Straż Graniczna rekrutuje. Nadasz się?

Opinie do artykułu: Straż Graniczna rekrutuje. Nadasz się?.
Artykuł na temat: Straż Graniczna - interwencje, pokazy, zmiany kadrowe, zakupy i inne

Do 75 osób chce przyjąć w tym roku w swoje szeregi Morski Oddział Straży Granicznej. Chętnych do służby czeka wieloetapowa selekcja, w tym choćby badanie wykrywaczem kłamstw i testy sprawnościowe. Wprawdzie górną granicą wieku kandydatów jest 35 lat, jednak w przypadku osób o umiejętnościach szczególnie przydatnych Straży Granicznej, formacja jest w stanie zrobić wyjątek.

- Zależy nam między innymi na osobach z uprawnieniami do pełnienia służby na jednostkach pływających i na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te warunki zatrudnienia to były dobre jakieś 10- 8 lat temu

Wtedy jak na rynku pracy była bryndza to dostawały się same pociotki i przyjaciele królika. Dzisiaj gdy to praca szuka ludzi to nawet te pociotki już się nie chcą przyjmować i szukają jeleni ale ludzie dzisiaj mogą się co najwyżej uśmiechnąć z politowaniem:)
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak średni staż to pewnie powyżej 10 lat to i kontrolerów dużo. Tylko przez pierwsze lata też trzeba za coś żyć
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za to wymagania i testy jak na kosmonautę!
Chyba ich porąb****** !!!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Każdy może przebiec taki dystans, co prawda nie poniżej 4 minut, co wskazuje na zdrowego osobnika :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

sep do 1kV

i prad mnie nie tyka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie!

Zabrakło nieudaczników-popleczników i trzeba rekrutować wśród jeleni, wkręcając że czeka ich fantastyczna przygoda, a po kilku latach nudnej i denerwującej służby i tak kop w d*pe.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam 33

wymyk i odmyk robie bez problemu. i do 50pompek na luzie . to nie jest problem. problem jest ze 1000m to juz nie przebiegne ;) w tym czasie :P szkoda nog
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a bez tych wymogow - uprawnienia elektryczne

i 5500. DZiekuje pozdrawiam. SG to nie jest zaden cud - kolejny urzednik, ale ten bedzie swoim i swojej rodziny zyciem gwarantowal "legalne" dostawy ;)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale to jest w sumie ciekawe

czy oni pracuja tylko do 40-ski? potem juz emerytura?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polują na jeleni

Nie warto tracić życia płacą grosze wymagają bóg wie czego. Do tego kadra rodem z PRL-u.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 3

Matka, bo siedzi z tyłu.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie

po znajomosci
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pytanie, czy straż graniczna się nadaje dla mnie?
Wysportowany, mówię, piszę, myślę w trzech językach.
Spodziewane zarobki od 90 tysięcy Złotych rocznie na rękę.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

I nie tyljo

Zapomnieli odac, ze urlop to masz w miesiacach wakacyjnych na l czyli luty i listopadb pracujesz na wszystkie zmiany w szczegolnosci w liatki wieczorem soboty na nocke i niedziele. Karpiem i jajkiem to z kolegami z pracy na sluzbie sie dzielisz. Dlugi weekend zawsze w pracy. Same pozytywy. A zapomnialem jak droga polowa nie robi w resorcie to i zycie zaraz ci sie roz.... Fajnie co
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo trudne egzaminy..

10 lat temu ledwo co przeszedłem..ale zrezygnowałem na rzecz wyjazdu do Miami Beach jako ratownik..Musicie być bardzo przygotowani z wiedzy historycznej,językowej oraz sprawnościowej..
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

Lolek

Premie dostaniesz 100 zł i podatek szał....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1