Re: Suknia ślubna duży rozmiar gdzie szyć?
Nie ma jak pozytywna motywacja... taaa...
Jeśli ma się z natury swojej duży biust, to odchudzenie reszty ciała da niewiele, bo biust nie chudnie jak brzuszek np. Biust zmniejszy się o rozmiar lub dwa. Nadal będzie miała duży czyli jakieś G/H, standardowe sukienki w salonach nie przewidują tyle miejsca na biust. Poza tym dla niższych kobiet talia jest w niewłaściwych miejscach, za szerokie ramiona i ogólnie standardowe suknie wyglądają źle.
Zamiast tak mało sympatycznie doradzać, zastanów się chwilę.
Na "małych biuściastych" sprawdzają się klasyczne modele w literę A. Na biuście gładko, żeby nie dodawać w tym miejscu, najwyżej delikatna koronkowa aplikacja, w tali i na biodra warto dodać lekkie drapowania, by zrównoważyć sylwetkę lub ukryć fałdki;) sprawdzają się "zakładki" i ładnie wygląda i spełnia swoje zadanie.
Do salonu idź poprzymierzaj modele dla jako takiej orientacji, nawet jeśli się nie dopniesz, to zobaczysz co "sensownie" wygląda.
Krawcowych w Gdańsku niestety nie znam.
Wszelkie "ściąganie miary" i przymiarki zacznij od kupienia ślubnego stanika, bo duży biust potrafi w różnych stanikach dawać różne wymiary(mój tak robi, drań ;)), przy dopasowaniu sukni nawet centymetr robi różnicę.
Ja szyłam dwuczęściową i kolorową - spódnica z gorsetową górą, bez większych ozdób, z dużym dekoltem, zastosowanie kolorowych wstawek i fiszbiny dały miły efekt wyszczuplający (tak jak chciałam - niestandardowo i wygodnie). Suknia sprawdziła się znakomicie.
Wszystko zależy od Twoich potrzeb i gustu Dori30, szczegóły można dopracować;)
Powodzenia!
6
0