Stanowczo nie polecam nie nie nie!!!

Tragiczna obsluga klienta w biurze obslugi. ... babka co odbiera tel gdy jej tlumacze ze niewiem ile paczek bede przesylal bo nie jestem w stanie tego okreslic to babka uparcie zebym powiedzial ile. nie majac firmy nie mozna wysylac co jest glupota bo fakture moga nawet na osobe prywatna wystawic wedlug prawa skoro musza wystawiac. zadnego stalego cennika ktory chociaz w jakis sposob mogl pomoc zeby poinformowac kupujacego ile bedzie musial zaplacic za przesylke. Kobieta w pewnym momecie powiedziala zebym powiedzial co chce przeslac zeby mogla wyliczyc a tlumaczylem ze chce znac ceny ogolne za kilogram albo jak tam licza gabarytowo ale nie ze chce wyslac teraz akurac a w odpowiedzi otrzymalem ze nie mozemy w ten sposob wykzac jakiegos cennika bo nie ma. to musial bymza kazdym razem wystawiajac przedmiot na aukcje dzonic do nich co jest glupita maxymalnabo trace czas i pieniadze dzwoniac. NIE TRAKTUJA KLIENTA NORMALNIE A WRECZ POCZULEM SIE JAK SMIEC OKRZYCZANY PRZEZ TA BARDZO NIE MILA PANIA. POPROSTU TRAGEDIA STANOWCZO NIE POLECAM!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Stanowczo nie polecam nie nie nie!!!

Szanowny Panie,

Cennik usług DPD Polska jest skonstruowany w ten sposób, iż podanie ceny za usługę wymaga scharakteryzowania paczki oraz precyzyjnego wybrania usługi oraz usług dodatkowych. Na cenę usługi mają wpływ m.in. waga paczki, wymiary paczki, ilość przesyłek w jednej paczce, punkt nadania, punkt doręczenia, usługi dodatkowe. Stąd pytania naszego Pracownika o szczegóły dotyczące Pana paczki – chciał jak najprecyzyjniej określić cenę usługi.

Nasz cennik jest także dostępny na naszej stronie, zapraszam na http://www.dpd.com.pl/

Faktycznie DPD Polska nie obsługuje osób prywatnych. Wynika to z uregulowań prawnych i księgowych. Bierzemy jednak udział w konsultacjach prawa pocztowego i być może w przyszłości to się zmieni.

Z tonem rozmowy naszego Pracownika trudno jest mi polemizować, ale zwrócimy na to uwagę.

Z poważaniem,

Karolina Dulnik
Rzecznik Prasowy DPD Polska
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja korzystam i jestem zadowolona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

