Stołówka Szkolna w sp bojano nie strajkuje. UWAGA

Stołówka szkolna w SP w Bojanie nie strajkuje. Dzieci, które mają opłacone obiady mogą przyjść do szkoły i zjeść obiad podczas strajku nauczycieli.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podobno nie mogą. Będą zwroty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo słusznie, strajk nauczycieli jest przerwą w nauczaniu a nie wyżywieniu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Może ktoś orientuje się kogo wpisać w pozew sądowy o odszkodowanie, utracone zarobki, utraconych klientów za czas strajku nauczycieli? Broniarz, ZNP, dyrektor szkoły strajkującej, władze samorządowe?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

Weź Pan wpisz siebie !
Utracone zarobki? Masz prawo do zasiłku opiekuńczego.
Nauczycielom się należy! Ja wymagam, żeby moje dziecko uczyli inteligentni
i kompetentni ludzie! A inteligentni ludzie chcą godnie zarabiać!
Wyprowadzić religię ze szkół - będzie na podwyżki dla nauczycieli!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

Ale dlaczego ma kłamać, i iść na jakiś zasiłek, skoro pisze że w wyniku działań zorganizowanej grupy... Ponosi szkody na swoim "biznesie". @ Antoni ja bym pozwał dyrektorkę oraz szefową ZNP w szkole.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zasiłek jest na opiekę - nie rozumiem w czym kłamać - należy się i koniec! Proszę najpierw zasięgnąć informacji u kogoś kto się zna!
A jeśli ma swoją firmę- to przepraszam ale co taki ,,biznes'' ma sprzedawać w szkole? Jacy straceni klienci?
Nie wiem co ma strajk nauczycieli do klientów w ,,biznesie,,
Powiem jedno: w d...ie się poprzewracało! Szkoła to nie przechowalnia dzieci!
To nie prywatne przedszkola i szkoły!
Jeśli nie będzie godnego wynagrodzenia dla nauczycieli, nasze dzieci zaczną uczyć ludzie bez pasji!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ale kim ma się on opiekować? Niepełnosprawnymi intelektualnie - strajkującymi osobami, podającymi się za pedagogów? Który prawdziwy "belfer” w przeddzień egzaminów swoich uczniów, "pluje" w twarz im, ich rodzicom mówiąc, mamy was wszystkich gdzieś.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

Raz jeszcze powtarzam zapytaj kogoś kto się zna! Albo poczytaj! Albo najlepiej zadzwoń do zusu!

Zgodnie z prawem:
Możesz skorzystać z zasiłku opiekuńczego, jeśli jesteś zwolniony od wykonywania pracy, bo musisz opiekować się:
dzieckiem, które nie ukończyło 8 lat i wystąpiła jedna z następujących sytuacji:
nieprzewidziane zamknięcie żłobka, klubu dziecięcego, przedszkola lub szkoły, do których Twoje dziecko uczęszcza,
konieczność izolacji dziecka z powodu podejrzenia o nosicielstwo choroby zakaźnej,
choroba niani (z którą masz zawartą umowę uaktywniającą, lub dziennego opiekuna, którzy opiekują się dzieckiem,
poród lub choroba Twojego małżonka lub rodzica Twojego dziecka, którzy stale opiekują się dzieckiem, a poród lub choroba uniemożliwia tę opiekę,
pobyt w szpitalu albo innej placówce leczniczej Twojego małżonka lub rodzica Twojego dziecka, którzy stale opiekują się dzieckiem;
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tyle, że zasiłek opiekuńczy jest płatny jedynie 80%.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gabriel - szkoda mi nerwów na debatę z Twoimi poglądami - widać komu kibicujesz.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Czyli Twoje dzieci w Bojanie uczą "niepełnosprawni intelektualnie"? Uważaj co piszesz i nie obrażaj!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zastanawiam się - gdzie ja mieszkam?!? Skąd w mieszkańcach Bojana taka postawa? Jak można sobie pozwolić na takie omamienie? Kłamliwa propaganda rządu, TVP, Polskiego Radia - działa cuda! Nie wierzę, ze to się dzieje w mojej Ojczyźnie!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dokładnie każdy z tzw nauczycieli. Który stawia rodziców i uczniów w sytuacji takiej że nie wiadomo czy egzaminy się odbędą czy też nie. Ma mało wspólnego z tym wszystkim co z sobą niesie miano nauczyciel. zaś co do kwalifikacji części bojańskich nauczycieli, oj tutaj można by było napisać komedio-dramat.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jak dobrze że wy jesteście profesjonalistami w swoim zawodzie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dowiedz się od jakiego czasu trwa protest nauczycieli.Widać że propaganda działa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

~BB wyjedź z Polski Jednego i**ote będzie mniej :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ty zostań będziemy mieli wiejskiego głupka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przewodnicząca ZNP jest emerytką więc może sobie strajkować do usranej śmierci,nie musi liczyć się z innymi, kasa zawsze jej leci a głupi nauczyciele dali się nabrać jej i jej prowokatorom.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ludzie walczą o godne zarobki, a wy marudzicie, nauczyciele poszli bo w końcu znalazł się ktoś kto to zorganizował.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

A który Ci tak powiedział? Nie znasz sytuacji, nie znasz się na pracy w oświacie to nie oczerniaj. Jako rodzic osmoklasisty nie mam do nauczycieli żalu bo widzę jaki " syf" jest po reformie... Wspieram ich. I ich strajku nie odbieram jako "mamy was gdzieś", więcej wiedzy i inteligencji trzeba mieć, aby to zrozumieć. A dzieci się nie przejęły specjalnie bo wiedziały że egzamin będzie. Dzwoniłem 9 do szkoły z pytaniiem co z egzaminem i mnie zapewniono że się odbędzie i wszyscy wiedzieli że mimo strajku będzie, to po co ta jatka?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pudło, jestem nauczycielem z piętnastoletnim stażem. To że burdel jest w oświacie, zauważyłem już dawno, między innymi "karta nauczyciela", każda reforma tak jak np ta zlikwidowanie gimnazjów ,potrzebuje czasu. Wiadome było że roczniki i ten nieszczęsny podział na III klasy gimnazjum i VIII klasy szkoły podstawowej, będzie przez rok, dwa bałagan. Zaś co do wiedzy i inteligencji, przynajmniej Twojej, po formie i treści wpisu, z całego serca Ci życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak widać popierasz reformę... Nie wiem w jakiej szkole pracujesz, może nie odczuwasz problemów związanych ze zmianami... Zaskakujące. Szanuję Twe zdanie... Gabrielu, dostrzegam spore kłopoty ze stylistyką i interpunkcją...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tych nauczycieli z pasją ,którym należało by dach podwyżki jest niestety bardzo mało.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

collegium tumanum (3 odpowiedzi)

Czy wójt zwrócił nasze, mieszkańców gminy pieniądze, które przeznaczył na dyplom MBA z...

Dyżur radnych Bojano 16.05.24 biblioteka w Bojanie godz.17 (11 odpowiedzi)

#Światłowód w Bojanie! Jak już wiemy, firma Strzyżowski.Net, działająca pod marką Pomorski...

Ogrzewanie gazem (62 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...