Nie wrzucam wszystkich do jednego gara, Korwin gotuje się we wspólnym garnku dla neoliberałów czy libertarian. Masz jednak rację, zostawmy tego człowieka w spokoju, dla każdego kto ma minimum zdrowego rozsądku nie jest godzien najmniejszej nawet uwagi.
Rozwiń proszę tę myśl a propos wskazówki o nieistnieniu wolnego rynku i dawaniu tymże do myślenia, zwłaszcza wobec zachwalanego przez ciebie kapitalizmu :) Chwyciłeś chyba własny ogon :)
Odnieś się proszę merytorycznie do choć jednego aspektu o którym napisałem a które to aspekty nazywasz sloganami. Postaraj się podać jakieś konkretne argumenty ponieważ poza nazwaniem mnie trolem i określeniem mojej wiedzy jako g...o nic więcej nie napisaleś.
Komuniści też mówili, że to nie jest prawdziwy komunizm kiedy zarzucano im różne rzeczy i podobnie robią kapitaliści. Kiedy obnarza się prawdziwą twarz tego systemu zaraz okazuje się, że to nie jest "ten" kapitalizm tylko jakiś inny zły, komunizm nawet, ponieważ gdyby to był "ten" prawdziwy dobry, który był kiedyś to byśmy wszyscy dawno w raju na ziemii żyli bo to przecież najlepszy system z możliwych zwłasza w odmianie z korzeniami w Austrii :)
Niestety ten system zawsze prowadził będzie do tego samego, niezaleznie ile razy go zresetujemy i wcisniemy start. Czyli do koncentracji kapitału a tym samym realnej władzy w chciwych łapach kapitalistów. Współczesny monetaryzm to z kolei paliwo dolewane do kapitalistycznej pożogi która trawi aktualnie nasz świat. System nie może ciągle wzrastać, ludzie nie mogą ciągle więcej posiadać, konsumować itd choćby z prostego powodu ograniczonych zasobów na naszej planecie i ciągle rosnącej populacji ludzkiej.
Zasada 95/5% zaiste odkrywcza :) Dziękuję za ten promyk prawdy :)
Zmieni się bo musi się zmienić inaczej podzielimy niegdysiejszy los mieszkanców Wyspy Wielkanocnej.
Fakt, że kompletnie tego nie pojmujesz nie oznacza, że nie zaczął się proces o którym wspomniałem wczesniej. Coraz więcj ludzi widzi jak rzeczywiście wygląda wspaniały kapitalizm/monetaryzm i na czym tak naprawdę się opiera. To jest bardzo pocieszające, na pewno przyjdzie trochę poczekać ale to cholestwo musi upaść. RIP banksterko :)
Jak pokazuje historia ludzie rozwijają się i uczą popełniając błędy, kapitalizm a wszczególności obecny system bankowości opartej na pieniądzu dłużnym to jedne z nich. Trzeba porzucić te chore idee i zwyczajnie iść dalej.
14
0