Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.4

*** GRUDZIEŃ ***
30.12.2012 Madzia - chłopiec
31.12.2012 Kostkap

*** STYCZEŃ ***
02.01 Matyldaa
03.01 mary_25 - chłopiec Dawid
06.01 Jadzia - dziewczynka
7.01 marzena505
10.01 lipunia
14.01 anula83 - dziewczynka Amelia
16.01 piegoosek - dziewczynka
17.01 redlaw - dziewczynka Ula
17.01 Justyna47
18.01 Eweliina- dziewczynka Lena
19.01 karolinkaku
29.01/02.02 Toldinka
szfetka
margola13

*** LUTY ***

03.02 Demonix - chłopiec
03.02 marynial-dziewczynka
05.02 Monia Er
08.02 Aleafera
09.02 Tola
11.02.calineczkao2
14.02Adrienne
14.02 ssabinka - dziewczynka Liliana
22.02 - 01. 03 - iva - chłopiec?
23.02 kamcia01
martus_pl
skorupka76

Siatka centylowa:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=411397&c=1&k=16

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.4

Joanna- witamy i gratulacje

karolinkaku - też podziwiam, że dajesz rade z ta przeprowadzką, jakby mój mąż mi powiedział, że mamy się teraz gdziekolwiek przeprowadzać to bym się w głowę pewnie stuknęła, ale domyślam się, że taki kontrakt jest niezależny terminowo od was, powodzenia zatem i przy odstawianiu od pieluchy i przy przeprowadzce

redlaw- kuruj się, przeziebienie to paskudztwo w ciąży, zresztą nie tylko w ciąży:)

ja też już nie mogę się coraz bardziej doczekać,a do tego jeszcze faktycznie brzuchol nie pomaga w zginaniu się, noszeniu zakupów i innych takich:)

dziewcyzny mam pytanie, od jakiego momentu powinnam być spakowana do szpitala? kiedy wy pakowałyście torbę żeby być gotową w razie akcji?

image

oj mi tz ciazy brzuch i to bardzo przy tym calym pakowaniu, a w ogole to od paru dni mamznowu mdlosci. chyba mały mi uciska gdzies.
ja tez uwazam ze ten czas strasznie szybko leci dlatego mam nadzieje ze maz szybciutko znajdzie dla nas mieszkanie bo inaczej to nie wiem jak to bedzie. filip musze powiedziec, ze chyba widzi ze mamie jest ciezko i jest w miare grzeczny

To muszę zajść jutro do sklepu.

Oj leci czas leci ;) ja właśnie przedwczoraj uświadomiłam sobie że to już zaraz listopad potem święta raz dwa i mało czasu zostało. A my w polu z remontem już nie wspomnę o rzeczach dla dzieciątka ;/

A brzuch też mi ciąży i już jak nie daje czasem rady to męża proszę o pomoc ;).
Wczoraj na dodatek miałam jakiś zły dzień i jeszcze na sam koniec wylądowałam nad muszlą klozetową ;/ nie wiem co się stało ale cały dzień coś mi leżało na żołądku i dziś niestety zaczyna się to samo ;/

Karolinka - współczuję przeprowadzki, ja sobie tego nie wyobrażam z brzuchem i energicznym 2,5 latkiem pod pachą... więc podziwiam :)

a brzuch też mi już ciąży coraz bardziej, ledwo mogę buty wiązać ;) ale też ostatnio stwierdziłam, że się strasznie nie mogę doczekać :) jakoś tak wcześniej nie do końca o tym myślałam, jakoś nie było czasu, a teraz jak jest coraz bliżej to się coraz bardziej chce :)

no i w ogóle ten czas jakoś zleciał szybko, mam wrażenie że dopiero co nasz wątek powstał, a tu już widziałam że są dwa następne po nas założone - na marzec-kwiecień i na maj-czerwiec!! szok...

czesc dziewczyny!
Lipunia, ja tez mam problem z imieniem dla dziewczynki :) jedna mam i od razu wiedzialam jak dac na imie ;) a dla tej w brzuszku jakos nic mi sie nie podoba...
jak u Was samopoczucie, bo mi jakos brzuch ciazy juz :( poza tym zaczelam podpijac kawe i skurcze lydek mnie lapia.. zaczelam brac magnez. jeszcze troche trzeba wytrzymac ;) ale juz coraz blizej! osobiscie juz nie moge doczekac sie tej istotki na swiecie!

