Straż Graniczna rekrutuje. Nadasz się?

Opinie do artykułu: Straż Graniczna rekrutuje. Nadasz się?.
Artykuł na temat: Straż Graniczna - interwencje, pokazy, zmiany kadrowe, zakupy i inne

Do 75 osób chce przyjąć w tym roku w swoje szeregi Morski Oddział Straży Granicznej. Chętnych do służby czeka wieloetapowa selekcja, w tym choćby badanie wykrywaczem kłamstw i testy sprawnościowe. Wprawdzie górną granicą wieku kandydatów jest 35 lat, jednak w przypadku osób o umiejętnościach szczególnie przydatnych Straży Granicznej, formacja jest w stanie zrobić wyjątek.

- Zależy nam między innymi na osobach z uprawnieniami do pełnienia służby na jednostkach pływających i na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Quo vadis SG

Kadry może wymienili w 2004 roku ale poziom marny...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

hym ciekawe gdzie dorabiasz?

jako wykidajło czy taksówkarz? pamietaj ze obie ''doróbki'' wymah\gaja zgody k-ta poza tym istnieje tam konflikt interesów, masz jaja to przyjdz do CPRu....dorabiac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

ta te zarobki 5400 euro to tak jak polacy na islandii zarabiaja ;))

byłem w SG i pracowałem na islandii ani w sg nie ma łatwo i fajnie ani na islandii nie zarabia sie tyle i le mowia i pisza tak z\samo ty 5400 euro podajesz brutto chlopie czy netto? musisz sie wyzywic i płaci\sz za kajute nie prdl zes piekny
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

!!!!!

Zgadza się, że większość obecnych funkcjonariuszy czeka na podwyżki i odejdą na emerytury, a nowej kadry brak. Albo są delikatnie mówiąc tak beznadziejni, że się nie dostają, a jak już mają wiedzę i umiejętności i wykształcenie, to oczekują jednak więcej niż 2600 i do końca życia na drugiej grupie. Tak nie można, więc niech kierownictwo coś zrobi i wprowadzi zarobki, to będą mieli wykształconych i adekwatnych funkcjonariuszy. Chyba nie chodzi o ilość, a jakość!
Polska potrzebuje SG, bo mamy granice zewnętrzne UE, wszyscy widzimy, co się dzieje w świecie z uchodźcami i naprawdę skoro Niemcy mają gdzieś tę sprawę i obronę własnych granic, to chociaż my nie róbmy takiego błędu.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam sie

a jak tam klimaty na lotnisku??? dalej żenada?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

!!!!

To prawda, że większość funkcjonariuszy czeka na podwyżki i odchodzą na emerytury, a młodej kadry brak. Albo są lekko ujmując tak beznadziejni, że się nie dostają, a jak już mają wiedzę i umiejętności, to oczekują czegoś więcej niż 2600 i do końca życia na drugiej grupie. Tak się nie da, więc niech kierownictwo weźmie się za siebie i da normalne zarobki, to będą mieli wykształconych i dobrych funkcjonariuszy. Chyba nie chodzi o ilość, a jakość!
Polsce jest potrzebna SG, bo mamy granice zewnętrzne UE, zresztą wszyscy widzą, co się dzieje w świecie z uchodźcami i naprawdę skoro Niemcy olali tę sprawę i obronę własnych granic, to chociaż my nie róbmy takiego błędu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

byłem mogłbym opowiedziec historie

odszedłem na emke pare lat temu wiecej niz 15 nie wytrzynałem, całe szczescie zebrałem 75% czyli maxa teraz juz tak nie jest....wspołczuje tym co przychodza teraz 20-30% to zwykli ludzie bez koneksji rodzinnych reszta to lamusy tempe dzidy potomkowie pseudooficerów i najlepsze...zony i kochanki ;) powodzenia pod komenda 02 z MOSG ;))
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

No za 1900 to niech sobie poslow Pisu wezma. Co z tego ze w tym czasie jest sie skoszadowanym skoro rachunki placic trzeba
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

A masz cos do ukrycia, ze boisz sie wariografu?, znecasz sie nad rodzina, ze sie boisz zycia prywatnego czy rodzinnego? Jezyk obcy w tej pracy tez jest raczej wskazany, wiec gdzie tu wymagania na kosmonaute?. Nie masz kwalifikacji to nie odrwracaj kota ogonem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 20

Oraz średnio 10 godzin dziennie ciężkiej tyry i nawet po pracy pod tel i kompem. Wieczny stres i brak czasu na wyjście do kibla.

Nie, dziękuję.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Quo vadis SG

No jeżeli inwektywy to jeden z twoich argumentów w dyskusji to tylko pogratulować. Nie twierdzę że policja w obecnym kształcie miałaby zapewnić ochronę zewnętrznej granicy Unii bo nie jest do tego przygotowana. Dlatego te 20-30% mogloby stworzyć w policji pion graniczny i pion ds cudzoziemców. Wydziały Zabezpieczenia Działań również powinno się wciągnąć do SPAT. Resztę mundurowych darmozjadów pogonić. Policja 100 tys i komenda główna 4 tys etatów. SG 15 tys w tym 1,5 tys w komendzie głównej. Policja 5 szkół, SG trzy które w nieoficjalnej rywalizacji wymyślają kursy, kursiki byle tylko w statystykach ładnie to wyglądało. A poziom szkolenia ? Juz niekoniecznie wysoki. Oczywiście byłoby niesprawiedliwe wszystko deprecjonować ale napewno w jednym z ośrodków szwankuje "interwencja" bo jakiś domorosły "komandos" bez doświadczenia ze służby na ulicy uczy adeptów rzeczy które w realnym starciu grożą poważnymi urazami interweniującego....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

I nawet nie trzeba gadać w języku polskim w takiej biedronce
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego wymagania dla kobiet są niższe skoro mają zarabiać tyle samo co mężczyźni? Gdzie te wszystkie feministki co są za równouprawnieniem?
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 2

Płacę podatki w podatkach Vat

))) SUV, mieszkanie w centrum Gdyni 100m2, wyjazdy rodzinne ( nie mylić z pobytem w Aqua parku)...widzę, że syndrom zazdrośnika się włączył.. widac na wędkę 5400euro zlowiłem jakiegoś leszcza.... lub plotkę...
wiem, bolą was te zarobki...
p.s Mój pracodawca ma siedzibę w Norwegii. Korzystam z przysługującego mi prawa rozliczeń podatkowych w kraju. Na podstawie umowy o unikaniu podwójnego opodatkowania między rządem Polskim a Norwegią.. Polska zwolni mnie z podatków osiągniętych z pracy na morzu. Dziekuję za uwagę Panie/ PAni XXX
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tyle kasy wywalają na sprzęt a operator ma zarobić takie grosze.To o co tu chazi? ??
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potwierdzam

Jak wyzej
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Komendant mosg zniecheca do sluzby fszy

Chlop oderwany od realiow granicy.typowy beton.poki rzadzi szkoda waszego zdrowia i nerwow.czekajcie az sie zmieni i dopiero probujcie sie dostac.pieniazki symboliczne do wymagan.zlosliwe utrudnianie sluzby wymyslanie farmazonow.trzeba dorabiac po sluzbie aby utezymac rodzine w 3m.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

wlasnie zapomnial, ze to ojczyzna za niego zaplacila.

i sprzedal sie za euroruble
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

a za naukę

już zapłaciłeś ?

PO datki gdzie płacisz ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8