowego sołtysa

a kto wogole jest teraz sołtysem?

słyszałam że pan Korbolewski

Jakiś Pan co jest menadżerem sklepu Groszek :D

Inne tematy z forum

Wybory na sołtysa (20 odpowiedzi)

Niedługo zebranie wiejskie na którym będziemy wybierać sołtysa. Czy są jacyś chętni oprócz...

Zwracajcie uwagę na dzieci/dziewczynki wracające same ze szkoły podstawowej w Bojanie (4 odpowiedzi)

Cześć, Dotarło do mnie info, że dziewczynka w wieku 9 lat wracająca sama regularnie ze szkoły, w...

Dzieci na quadach, muza czyli urocze Bojano. (24 odpowiedzi)

Cześć, niedawno przeprowadziliśmy się do Bojana i jestem w szoku co tu sie dzieje. Mieszkamy...