StreetWaves

Temat dostępny też na forum: Rozrywka
18 maja 2008, Nadbałtyckie Centrum Kultury i Centrum Sztuki Współczesnej Łaźnia zapraszają na liverpoolską niedzielę.Organizowana przez nas na gdańskiej Starówce akcja wypełniająca ten leniwy i – miejmy nadzieję – słoneczny dzień rozpocznie się o 12-stej w południe dźwiękiem carillonu, który wyjątkowo tego dnia zagra... Beatlesów.Od tego momentu, aż do zwieńczenia akcji czyli ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

szkoda

najbardziej perspektywiczni zostali odrzuceni. czy to taki zwyczaj w show-biznesie, ze promuje sie zespoly juz znane byle tylko przyciagnac ludzi? a prawdziwi 'beatlesi' i tak zostana niepoznani.

?

To proszę Podaj nazwy zespołów najbardziej perspektywistycznych to może więcej ludzi zapozna się z ich twórczością, nie wiem link może do myspace albo coś takiego. Rzucasz słowa na wiatr i nie podpierasz ich żadnym konkretem. Chciałbym poznać te odrzucone kapele, które według Ciebie są najbardziej perspektywistyczne. Po za tym nie wszystkie z tych w/w zepołów są znane więc .....

nie w/w

tylko ww. Naucz sie korzystac ze slownika

what the f...

Czy ty kolezko znasz tworczosc takich zespolow jak dick4dick lub california ?
dobrze ze ciemnota pozna cos spoza dody i czerwonych gitar.
brawo dla org. za Gacek.

a

mi sie podoba;)

Świetny pomysł!!!

Mam wielką nadzieję, że pogoda dopisze.

jaka hołota,jak można ni znać jednego z najlepszych zespołów D4D.?
żal.;/
ale wielki plus dla organizatorów.^
i wątpię ,czy ktoś większość zespołów zna.

FOLDER

Szkoda ze zespol FOLDER sie nie zalapal :-( To zdecydowanie najciekawszy Trojmiejski band w tej chwili...

wielkie gwiazdy z wyborczej

Ja sie zastanawiam co tam robi kilka zespołów nieudolnie lansowanych przez gazetę wyborczą z tzw. gatunku indie rocka, najbardziej anemicznego i smętnego gat. w historii. Nie mówiąc już o wyglądzie muzyków a'la emo-studenci czytający coehlo (vide wokalista gentelmana (z wykrzyknikiem) haha).

:]

Bardzo fajny pomysł :]

zgadzam się, taka muzyka sprawdza sie w klubie. Na plenerowych imprezach straszy ludzi. A tak poza tym nie kazdy musi wygladac jak grupa kiss:D

Wokaliście Gentleman brakuje hawajskich szortów i deski co by szukać wielkiej fali, nie rozumiem kompletnie fascynacji tym zespołem, to samo dotyczy Folderu. O ile Gentleman jeszcze jako tako broni się na koncercie, tak Folder leży i kwiczy

wokalista gentelman wyglada jakby brakowalo mu czlonka;]

gentleman gra emo ? Chyba was powaliło. Z tego co słyszałem grają po prostu alternatywnego rocka. A dowalanie wokaliście tego zespołu to klasyczne zachowanie kilku onanistów komputerowych, którzy sami chcieliby coś muzycznie zadziałać ale albo nie umieją albo wolą brandzlować się przed kompem. Pozdro

haha, Toś, to ty? nie spinaj szelek tylko naucz się śpiewać, bo onaniści też mają słuch i wzrok.

Widze ze gentelmeni siedza tu na forum i nie tacy z nich gentelmani.
A tak na poważnie to trochę szkoda czasu na ich lalusiowate smęty (jaki rock alternatywny? z czym do ludzi) i zespołu KIEV OFFICE ktory raz widzialam w UCHU i był szokująco nieśmiały. Przez chwilę myślałam że to kabaret. Na widowni sami znajomi, reszta po prostu sobie wyszła. Czekam na Dick4Dick!!!!

chamstwo i tyle..

