Straż Graniczna rekrutuje. Nadasz się?

Opinie do artykułu: Straż Graniczna rekrutuje. Nadasz się?.
Artykuł na temat: Straż Graniczna - interwencje, pokazy, zmiany kadrowe, zakupy i inne

Do 75 osób chce przyjąć w tym roku w swoje szeregi Morski Oddział Straży Granicznej. Chętnych do służby czeka wieloetapowa selekcja, w tym choćby badanie wykrywaczem kłamstw i testy sprawnościowe. Wprawdzie górną granicą wieku kandydatów jest 35 lat, jednak w przypadku osób o umiejętnościach szczególnie przydatnych Straży Granicznej, formacja jest w stanie zrobić wyjątek.

- Zależy nam między innymi na osobach z uprawnieniami do pełnienia służby na jednostkach pływających i na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

SG

To prawda że wyjątkowo tępa, typowe trepostwo w najgorszym wydaniu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sugestywna opinia

Czyli nim Pan nie jest, wnioskuję po wypowiedzi?

W dłuższej perspektywie szkoda zdrowia/życia na ten stres, ale wiadomo, co kto woli.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie kazdy chce węszyć za fajkami w kartonach
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

4razy bez powodzenia

Hej witam wszystkich . Starałem się do morskiego oddziału 4 razy . Mam uprawnienia na jednostki pływające 4stcw ,prawo jazdy kat. B i C .studia wyższe . Umiem dobrze pływać mam poświadczenie bezpieczeństwa daje rękojmia zaufania a mimo to zawsze mi przerywają rekrutację w dwóch zdaniach dziękując ze zainteresowałem się ich służba i życzą mi wielu sukcesów . To jest chore robota dla plecaków i wybrańców stolec patrzą na uprawnienia
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakub Gilewicz słaby dziennikarz

Panie Jakubie słaby z Pana dziennikarz. Nawet Pan nie sprawdził czy to co mówi haha kapitan jest prawdą. Zarobki i warunki to kłamstwo. Nie wyjaśniono kim jest kontroler i jak trudno dostać tą grupę uposażenia. Może by tak napisać o nepotyzmie jaki panuje w SG. Nie awansuje nikt z poza kliki rodzinnej. A ludzie 15 lat pracują za 2800. Kapitan prasowy widać zrobił Cię jak dziecko a ty uwierzyłeś.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

?

Żartują sobie? Mam chorą tarczycę od zawsze, a normalnie żyję i pracuję, ani jednego L4 z tego powodu. Rano jedna tabletka według zaleceń lekarza, raz w roku wizyta kontrolna i człowiek nawet nie odczuwa, że jest chory.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tam juz nikogo nie ma

same emeryty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obywatelstwo mozna uzyskac b. prosto

Jesli dziadkowie mieli obywatelstwo polskie to zaden problem. A nawet Bandera mial takowe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak nie jak tak! 55 rok zycia nic się nie zmieniło.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No

Masz racje , wszystkim.wujkom, kuzynom itp.bedacym w S.G zabraklo juz siostrzencow , bratankow i znajomych, podobno w policji jest jeszcze "lepiej" . w latach 90 do sluzb np egzamin sprawnosciowy zdawali nie ci ktorzy byli sprawni tylko ci ktorzy mieli zdac
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

słuzyłem 35 lat w MOSG znajdziesz 10 SB dam 1000zl chłopie nie masz wiedzy

cieszę się, że wymieniliśmy się opiniami. Tylko nic z tego nie wynikło :)

były prośby o konkretny przykład to go podałem.
Nikt nie powiedział, że życie żony marynarza jest łatwe - jest to bardzo ciężki kawałek chleba, z którym nie każda kobieta sobie poradzi.
Powiem inaczej - kobieta, która wychodzi za marynarza powinna wiedzieć "co bierze"
W wieku 40-50 lat zawsze można zejść z morza i pracować na lądzie jako np inspektor, można prowadzić różnego rodzaju kursy czy szkolenia

pzdr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

juz nie muisz miec 55 lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie warto !!!!!!!!!! za jaki cza powiedzą im że służyli w Panstwie w którym rząd i Prezydent nie przestrzegali prawa i Konstytucji i zabiorą im emerytury
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdzie? W biedrze tak płacą?
Przy obwodnicy...gdzies w polu te ich magazyny,?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

co ty tam wiesz lolek

angielski starczy komunikatywny w zupełności chyba że chcesz być chiefem engineerem to wtedy trzeba biegle z

Emerytura po 15 latach? Może kiedyś, obecnie 25 lat slużby i minimum 55 rok życia :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

kilka lat temu kumpel brał udział w takiej rekrutacji

stracił na to g. ponad 2 tygodnie żeby się dowiedzieć że ma byc PARYTET i zamiast niego przyjmą jakąś babę co miała dużo słabsze wyniki we wszystkim ale miała cycki...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3