witajcie, ja jestem w trakcie wyprowadzania nas i ledwo zyje.
moj mąż dostał przedłużenie kontraktu i jestesmy w trakcie poszukiwan mieszkania w niemczech, narazie poki co ide do rodzicow zeby mozna bylo wynajac nasze mieszkanie.
mi wczoraj rodzice zrobili prezent i kupili kurtke ciążowa happymum bo nie ogli patrzec jak ja chodze w swetrze...
bardzo sie ucieszylam ale i strasznie mi szkoda ze tyle kasy wydali. ale dzisiaj jak szlam do sklepu po buleczki i poczulam jak jest zimno to odrazu bylam im wdzieczna za prezent :)
ja bylam u gina we wtorek, Mały wazy ponad 1200g i wszystko jest wporzadku :)
póki co synek bedzie miał na imie Mateusz
Filipa ponownie probuje odpieluchowac i tym razem powinnismy zaliczyc sukces bo idzie mu zdecydowanie lepiej

witam :))
Ja podczutuje Was od czasu do czasu ,ale zadko sie odzywam ,mam nadzieje ze wybaczycie :)
Iva ,mozesz podac namiary na to usg ,w Tczewie i jakbys mogla napisac jak wrezanie po ,jaki lekarz itp..

U nas dzidzius sie jeszcze niepokazal :D w poniedzialek nastepna wizyta .

Co do fotelikow ,mam kupiony juz maxi cosi city + baza family fix .

camieu czy jakos tak to sie naztwa taki rozkloszowany troche dzieki temu brzuszek sie zmiesci spokojnie ogolnie sa po 199 ale wybrane kolory po 159

a można wiedzieć gdzie kupiłaś? ;)
Ja właśnie dziś i jutro wybieram się na zakupy, mam nadzieję że wreszcie coś dostanę, chociaż jadę przede wszystkim poszukać ciuszków dla maluszka ;)

kupilam plaszczyk w normalnym sklepie za 159zl rozm 38 ale sie zastanawiam czy na 36 nie wymienic jest rozkloszowany spokkojnie mi wystarczy do konca ciazy a jeszcze w razie czego moge przeszyc guzikki choc watpie zeby to bylo konieczne bo jest rozkloszowany nie jest to urtka puchowa ale spokojnie zmieszcze pod niego polar czy gruby sweterek i do konca ciazy starczy a nawet po powinie niezle wygladac ja nie to sprzedam albo oddam mamie co nosi 38. no ale 159 a ponad 200 czy nawet 300zl za nowy to roznica poza tym jest nowy i fajnie wyglada:))

ja tez mam problem z imieniem miala byc amelka ale dwa lata temu nadal mi sie podoba ale jest ich tyle a ja chcialam proste ale nie powtarzalne na kazdym roku no i nie wysmyslne mocno ii mamy dylemat mega:((glowkujemy i nic albo z kims sie kojarzy albo juz jest w blizszej rodzinie albo wsrod znajomych no i jest dylemat do tego najlepiej zeby pasowalo z nazwiskiem i drugim imieniem, ktore chce dac i nie bylo mega dlugie...:(

slyszalyscie ze ma byc zimno i spac snieg ehh porazka:(

dzięki dziewczyny :) tak sią ciągle ciesze że to chłopczyk i zdrowy :) tylko z imieniem mamy problem bo nie możemy się zdecydować a że w pierwszej wersji miał być dziewczynką to mieliśmy wybrane damskie imię ;P

A co do wyboru dziewczyn później to racja ;P w sumie większość z Was ma dziewczynki. U mnie akurat moi rodzice są w tym samym wieku podobnie jak ja z mężem więc nic nie jest przesądzone ;P

to ja tak myslalam jak sie moj syn dwa lata temu urodzil bo ma wokol same kolezanki ale potem sie okazalo ze jednak tych facetow jest wiecej:)) no ale dziewczyny i tak wola starszych z reguły.
ale tez chcialam zawsze pierwszego chlopca no i mam:))

Witam nową mamusię :-)

Kamcia gratulacje synka :-)

Po wczorajszym spacerku Rysiek wypił mleczko ja kawkę i spaliśmy prawie do 16 :-))

Mary to samo pomyślałam, że przynajmniej chłopaki będą mieć w czym wybierać :-)