Od razu mówie, że nie jestem zadnym członkiem :) I chce by ta wypowiedź została w charakterze obiektywnym. Gentlemani są moim zdaniem dobrzy. Byłem na paru koncertach i nie jest tak, ze przychodzą tylko sami znajomi. Oczywiście nie ujmuje tutaj bardziej znanym zespołom.W każdym razie wszyscy, których hobby jest szerzenie chamstwa na tym forum serdecznie pozdrawiam i życze choćby 1/4 takiego sukcesu jaki już odnieśli nagle kontrowersyjni Gentlemani i inne bardziej znane zespoły oraz słownika ort. w prezencie na I komunie.

Od razu widać że jesteś członkiem. Nikt nikogo tu nie obraził, członku. Jak masz problem z wrażliwością to proponuje chusteczki, zamów sobie na pierwszą komunię.

Obrażalscy dżentelmeni

Tzw. "Sukces" kiev office czy tych pseudo menów ma na imię przemysław gulda.
Osobiście chamstwa tu na forum nie zauważyłem, jakieś odniesienia do emo, ryjka z doliny muminków, ale bez przesady. Widocznie członkowie są bardzo wrażliwi. Proponuje wam, lalusie, zmienić po prostu nastawienie do krytyki, bo tak daleko nie zajdziecie.

zodiac, życzę ci lepszego gustu. Może kup sobie uszy, nie wiem, zrób coś ze swoim życiem.

sedno

Chyba trafiłeś w sedno, czyli w Guldę. Obserwując co się dzieje w Trójmieście nieustannie widzę i słyszę: Gulda, Gulda - to co, innych znawców i krytyków już nie ma. Nie wiem czy Szanowny Pan Przemysław Gulda lansuje Dżentelmenów, ale jeśli tak - to mnie to dziwi. Widziałem ich i słyszałem i jakoś tak nijako, nic tam w tej muzyce nie było.

O to chodzi, o to chodzi!

Za pierwszą wypłatę kupię sobie armatę, za pierwszą wypłatę kupię sobie armatę , będę strzelał będę latał, będę panem tego świata!!!
Jeśli wiesz co chcę powiedzieć!
Proponuję kolejne opinie wpisywać tylko cytatami ze znanych lub mniej piosenek.

PRL

Ja tam czekam na Born in the PRL - mam nadzieję, że rozruszją towarzystwo.

> Ja tam czekam na Born in the PRL - mam nadzieję, że
> rozruszją towarzystwo.

Gratuluję :)

Gulda ok, ale wolałbym żeby nie promował zjawiska którego nie było nigdy w trójmieście. Nagle jak grzyby po deszczu- pojawiło się ileś tam zespołów, sklasyfikowanych jako indie. Smęty, smęty, kalkomania wyspiarskiego grania, zero vajbu:)

Badziewie

Zagadzam się z przedmówcą - chętnie posłucham Majestic, Mordy. BITPRL i Kuleszę.

Ale się dyskuuusja nawiązała he he he he.
Ja tam lubię Kuleszę Pawilon, CSU może być a Gentleman nie znam i chętnie bez nastawienia w prawo lub w lewo posłucham.
Najbardziej jednak heh POGODNO jeas hajle silesja na Gdańskiej ziemi.
A może ta cała dyskusja idzie o to by sobie pomóc wygrać konkurs co?? Profesjonaliści...
Jak znam jury to będzie 2 na 1 czyli Stelmi i gulda za Indiami a Tymon za alternatywami...

Szkoda ze nie ma w 3miescie dobrego medium muzycznego. A to ze gulda bedzie w jury oceniac zespoly ktore lansuje to jakas farsa.

l;/

SOrry, ale gulda tak naprawde malo w swoim zyciu slyszal i jest bardzo zamkniety na gatunki spoza indie - to bardzo niedobra sytuacja, gdy jest 1/3 jury i promuje nedzne kiev office, taki majestic nie ma szans tylko i wylacznie dlatego, ze gra reagge... zupelnie bez sensu...

szkoda

To nie jest tak ze regge nie ma szans- larry okey przeciez znany z biafry i ikenga drummers nie da temu gatunkowi zginac:) Poza tym musze sie zgodzic ze pan Gulda jest dziennikarzem o nedznym guście i promuje nieodpowiednie zespoły w swojej rubryce.
Wokalista gentelman nie umie śpiewać, co jest karygodne, a o kiev office nie wspomne, jak ktos juz wczesniej napisal- kabaret a nie muzycy.

