Strzelanina w Pruszczu. Jedna osoba nie żyje

Opinie do artykułu: Strzelanina w Pruszczu. Jedna osoba nie żyje.

Jak informuje pomorska policja, w nocy, w Pruszczu Gdańskim doszło do strzelaniny. Jedna osoba nie żyje, dwie - w tym napastnik - są ciężko ranne.- Około godz. 1 w nocy dostaliśmy zgłoszenie dotyczące pojazdu blokującego wjazd na posesję przy ul. Cechowej w Pruszczu Gdańskim. Policjanci przyjechali na miejsce. W trakcie interwencji jeden z obecnych na miejscu mężczyzn wyciągnął broń i zaczął strzelać - mówi sierż. sztab. Michał Sienkiewicz z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Policja została wezwana do gościa który blokował podjazd. Więc jak nie trudno się domyśleć nie były to oddziały specjalne... wcale bym się nie zdziwił jakby wysłali kobiety, żeby załagodzić sytuację. A tam strzelanina...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

ale czy umi pić?

?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

powalilo was/

ma nauczke trzeba byc milym dla kazdego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No troche pojechałem

z tą demokracją i referendum
Sorki ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za Pryszcz!

Kiedy zostanie wyciśnięty?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Anonimie, skłonny do obrażania innych: czy Tobie się wydaje, że Zaspa czy Stogi to wielkomiejskie dzielnice porównywalne z Soho, albo Montmartre?

Nam się na tej wiosce żyje świetnie, nie mamy kompleksów. W przeciwieństwie do Ciebie, skoro musisz obrażać mieszkańców nawet małych miasteczek :)
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 13

mylisz się

jeśli można na promesę myśliwską (a można) kupić broń krótką to staje się ona wtedy bronią myśliwską i masz np H&K USP Expert z magazynkiem 18 naboi, czy Glock na 17. Oczywiście ten sam pistolet możesz kupić na promesę sportową i wtedy jest bronią sportową
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pruszcz to juz nie ten Pruszcz co kiedys.

Z jednej strony swietnie sie rozwija, ale z drugiej traci dawny klimat. Gdyby tak mozna bylo miec ciastko i zjesc ciastko...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też miałem taką sytuacje! Pisałem z prośbą o interwencje w Pruszczu to tak samo mi odpisali. Ale teraz gdy sprawa jest popularna to o tym piszą!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

demokracja? referendum? o tego Polakom nie wolno za zadna cene dac
taki prikaz
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety linki nie działają

1. Jednak wraz ze wzrostem broni palnej w polsce przestępstwa z jej użyciem maleją.
2. Odsetek ludzi posiadających broń w Niemczech i Czechach jest dużo wyższy niż u nas, a jednak tam jest mniej przestępstw z jej użyciem.

Ad.1
Ilość broni w 2002 r. 255tys.
Suma zabójstw z broni palnej : 111

Ilość broni w 2008 r. 306tys.
Suma zabójstw z broni palnej : 32

Ad.2
Liczba zabójstw na 100tys. ludzi w latach 2004-2006 Czechy: 1,21, Niemcy: 0,95, Polska: 1,47
Liczba pozwoleń na 1000 osób:
Niemcy: 40
Czechy: 30,3
Polska: 4,1
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

No dobra...
Ale oddał kilkanaście strzałów, broń myśliwska raczej nie ma takich magazynków...może się mylę, ale strzelał, przeładowywał a policja stała?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

no wy tam lekture wschodniej prasy macie w obowiazku nie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To mi je pokaż

Oto moje:

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Radny

z bronią byl właściciel Sjesty byly kandydant w wyborach na radnego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak ustaliła "Gazeta", tym, który otworzył ogień, był 57-letni Andrzej R., właściciel firmy Stalpak z Pruszcza Gdańskiego, która zajmowała się produkcją opakowań. Był też właścicielem obiektu przed którym doszło do strzałów. Poszkodowani ojciec i syn wynajmowali nieruchomość i prowadzili tam sklep meblarski. Osoby, do których strzelał napastnik, od kilku miesięcy miały wyłudzać od niego pieniądze i nękały rodzinę. To miało popchnąć przedsiębiorcę do desperackiego czynu. Andrzej R. był myśliwym, miał pozwolenie na broń. Sprawę bada Prokuratura Rejonowa w Pruszczu Gdańskim.

zrodlo: gazeta.pl
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

NONIEMOGE

A media nadal milczom
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1