Straz Miejska bedzie karac:>

Za kilka (prezydent musi podpisac rozporzadzenie) dni Straz Miejska bedzie mogla zgodnie z prawem wlepiac mandaty za przekroczenie predkosci (zarejestrowane fotoradarem), wyprzedzanie na ciagłej linii i uwaga >>za przejechanie przez czerwone swiatlo<< (to tak apropo dyskusji, ktora sie kiedys toczyla na forum). Takze teraz juz formalnie Kuba bedziesz musial sie zatrzymac jak beda kazac:P.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Straz Miejska bedzie karac:>

heh, mnie ostatnio zatrzymali ciecie ze straży miejskiej, jeden tak seplenił że nie mogłem go zrozumieć a drugi miał na oczach lupy +50 i nic nie widział :) No taka ekipa że nie mogłem ze śmiechu wytrzymać. Tacy ludzie nie nadają sie do wlepiania mandatów...

mnie wczoraj chcieli zatrzymac tym swoim ekologicznym samochodem przy jednej z bocznych odnog Dlugiego Targu jak chcialem go opuscic. jakies patafiany tam siedzialy bo ucieklem im bez problemu. pieprzone ch... powinny sie zajac rzeczywistymi problemami.

właśnie, powinni dbac o porządek w mieście. pozbierali by papierki albo psie kupy.

a jakie to sa rzeczywiste problemy, ktorymi straz powinna sie zajac?

dzis patrol rowerowy SM w Sopocie polozyl mnie na deski! jeden ze straznikow mial kask zalozony tylem na przod w sposob jaki maly dzieci jezdza, czyli luzne paski i prawie pionowo na glowie :D

Taaaaaaaaaaaaak !!!!!! Też ich widziałem !! Myślałem ze padne ze śmiechu, generalnie to skumali sie, że śmieje sie z nich i coś tam krzyczeli w moją strone :)

a tam kuba pieprzysz bez sensu ! teraz tak się nosi kaski tyłem naprzód . he he :)

Hehehe oj tam...trzeba bylo chociaz chlopakow z bledu wyprowadzic:P W koncu przez tyle miesiecy wlepiali tylko mandaty za wycieraczke, a tu nagle takie powazne zadanie jak patrol rowerowy...kazdy by sie pomylil:P

nie wiem czy widzieliscie ale taki patrol podjechal sobie pokibicować nam Bike Tourze na Niedzwiedniku...fajnie bylo.... hiihihi

robili zdjęcia do kroniki kryminalnej :D

nono....uważaj zatem. Teraz już wiedzą że zrywasz łańcuchy niczym Steven Segal. Jak Cie złapią dadzą Ci super grube kajdanki z podwojnie pogrubianymi ogniwami z tytanu i moherowym futerkiem :D

to jest pech co ? zerwać łańcuch na prostej drodze i na trasie gdzie nie ma górek - wstyd ;p

Powiem tak, od dłuższego czasu się przyglądam waszym wywodom na temat straży miejskiej i po prostu stwierdzam, że jesteście bandą debili. o co wam chodzi? czy każdy strażnik musi być wg was niedorozwojem, idiotą? i tylko dlatego, że wykonuje swoje obowiązki? skoro ustawa przyznała im kompetencje do reagowania na drobne wykroczenia to to robią! czego od nich oczekujecie, że będą robić zasadzki na gangi złodziei samochodów? może ściągną Olgierda? Tylko siedzicie i sie wychwalacie kto jak z nich zrobił debili. To ich wina, że w policji jest zbyt mało ludzi, żeby zająćsięważniejszymi i poważniejszymi rzeczami? To zwykli ludzie, którzy rano wstają, idą do pracy i jakoś żyją. Dokonali wyboru, postanowili pracować, zamiast siedzieć pod sklepem, za marne pieniądze. Kim jesteście jeżeli uważacie się za lepszych?! Trochę szacunku dla innych zawodów.
Sam jeżdze na rowerku, na szosie i w lesie, i to intensywnie, a nie jedynie w weekendy. Rozumiem problemy rowerzystów, ale nie wyżywam się na bogu ducha winnych strażników.
Ps. nie, nie jestem Strażnikiem miejski, i nie nie mam nikogo w rodzinie ani z przyjaciól w tej foramcji albo innej podobnej. Więc darujcie sobie głupie komentarze w tym kierunku

OOOOOOOOOOOOO jak sie ciesze kto to oddal swoj glos nawiekszy krytyk na tym forum!!!

minotauro , jesteś strażnikiem miejskim czy co ? he he :)
ale nie pomyśl , że się z tobą nie zgadzam ! też jestem zdania , że jazda w kazku załorzonym tyłem na przód jest cool w porównaniu z siedzeniem pod sklepem , a nawet w porównaniu z jazdą bez kazku . jeśli ktoś ma np . mocno rozwinięty mięsień najszerszy grzbiegu i nie dosięga do wichajstra z tyłu kasku , to zakłada wichajstrem do przodu i może sobie pokręcić na czole , dopasowując kazk jak ulał . daleko jestem od obśmiewania się ze słurzb mundurowych , w tym zwłaszcza policji , co dwuosobowo przechadza się po bólważe w biały dzień z bronią , kajdankami i czarną SZTURMOWĄ pałką (80 cm) przy boku ! ! ! to wręcz napawa mnie respektem i poszanowaniem . he he :)

minotauro napisał(a):

> Trochę szacunku dla innych zawodów.

true.

a przy okazji, znam też ludzi, którzy się śmieją z tych rowerzystów, którzy się zatrzymują na czerwonym świetle. może to tylko kwestia poczucia humoru? ;>

zgadzam sie z minotauro!

a Ty oczywiście się bawisz w wycieczki osobiste, zamiast podejść merytorycznie do problemu. Jesteś dziecinna

prezydent nie podpisuje rozporządzeń, tylko ustawy. Rozporządzenia wydają podmioty wskazane w konstytucji(m.in. ministrowie)

takie małe wyszczególnienie:)

Też z tymi gnojami miałem do czynienia zatrzymali mnie na Ogarnej za jazdę pod prąd i wlepili mi mandat 50zł i glupio sie z tego smieli ja w odwecie powiedzialem im ze robia tego co powinni czyli lapac bandziorow to ten mi powiedzial jak pan tak jezdzi to pan sam tez jest bandyta, to mu tak odpowiedzialem ze niech sam siądzie na rower i przejedzie sie po gdańsku jak taki madry

j******* sie w łeb, a ty kim jesteś, łamiesz prawo i chcesz zeby przymykali na to oczy? We łbach sie niektórym poprzewracało, myslicie, ze swieci jestescie. jakbym był strażnikiem i cośbyś powiedział to bym ci wlepił 5 stówek a nie dych.

o prędkości możecie zapomnieć...jeśli oni sami będą się o to kłucić to są debilami...licznik nie jest obowiązkowy, poza tym nie ma homologacji, więc nie wiesz ile tak naprawdę jedziesz

to bym ci skopaldupe i zniszczyl twoj blachosmrod a pieniedzy bys i tak nie zobaczyl

Michu. napisał(a):

> Za kilka (prezydent musi podpisac rozporzadzenie) dni Straz
> Miejska bedzie mogla zgodnie z prawem wlepiac mandaty za
> przekroczenie predkosci (zarejestrowane fotoradarem),

BZDURA.

Juz widze temat w ktorym beda przechwalki kto mial wiecej na fotoradarze :D