Studencie ROMANISTYKI - gdzie po studiach? praca

Czesc!
Wlasnie przeprowadzilam sie do Gdyni i zastanawiam sie, czy moglibyscie pomoc. Skonczylam Filologie Romanska w Krakowie i znalezienie pracy tutaj, w Gdyni, jest o wiele trudniejsze niż wcześniej przypuszczałam. Znacie lokalny rynek, macie znajomych - powiedzcie gdzie szukac pracy? Jakie firmy znacie? Slyszalam juz o Thomson Reuters - ktos moze dla nich pracuje? Czy sama znajomosc jezyka wystarcza?
Ech te studia humanistyczne, dzieciom bede mowic, zeby sie ksztalcily na inzyznierow:)

Z gory dziekuje za odpowiedzi!
i trzymajcie kciuki! bardzo chcialabym w Gdyni zostac!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Studencie ROMANISTYKI - gdzie po studiach? praca

Koleżanka uczy francuskiego we Włoszech. Gdynia ładne miasto, ale Włochy ... piękny kraj. Też szukała w Trójmieście pracy ale nie znalazła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mimo wszystko, jestem dobrej mysli! :)

a ja życzę Ci powodzenia ze szczerego serca! pozdrawiam

zależy jak bardzo zależy ci na pracy w zawodzie. W szkolnictwie jako nauczyciel włoskiego raczej kokosów nie zrobisz. Chyba, że będziesz tyrać po 20h i do południa gdzieś w szkole, a później korepetycje. Znajoma tak robiła przez jakiś czas, ale stwierdziła, że woli mieć czas na odpoczynek przynajmniej i szukała dalej. I jakoś po miesiącu udało się jej dostać do Eniro do sprzedaży bezpośredniej, bo oni tam większą uwagę zwracają na to czy szybko się uczysz niż na doświadczenie bo i tak szkolą wszystkich nowych pracowników. pracuje 8h, a jak trafiają się nadgodziny to są płatne nieźle. Więc może poszukaj dużych firm i próbuj, bo w końcu się musi udać. Powodzenia.

zostań tłumaczem przysięgłym

Użytkownik ~Kaskaa wskazała Ci już jeden adres, tzn. Eniro S.A, będące włascicielem PF i strony www: http://www.pf.pl a także portalu budownictwo.pl. Mimo, że ja tam nie dostałem pracy to często poszukują tam osób do telesprzedaży internetowej. Chodzi o sprzedaż dla klientów biznesowych, a nie dla indywidualnych. Siedziba ich miesci się koło aresztu na Kurkowej w Gdańsku (chyba Strzelecka 2 D) vis-a-vis Sądu Okręgowego. Chetnie biorą os. z min. doswiadczeniem (od 1/2 roku). Drugą firmą przeze mnie polecaną firmą jest WP (chyba na Jaskowej Dolinie). czesto tam potrzebują tłumaczy. Kolejną firmą może być MIG Sp.z.o.o w Gdyni (okolice Stoczni SKM). Musisz tam przejsć seminarium finansowe, ale po nim podobno zatrudniają każdego. Ostatnimi znanymi mi firmami są: Addeco Sp.z.o.o na Hallera w GDA i Hays z Gdyni. Zawsze zostają jeszcze hiper i supermarkety... Także próbuj i powodzenia !! A pracę można znaleźć wszędzie, tylko nie można dać się zbłaźnić/upokorzyć !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (3 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Własny biznes do 40 tyś zł (23 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...