Straż Graniczna rekrutuje. Nadasz się?

Opinie do artykułu: Straż Graniczna rekrutuje. Nadasz się?.
Artykuł na temat: Straż Graniczna - interwencje, pokazy, zmiany kadrowe, zakupy i inne

Do 75 osób chce przyjąć w tym roku w swoje szeregi Morski Oddział Straży Granicznej. Chętnych do służby czeka wieloetapowa selekcja, w tym choćby badanie wykrywaczem kłamstw i testy sprawnościowe. Wprawdzie górną granicą wieku kandydatów jest 35 lat, jednak w przypadku osób o umiejętnościach szczególnie przydatnych Straży Granicznej, formacja jest w stanie zrobić wyjątek.

- Zależy nam między innymi na osobach z uprawnieniami do pełnienia służby na jednostkach pływających i na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z kijami w tej pracy sie nie dzielę chcesz miec przyjaciela w SG kup sobie psa. Kolezenstwo konczy sie w momencie walki o wolny etat lub wyzsza grupe czyli krotko walka o kasę
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolesie w rurkach i z brodami nie dadza rady nawet z obecnymi egzaminami sprawnosciowymi a ty chcesz podwyzszac
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

w tekscie było napisane ze na ręke czyli netto
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

za łatwe

testy powinny byc jeszcze sprinty na 100 i 60m plus podciaganie sie na drazku i plywanie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

haha

jak ktoś lubi taplanie się w błotku i być pomiatanym to proszę bardzo. Ale za taką kasę :)?
Niezły żart. Kierownik ochrony w makrecie jak dobrze ogarnie ma tyle, bez taplania się w błotku. Siedzi przed monitorami i tyle.
Powodzenia w szukaniu pracowników :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Se niech przyjmą

ukraińców.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

No coz...

Trochę słabo. Mam i prawo jazdy kat C i uprawnienia motorowodne ale jednocześnie już 49 lat więc raczej się nie dostanę ale z drugiej strony... zarabiam między 15 a 22 tys zł dlatego pilnowanie granic pozostawię innym.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Opinie pokazały prawde... 75 chetnych? Nieudacznicy przyjdą!

Cała prawda w komentarzach....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

absolwenci morskich kierunków na AM (wydział mechaniczny i nawigacyjny)

Na start, jako trzeci oficerowie zarabiają też około 4200, ale € :)

więc jako absolwent - Nie. Dziękuję, nie jestem zainteresowany
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pokazówka

Nie polecam siedzę w tym ... Odradzam!!!! Ponad 10 lat brak awansu, reszta nawet 15 lat bez awansu. Uposażenie poniżej godności. Wymagania wielkie. Uwiązane 24/h. Żadnej przyszłości w szeregach SG. Kolesiostwo ile wlezie. Większość z 10l stażem służby myśli jak uciec po 15latach. Zastanów sie kilja razy...zanim tu wdepniesz. Mundur dziś to nie godność, elita, duma. Spotykając i kontrolując np. Ukraińców Zarabiają więcej jak my...żenada
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

Komtrola MSW

Tam Mariusz od Jarka powinien chyba jakąs kontrolę zlecić. bo strach tam papiery składać skoro tam tego pracownika tak sie gnebi?jak mam tam za te 2 tysie pracowac to niech przynjamniej kierownictwo szanuje pracownika. a tak niech spadaja i rzadza sie sami.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cała prawda całą dobę

Karierę robią tylko laseczki, które wiedzą koło jakiego biurka się zakręcić, z Bieszczad przyszedł nowy boss, nie nadający się do nieczego, tzw ćwierćintel... ent, szkoda bo z całkiem dobrze funkcjonującej formacji, robi się dziadostwo i żenada. 3500 to zarabiają ludzie po 20 latach służby, jak zmoki nie zaliczą...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

wschód

ta i wysyłają ludzi na wschód gdzieś w krzaki.
nie polecam
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

o boshe...

już sie zaczęło...
szkoda odpisywać...
Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem artykuł..to wlaśnie takich osób z moim wykształceniem po AM szukają...
odpisałem im moją obecną sytuację....odnośnie ich warunków zatrudnienia.
A teraz odwaliłem za Ciebie całą robotę z myśleniem... nie ma za co.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

SB

nie paru... całkiem sporo... a Mariusz w MON teraz...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wyjąłeś mi to z ust

kolego, w MOSG tez paru siedzi !!! i Mariusz nic z tym nie zrobił no to może JOJO sie zajmnie:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0