zapraszam do zapoznania sie z programem Jula DPD, ktorego opis jest na stronie http://namgets.provps.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bliska mi osoba wysyłała paczkę kurier pytał to jest w paczce nakleil na paczkę naklejkę z imieniem i nazwiskiem były tam wszystkie dane. Ja dostalem inna paczke z taka sama naklejka !!!!!!! Jak mam to rozumieć czy to była Kradzież??
Dziwna ssprawa jak to. wyjasnic i chcą to rozstrzygac 30 dni do to 3 mies ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Omijajcie DPD szerokim łukiem! 23. 05 zleciłam odbiór paczek przez DPD, w systemie webklient istnieje zlecenie, a do dnia dzisiejszego kurier nie raczył po nie jechać. Jak się okazuje centrala nie widzi tych zleceń w systemie. Wysłałam wygenerowane na ich stronie SCANEM potwierdzenia (z wagą i zaznaczeniem paczka STANDARD), podałam godziny odbioru itd. to odesłali maila, że mam podać dane z ręki, że nie zczytują z załączników (na ich oryginalnych), zrobiłam tak, jak kazali, odesłali, że podać jaka paczka, odpisuję Satndard- zgodna z regulaminem DPD nadawania paczek, odpisali, że podać dokładne wymiary, skopiowałam ich wymiary z ich strony, odpisali, że podać wysokość, odp. że 100cm, odpisali, że głębokość, wysokość i szerokość, następnie, że odbiór paczek w godzinach 12-16 nie jest możliwy. To jakaś żenada. Niedojż, że ich sysyem nie widzi moich zleceń, nie wystarcza im podanie paczki 31. 5 kg oraz informacje, że wymiary zgodne z Regulaminem. Omijajcie ich szeroki łukiem. Dziś jest 28. 05 i paczek jak nie odebrali tak nie odebrali. Nie dostarczają na czas, mają opóźnienia, w oddziale poznańskim ciągłe kłopoty, nie zważają na to, że gwarant dostarczenia godzina 12 itd. Nie polecam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolego,
z tego co wiem
cennik DPD jest ogólnodostępny na stronie internetowej www.dpd.com.pl.
jeżeli nie mazs założeń co do ilości paczek które będziesz wysyłać to nie dowiesz się jaki rabat Ci mógłby zostać udzielony. Tyle.
A firma niezła.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A w Ostrołęce w DPD pracuje Pan Tomasz jako kurier. Muszę stwierdzić że pomimo ze jeździ jakimś zdezylowanym polonezem ( az tak mało płacą?) to bardzo konkretny i sumienny człowiek. Nigdy nie zdażyły się z nim jakiekowiek przykre sprawy. Jesli trzeba zaczekać żeby sprawdzić paczkę to nie przestepuje z nogi na nogę tylko jeszcze potrafi pomóc w razie potrzeby. ja polecam!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, tak , ja też polecam. Gość miły i sympatyczny, zawsze doradzi, pomoże, umówi się w miejscu, gdzie klient sobie życzy.Ten gość jest nawet przystojny!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kolego...jeśli chcesz kupić bluzę to mówisz w sklepie: "poproszę bluzę"??? Podajesz rozmiar, kolor, ilość...niekiedy też wymagania co do materiału wykonania...Tu jest analogicznie bo też kupujesz, tyle że usługę, musisz się sprecyzować aby otrzymać precyzyjną odpowiedź. Jeśli nie umiesz, to nie spodziewaj się że ktoś odgadnie z góry twoje oczekiwania. A co do cen... cóż, myślenie nie boli, wystarczy wpisać w google: cennik DPD, i masz dostęp do ogólnych informacji. Korzystam z DPD już od długiego czasu i z wszystkich firm, są oni najtańsi i mają bardzo wysoką skuteczność.

APEL DO WSZYSTKICH KURIERÓW. FIRMA DPD WPROWADZA NOWE ZMIANY DOTYCZACE PROCEDURY DORECZANIA ERY. MA TO BYC PELNOMOCNICTWO, KTORE JEST BEZPRAWNE, DZISIAJ DOWIEDZIELISMY SIE OD PRAWNIKA ZE MOZEMY WYTOCZYC SPRAWE DPD ZA NIELEGALNE UDOSTEPNIENIE NASZYCH DANYCH OSOBOWYCH ERZE - ZA TO GROZI OD 5000 ZL KARY ORAZ OD 3 LAT POZBAWIENIA WOLNOSCI, MALO TEGO ZEBY PODPISAC TAKIE PELNOMOCNICTWO MUSI BYC PODPISANA UMOWA CYWILNO-PRAWNA MIEDZY KURIEREM A ERA, A TO CO ZROBILA FIRMA DPD BEZ NASZEJ ZGODY I ZA NASZYMI PLECAMI Z OCENY PRAWNIKA NADAJE SIE DO PROKURATURY, GDZIE PRAWNIK POLECIL ZE CHETNIE SIE TYM ZAJMIE I OSTRZEGA, ZE NIE MAMY TEGO PODPISYWAC PONIEWAZ W TYM MOMENCIE SAMI UKRECIMY NA SIEBIE BATA, NIE OBAWIAJCIE SIE ZWOLNIEN Z TYTULU NIEPODPISANIA TAKIEGO PELNOMOCNICTWA BO Z GORY MAMY WYGRANA SPRAWE A NAJWAZNIEJSZE ZEBY SIE NIE WYLAMYWAC TYLKO SIE ZJEDNOCZYC,
DPD BYDGOSZCZ PS, W POZNANIU NIE PODPISALO 100 OSOB

moim zdaniem nie ma znaczenia czy to DPD DHL czy inna firma bo w każdej są dobrzy i żli pracownicy a kultura osobista to już inna sprawa.Jeśli chodzi o oddział w Gdańsku to potwierdzam że obsługa jest marna.Czasami mam wrażenie żę jest to zakład pracy chronionej a wiem to z autopsji bo jestm tu codziennie.Jedynie goście na bramie są napdawdę ok

