Straż Graniczna rekrutuje. Nadasz się?

Opinie do artykułu: Straż Graniczna rekrutuje. Nadasz się?.
Artykuł na temat: Straż Graniczna - interwencje, pokazy, zmiany kadrowe, zakupy i inne

Do 75 osób chce przyjąć w tym roku w swoje szeregi Morski Oddział Straży Granicznej. Chętnych do służby czeka wieloetapowa selekcja, w tym choćby badanie wykrywaczem kłamstw i testy sprawnościowe. Wprawdzie górną granicą wieku kandydatów jest 35 lat, jednak w przypadku osób o umiejętnościach szczególnie przydatnych Straży Granicznej, formacja jest w stanie zrobić wyjątek.

- Zależy nam między innymi na osobach z uprawnieniami do pełnienia służby na jednostkach pływających i na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkanie dają? gdzie? może jeszcze z widokiem ma morze
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żarty jakieś

Za takie pieniądze w świątek piątek.
A oficerami zostają tylko ci którzy mają odpowiednie znajomości.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 1

dumą rodziny nie nakarmisz
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie ma wczesnej emki

Mieszkania tez nie ma.
Z przywilejow to mozliwosc sluzby w soboty, niedziele, swieta i po godzinach.( bez dodatku)
Brak socjala, szacunku
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie zaprosza go nawet. tak robia ci pracodawcy

kiedys poszedlem aplikowac o stanowisko panstwowe gdzie wpisali ze wylacznie kobiety.
Na wstepie kobieta mnie zdyskwyminowala mimo, ze do pracy nalezalo wykazac sie sila fizyczna i dokladnoscia.
Zglaszalem to ale biurwom nic to zrobilo. Ukladziki po prostu. Projektuje sie wymagania pod juz gotowa osobe, po znajomosci. Pracy nigdzie nie znajdziesz bez tego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kontrowersyjny Komendant Oddziału

Obecny Komendant Oddziału to się chyba na historii CCCP wychował? Najsłabszy komendant MOSG do tej pory czwarty z kolei. Poprzednicy bardzo wysoko postawili poprzeczkę obecny nie jest w stanie nawet do niej doskoczyć. Przy obecnym Komendancie szczerze odradzam zaciąganie się w szeregi SG. Kiedyś było ok ale to już chyba nigdy nie wróci.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 3

bo to sluzba, misku.

Sa rzeczy wazniejsze od pieniedzy. chcasz duzo kasy i dz pracowac do galerii baltyckiej jako handlarz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

to praca dla prawdziwych polakow co nie lubia obcych

w zasadzie to jest sluzba dla ideowcow wiec nie rozumiem utyskiwan jesli chodzi o zarobki. mieszkanie dostajesz, bon na zasiedlenie dla solika i mozesz lapac cudzoziemcow sluzac UE.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Kicha

Wygórowane wymagania za niewolniczą pracę piątek,świątek czy niedziela czy to dzień czy noc za 2000.
Żenada
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro masz takie umiejętności aby sie tam zatrudnić i zarabiać tylko tyle co ochroniarz w Biedronce, to chyba sam masz coś z deklem. Ja jestem na tyle zaradny, że nie muszę sie chwytać takich g*wien jak tonący brzytwy. Mimo wszystko powodzenia i mniej napinki przedewsztkim, bo multiselekt z takim podejściem oblejesz!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

wszyscy pracodawcy sa obecnie oderwani od rzeczywistosci

normalnej pracy dla technika nie ma.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Min.5 lat

Moze po 5 latach zostaniesz kontrolerem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

warto przemyśleć aby nie popełnić błędu życia

Bardzo słąbo - mało rynkowe wrunki zatrudnienia w wielkim miescie
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzis tez po znajomosci

wujek mnie wkrecil mimo kartoteki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kaszubie naucz się jednego, wszystkie kwoty podawane w mediach są brutto! chyba że autor tekstu napisze brutto czy netto. Tak więc 3500 brutto to chyba nieźle ale dla uchodźcy z Ukrainy bo ty i twoi koledzy za tę kasę nie robicie.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

55 lat to nie jest dużo jak na XXI wiek w UE ,ale

za dużo na pracę w SG no chyba, ze jesteś wyjątkowy - idź na testy - przekonaj ich ile stracą bez ciebie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiem jakie są gagety tupu wczesna emerytura czy mieszkania dla SG ale podane tutaj kwoty zarobków

Nie powalają delikatnie pisząc, może dla młodego chłopaka, który ma oparcie u rodziców to jest wystarczająca kwota...

Mam nadzieję, że wraz z wzrostem budżetu RP dostaną więcej, muszą więc uszczelnić granicę i nie tylko granicę, by dobrze zarabiać.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3