Najfajniejsi są dick4dick :)))))))))))))

Kometa, z tym reagge to był tylko przykład na ten konkretny koncert - u Guldy nic nie ma szans, gdy nie jest indie. Totalna porażka

Może to jego koledzy albo coś? trzeba pakować swoich recenzentów do gazet, albo ich przekupywać:D

Gulda Srulda

Gulda to zwykły dziennikarzyna. Na muzyce zna się tak jak przeciętny polak. Nie ma co sie podniecać. Bóg go ukarze.

coś nie widze tu krytyki tylko napieprzanie wszystkich wokoł. nie znam kapel ze strretwaves poza pawilonem, dickami i kobnietami, ale przyjde i se posłucham, i ocenie. krytyka to jaka merytoryczna ocena i a nie rzucanie mięchem. a krytycy i dziennikarze maja swoje preferencje jak każdy z pajaców, którzy występują na tym forum. wyluzujcie chlopaki, za rok to was wybiora na streetwaves i nie bedziecie musieli plakac na trojmiasto.pl

pupupidu

www.myspace.com/pupupidu

O rany

Indie srindie, przecież to nudne jak flaki z olejem. Ta moda jest strasznie wkurzająca. Kiev Office może jeszcze pomysł mają ale umiejętności to sekcja za dużych nie ma. Najważniejszy zespół w tym gronie to MORDY.

what the fuck?!

jeszcze parę dni temu na liście byli Dick 4 Dick, teraz ich nie widzę :<
ktokolwiek wie coś na ten temat?

Ośle, nie wszystkich tylko gulde i jego pupilków. Naucz sie czytac.

tak--dicki sie wycofaly z konkursu niestety z powodu tego, ze Adaggio we Wroclawiu muze tlucze do jakiegos spektaklu!

Z 12 zostało 10. Kobiety też już nie widzę... Bez sensu, jeżeli wiedzieli (oni i D4D), że nie wystąpią, to po co w ogóle brali udział w tym przedsięwzięciu?

?

Większość komentarzy jest bez sensu. Został ogłoszony konkurs, zgłosiły się zespoły, które chciały. Organizatorzy wybrali kilka - ich prawo, taki regulamin. To, że D4D i Kobiety się wycofały, to ich sprawa - widocznie coś się wydarzyło, że zmienili zdanie. Ostateczny skład kapel to przekrój przez różne style - czy to źle Waszym zdaniem? Przecież nikt nikogo do przyjścia i posłuchania nie zmusza. Komentować będziemy po - i występy, i organizację imprezy.

anus oznacza odbyt no nie ? nie wiem jaki masz problem z gulda, nie znam typa ale wali mnie kogo promouje bo mam swój gust i słuch. może masz tez jakiś problem z anusem, ośle ?

Powinna wygrać Saluminesia. To chyba jedyny zespół, który ma szansę zaistnieć w Polsce na szerszą skalę i stać się w końcu jakąś wizytóką trójmiasta. Trzymam kciuki za chłopaków. Monii

a dlaczego

w tym gronie nie ma pomidorów? wczoraj byłem na koncercie. no. chłopaki grubo trzasnęli, aż miło

ale się podnieciłem !!! masz coś do guldy i kapiel o których pisze to z nimi pogadaj peezdeczko. a tak to wychodzisz na frajera ktorego kapela nie została opisana w gazecie i ktorego jedynym zajeciem jest nap ier dalanie w/w. Ale spoko, kilka prób, nagracie jakiś fajny kwałek i tez bedziecie w gazecie

Podnieciłes sie widze bardziej niz należało. Pewnie tata pisze ci posty, bo przeciez sam nie potrafisz czytać. Zeby byc krytykiem nie trzeba zakładac własnej kapeli, ośle. Denerwuja mnie miernoty, które popierane przez kolesiów prezentuja swoje wypociny szerszej publicznosci. Tyle w temacie.

dobre:)

zgadzam się, saluminesia jest świetna, bardzo lubie ich gitary i życzę powodzenia!

matematyka

"wybraliśmy 12 zespołów" i dalej " nazwy poniżej w kolejności alfabetycznej"
tu następuje lista 10 zespołów, bo dwa pewnie "w pamięci"

CSU

Gratulacje - super chłopaki, szczerzy, życzliwi żadnego zadzierania nosa. Gorąco pozdrawiam chłopaków z Tczewa. Powodzenia w Liverpool'u.