Jesli chcesz wysylac paczki bo sprzedajesz cos na allegro i nie wiesz ile w miesiacu to mozesz skozystac z serwisów gdzie mozna zamowic firmy kurierskie. Ja skorzystalam juz kilka razy z takiego posrednika: www.kurjerzy.pl Jak chcesz koniecznie wysylac DHL to przez nich tez mozezsz wyslac paczke DHL, ale mozesz tez wybrac innego kuriera.

ja tez nie polecam wysyłaja powiadomienie sms ze dzis paczka będzie doreczona po czym cały dzien czekam w domu bo zalezy mi na tej przesyłce a kurier z przesyłka brak kpina nie polecam nigdy nie skozystam z usług tej firmy

Niepolecam!!! Cztery robocze dni czekam na odbiór przesyłki. Drugiego dnia dzwonię na infolinię i okazuje się że akurat kurier który obsługuje mój rejon zrezygnował z pracy. Zlecenie zostaje przeniesione na dzień dzisiejszy. Kurier się nie pojawia, dzwonię na infolinię a tam nikt nic nie wie o mojej przesyłce i prawdopodobnie przyjedzie jutro. Totalne olanie klienta. Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług!!!

dpd to lipa niekompetentne osoby brak zaangarzowania jak za komuny im szybciej tum lepiej jeśli upadnie

zgadzam się, tragedia jeśli chodzi o kontakt z kurierem, tragedia z kontaktem z biurem obsługi. Nie można się umówić na dostawę poranną. Kurier dzwoni jak już stoi przy drzwiach i jest zdziwiony, ze nikogo w domu niema. Jak już odjechał 4 km to proponuje abym jechał za nim i go łapał, no nie wiem czy to kurierzy sa dla klienta czy klient dla kuriera....
Nigdy więcej DPD!!!!!
Kurier wyznacza godz dostawy w przedziale 2 godzin, smiech na sali
Rajmund Pepliński

Witam Moją paczke kurier dpd zostawił na klatce schodowej,mozecie wierzyc lub nie ale to jest prawda Co najciekawsze wg listu przewozowego paczkę te odebrałem O zgrozo
Zgłosiłem to do tej Za....ej firmy i czekam na odpowiedz ps,Kurier stwierdził ,ze nie mógł się dodzwonic ,to rzucil na polpietro a miałem jedno nieodebrane polączenie godzine po rzekomym dostarczeniu Poczta to przy nich za...a firma

zgadzam się z Tobą w 100%
czekam na przesyłkę już tydzień?! Poczta Polska działa o wiele lepiej, a żeby odebrać paczkę nie muszę jechać na Kowale
kurier nie dzwoni, firma twierdzi, że mój numer jest błędny, że nie mogą się ze mną skontaktować.
za czwartym razem kurier stojąc pod klatką puszcza parę sygnałów. po oddzwonieniu na jego numer nie odbiera, następnie wpisuje status przesyłki na niedostarczony, ŻENADA
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez nie polecam nadalem przesylke i do odbiorcy dotarla uszkodzona i brakiem polowy zawartosci.Zlozylem reklamacje na decyzje czekalem poltora miesiaca na decyzje.Reklamacja zostala uznana ale juz miesiac czekam na wyplate odszkodowania.Dzwonilem do DPD co jest z przelewem i za kazdym telefonem uslyszalem ze jeszcze nikt nie podpisal przelewu.Tak sie rozwija biznes pozdrawiam

Jak jestes taki cwany to popracuj jako kurier 100 miejsc do odwiedzenia i mamy wiedziec kiedy bedziemy i jeszcze wszystkich obdzwonic przedzial 2 godzinny dla nas to minimum a co do lapania kuriera to niemusisz 2 razy av i paczki niedostaniesz to tylko propozycja jak ci zalerzy

Potwierdzam tą opinie, o ile kurierzy są jeszcze w porządku o tyle obsługa pracująca w biurach, najczęściej płci damskiej jest tak bezdennie głupia że aż nóż się w kieszeni otwiera. Osobiście jestem w trakcie przeprawy z dpd, czekam po raz drugi na tą samą paczkę wysłaną z niemiec, i mam tym razem nadzieje że głupa ci.. która tam pracuje nie odeśle jej z powrotem.