Witamy szczęśliwą przyszłą mamusie - i gratuluję synka:))
MY jutro jedziemy z mężem na usg 4d do Tczewa koszt 150zł:)

ja myślę, że usg 3d/4d to bardzo fajna rzecz - ale raczej trzeba iść do kogoś sprawdzonego, ja tak jak pisałam byłam u dr Tomczyk-Małyjasiak i za 190 zł mam chyba z 12 zdjęć i tyle samo filmików, z czego każdy ma prawie po minucie

a tych gryp żołądkowych to wam współczuję :/ ja pamiętam, że w poprzedniej ciąży chyba w 8 czy 9 miesiącu już miałam zatrucie żołądkowe, wylądowałam w szpitalu z odwodnieniem i leżałam pod kroplówkami - nic przyjemnego :/

a teraz za to się przeziębiłam - boli mnie gardło i siedzę w domu przez 3 dni, żeby utłuc to choróbsko... i przy okazji zapytałam moją lekarkę o to żelazo - powiedziała, że takie reakcje organizmu się zdarzają, że może być słabo i niedobrze, więc lepiej brać wtedy po jedzeniu, a nie przed i dzisiaj tak zrobiłam i już jest o niebo lepiej :)

witamy, mi sie wydaje ze duzo z learzy reklamuje ze ma to 3-4d a potem im sie nie chce drukowac zdjec ani nagrywac na plyte a kupe kasy sie placi.

dołączam się do mam styczniowych 2013. Będzie synek- Krzysiek. Obecnie to 26 tydzień ciąży i mały waży 921g.
Zdecydowaliśmy się na badanie 3d, zapłacilismy 250zł, ale nie jestesmy zadowoleni z usługi. Owszem synek został dokładnie obejrzany, czy zdrowo się rozwija (wszystko jak w najlepszym porządku:-)), ale dostaliśmy tylko 11zdj nagranych na płytkę i 5sekundowy film.

gratki dla Mam:) ciekawy ten Hartan, Mary_25, kolor też mi się podoba. Co do grypy żołądkowej, przechodziliśmy ją dwa tygodnie temu, bez komentarza...my dziś z Demonix spacerowałyśmy po parku :) a potem wymęczone, ale w pełni dotlenione z małą rzuciłyśmy się na siestę :) Demonix, a jak u Was? dajecie radę? :)

ANULA- miałam to samo ale w piątek, już nie pamiętam żebym tak wymiotowała- maskra jakaś
Lipunia i kamcia gratulacje!
kamcia- tez chciałam pierwszego chłopaka i tez się cieszę, że tak będzie tym bardziej, że to wogóle w tym pokoleniu pierwszy facet i to z obydwu stron więc dziadkowie szaleją:)
hehe dobrze dobrze, że tak dużo dziewczyn będzie, mój syn będzie miał w kim wybierać jak dorośnie:DDDD

redlaw- trzymaj się tam i nie daj się osłabieniom, ja tak jak Ty wybieram sie w listopadzie już na L4, za dużo stresu mam ostatnio w placówce a do tego zaczęła się plaga zarazy- dzieciaki chorują na ospę i jestem z lekka przerażona:/

kurcze jak mówicie o tej kondycji to ja chyba mam farta bo mi nic nie dolega, ale ja z racji pracy ruszam się duzooooo i bo z dzieciakami się inaczej nie da, ale dżwigać już nie dźwigam no i po pracy jednak staram się sppro odpoczywać bo czuję w kościach, że organizm jest zmęczony, ale naszczęście nic nie boli i mam nadzieję, że tak będzie do końca:)

co do fotelika to my też za Maxi Cosi, wkońcu zrealizowaliśmy zamówienie i na fotelik i na wózek, bo były z tym małe przeboje, okazało się, że firma Hartan ma w Święta Bożego Nardzoenia 2 tyg przerwę i wózek byłby w połowie stycznia, wiem, że i tak nie będe na początku wychodzić z małym w zimę ale czułabym dyskomfort psychixzny wiedząc, że nie mam tego wózka i wybraliśmy wkońcu Hartana ze sklepu- inny kolor ten sam model, ale kolor niestety juz nie tak jasny, tylko granatowo- szaro- biały z taką krateczką w środku

http://www.hartan.de/produkte/dessins.php?modell=topline-s

model nr 512 a miał być 518 bo bardziej neutralny chyba kolor, ale nic, ważne, że to ten sam model, który chciałam i mam nadzieję, że ten kollor nie będzie się nagrzewał na słońcu bo wtedy będe sobie pluła w brodę:)

image

Inne tematy z forum

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...