Hello fatherfucker ! nie znam wypocin kapel promowanych przez niejakiego gulde, ale lubie merytoryczną krytykę, tymczasem pie rdolisz farmazony bez tresci. widac ze masz jakis problem, ale nie rozwiazesz go bzykajac czyjegos ojca. Bez odbioru, spuszczaj sie dalej.

CSU

CSU wzięło wszystko i bardzo się z tego cieszę!

pomidory są dobre do keczupu. albo pomidorowa pulpa do makaronu.
z czym do ludzi, człowieku???

prawie zapomnialem - byłem na koncercie: mordy - nie widziałem, born in the prl - żenada, kiev office bardzo słabo, pupucośtam - super !, kulesza - srednio, pawilon - zawodowo ale jakoś bez emocji, gentelman - fajny 1 kawałek, jakies problem r********y chyba ciekawy cover, majestic - fajnie ale regge to nie dla mnie, saluminesia - zawodowo, chyba najlepiej, CSU - nie widziałem bo zmarzłem i pojechałem do domu

Znakomita impreza!

impreza fajna tylko naglosnieniowcy sie nei spisali zwlaszcza na pogodnie ktore dalo czadu i pokazalo swoja klase i pelen luz na scenie , szkoda tylko ze naglosnienie nie dawalo rady ( nie mowie o poziomie glosnosci ale o selektywnosci - wiadomo ze miejsce ma to do siebie ze dzwiek rozchodzi sie tak a nie inaczej ale ucinanie dolu i za duzo srodka bylo nieprzyjemne w odbiorze

No właśnie, z powodu przeciągających się kłopotów z nagłośnieniem koncertu Pogodna nie doczekałem:-(

kto wpadł na pomysł, żeby dać Ani Gacek prowadzić koncert? Pewnie miało być luzacko i dowcipnie a wyszedł smutek i żałość. No i po co ta dziewczyna tak się wydziera, skoro ma mikrofon pod nosem?

Ania do pantomimy!

parę słów na temat...

Czekałam na tę imprezę. Impreza byłaby fajna, gdyby nie...

– żenująca Prowadząca. Zamiast poganiać zespoły, żeby szybciej się rozstawiały i komentować że musi gadać żeby zająć czas. Powinna zachęcić publiczność, zmotywować pozytywnie, a nie na odwrót.

– Nagłośnienie do bani... To już po 2 piosenkach można było poprawić. Wokalista Pupupidu prosił o podciągnięcie basów i wokalu. Przecież nawet laik słyszał że jest źle, a dźwiękowiec nie?

– Ochrona imprezy wspomagani przez Policję vs. kochani kibice Lechii... Bez komentarza.

Te trzy czynniki sprawiły, że nie zdecydowałam się zostać do końca. A szkoda. Może uwagi publiczności będą nauczką dla organizatorów na przyszły rok.

Fakt

Najazd lechistow na Dluga w czasie koncertu zj... wszystko.
Bylem tylko przez 15 minut i zrozumialem ze koncerty na Dlugiej to nieporozumienie. Przypadkowi ludzie / naglosnienie / ryki pijanych lechistow / lanserka / spowodowalo ze oddalilem sie spod sceny zwawym krokiem w kierunku domu. Plusem byla Ania Gacek, chociaz to ze dala sobie zalozyc b-zielony szalik niezbyt dobrze o niej swiadczy.

E, nie było tak źle, wycie Lechistów oczywiście nieco zdezorganizowało imprezę, ale jej nie zj..ło, jak napisałeś. Jakoś tam wykonawcy i organizatorzy dawali radę. Chociaż oczywiście o wiele lepiej byłoby, gdyby wszystko odbyło się bez tych "dodatkowych atrakcji". Lekcja na przyszłość - nie robić plenerowych koncertów w czasie ligowych rozgrywek.

:]

a jednak CSU:)