Staż a zatrudnienie pracownika

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam mam pytanie znalazlam pracodawce ktry chce mnie wziasc na staz z UP ale Pani dowiedzial sie ze jak ona wpisze ze mnie nie zatrudni po stazu to ja go nie dostane . Jestem w tzw specjanej sytuacji dlugo bezrobotn a oraz sama wychowuje dziecko gadalam z Pania Dyrektor ) jak mozna to obejsc mi zalezy na stazu :) Pani chce mnie wziasc na staz do salonu kosmetycznego chce sie uczyc w tym kierunku moze by mnie zatrudnila po stazu ale nie tak w ciemno moiw ze jak ona wpisze ze mnie zatrudni po stazu to ja go dostane jak nie to nie dostane .Jestem w takiej syt ze UP nic dla mnie nie ma nic ich nie obchodzi .Prosz eo pomoc Pani z salonu rozumie moja syt i chce mi pomoc a ja nie chce by miala klopoty Prosze o pomoc jak to obejsc:),
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Staż a zatrudnienie pracownika

pracodawca nie ma obowiązku Cię zatrudnić, jak podpisze że zatrudni a nie zatrudni to nic się nie stanie, ani on ani Ty nie poniesiecie żadnych konsekwencji (wiem to na pewno).
To jest tylko głupi wymóg formalny. Przecież nawet nikt pracodawcy nie zagwarantuje, że bedziesz dobrym pracownikiem, prawda? To ma chyba na celu wykluczenie takich sytuacji, że pracodawcy w kółko biorą kogoś na staż a potem nie zatrudniają i tym sposobem mają darmowych pracowników.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli nic sie nie stanie bo zalezy mi na tym stazu i tej babce tez :) ale nie chce by miala klopoty:)

spoko :)

nic sie nie stanie jk Cię nie zatrudni
teoretycznie

jak bedzie sie starała kolejny raz o kogos na staż to już nie dostanie

Inne tematy z forum

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (59 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

Czy znacie firmę Nuga Best? (10 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

fundacja fly (48 odpowiedzi)

Zauważyłam ogłoszenia dotyczące pracy w tej fundacji na tym portalu - zdecydowanie odradzam! PIP...