Do wszystkich odbiorcow kurier pracuje od ok godz 7 i niebedzie jezdzil do 20 bo macie takie zyczenie to i tak bardzo trudna praca za psi pieniadze wiec albo zamaiajcie paczki bez pobrania i ogarnijcie odbiorce albo zamawiac do pracy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

DPD Gdańsk - fatalna, katastrofalna jakość obsługi. Współpracuję z firmami kurierskimi na co dzień od 15-stu lat (w ramach działalności gospodarczej). W tym czasie miałem okazję skorzystać z usług w zasadzie wszystkich firm kurierskich ...i jednoznacznie potwierdzam, że DPD Gdańsk jest najgorsze. Mam notoryczne sytuacje z DPD, że paczka/przesyłka która powinna dojść konkretnego dnia (czasami np. na sobotę), ma status - umówiono inny termin dostarczenia - mimo, że nikt się ze mną nie kontaktował. Na ogół przesyłki docierają z dwu-trzydniowym opóźnieniem. Próba interwencji w biurze DPD na Kowalach - bez sukcesu. Zawsze otrzymuję odpowiedź, że tak musi być, bo kurierzy dostarczają przesyłki ...jak się wyrobią. Żadnej skruchy, przepraszania, jedynie sugestia, że mogę zmienić firmę kurierską. Coś takiego w UPS, inPost czy DHL jest nie do pomyślenia. Zdecydowanie nie polecam i odradzam.

A zadzwonić do odbiorcy nie łaska? Ba, odebranie telefonu od odbiorcy to też zbyt wielkie wyzwanie. Ja też pracuję i nie żądam, by ktoś pracował do pózna, bo do 15 nie ma mnie w domu, a w [pracy nie mogę opuszczać stanowiska, ale jeden telefon załatwiłby sprawę.
Jakoś kurierzy z innych firm potrafią zadzwonić...

Zorganizujcie w DPD koniecznie szkolenie pracowników dostarczających towar do klientów w zakresie prawidłowego obchodzenia się z przesyłkami !
Tzn. gdy na opakowaniu widnieje inf: - "Szkło" ,"Ostrożnie! Nie przewracać", lub zamieszczone są symbole określające w jakiej pozycji należy obowiązkowo towar transportować ,to należy bezwzględnie tego przestrzegać. Za to zleceniodawca Wam płaci.
Natomiast w chwili obecnej tego typu zasady nie są u Was przestrzegane ponieważ przesyłka o nr. 3030984640180 dotarła do mnie "do góry nogami" !!!
Gdyby towar w tej przesyłce uległ uszkodzeniu, bylibyście obciążeni kosztami za nieprzestrzeganie zasad transportu w wys. 1300 zł.

Jak nie pasuję to się zwolnij. Kurierzy w ogóle nie szanuję przesyłek, już trzeci raz dostaję uszkodzoną. DNO PONIŻEJ MUŁU!!!

Znalazłem się w sytuacji ze to ja jestem winny realizacji zlecenia przez globport i dpd, winny jestem temu ze zapłaciłem za usługę i oczekiwałem zrealizowania usługi.
niestety.... Ściana, zero pomocy z strony tych firm.
to mnie obwiniają że takie zlecenie zostało złożone!

firma zdecydowanie złodziejska! Nie radzą sobie z prostymi sytuacjami,
zrzuca odpowiedzialność z siebie na dpd, prosta sytuacja: dostają pieniądze na wykonanie usługi, zlecają swojemu partnerowi biznesowemu dpd transport, dpd gubi paczkę.... ( kradną, przywłaszczą....) wiec co?? Składam reklamacje, niestety dostałem odmowę wypłaty odszkodowania,bo jak twierdzi dpd reklamacje powinien złożyć zleceniodawca (* w tej sytuacji glob port)
bezczelny gość z dpd twierdzi ze jest jednak inaczej, dla mnie gość bez jaj, bez kompetencji, posiadam komplet dokumentów dla przedmiotowej przesyłki, niestety to za mało.... Chcesz być okradziony przez pana marcina to wysyłaj przez glob port, nie ma szans na pomoc przy rozwiazniu problemu.