Surowe kary na prywatnych parkingach

Opinie do artykułu: Surowe kary na prywatnych parkingach.

W ferworze emocji, zwłaszcza kiedy chodzi o zdrowie bliskich, zapominamy o wielu rzeczach. Nasz czytelnik parkując pod prywatnym szpitalem, gdzie zaraz miała mieć zabieg jego córka, zapomniał zapłacić za postój. Godzinę później dostał rachunek na 95 zł.

Przyjeżdżając na zabieg z córką do szpitala Swissmed przy ul. Wileńskiej w Gdańsku, pan Tomasz nie sądził, że godzinę później przyjdzie mu słono zapłacić za swoje roztrzepanie.

- Przegapiłem informację o opłatach, dostałem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Parking Ursus

Dołączam się

michalpiekarniak@op.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na parkingu na każdym wjeździe są znaki że parking jest płatny. Na wejściu do Urzędu jest duża karta że parking jest płatny. A Ty mimo wszystko chciałeś się jeszcze upewnić u portiera bo może się pomyli i powie co innego?

na strefie w Warszawie masz 250zł za brak biletu

Z tego co wiem takie firmy doliczają odsetki + opłata za pozyskanie danych + kancelaria windykacyjna + opłata sądowa i opłata pełnomocnika. Sporo jest tych opłat ale w praktyce wychodzi to jakieś dodatkowe 200-400zł o ile komornik nie będzie robił egzekucji. Jeśli na bilecie jest numer rejestracyjny to raczej spokojnie można wygrać w sądzie. Jeśli nie ma to bilet można równie dobrze wyrzucić bo nic nie dokumentuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli na bilecie parkingowym jest numer rejestracyjny to na pewno przegrają. Jeśli na bilecie numeru rejestracyjnego nie ma to lepiej nie czekać z zapłatą za wezwanie bo z tego biletu nic nie wynika..

Nie widziałem na tym parkingu parkomatu, który by obsługiwał karty płatnicze.

Przejeżdżałem tam. Jest znak na wjeździe a na wprost po wjeździe są dwa parkomaty. Ten parking ma z 20 miejsc postojowych więc nie jest to problem żeby je zauważyć.

Wjechałem na parking i znaki były na wjeździe i informacja też jakie aplikacje obsługuje firma. Kto nie chce widzieć znaków to ich nie widzi. Zapłaciłem za parking aplikacją mobilną i nie było żadnego problemu. Spory plus, że obsługują różne aplikacje mobilne.

i jeszcze jaka kwota

240 pln za co , to straż miejska w Warszawie za brak biletu każe taniej

ja płacę ,tylko chodzi o złodziejskie podejście jakieśśśś firmy WEIP

...poszedłem po informację do portiera w U.G. Warszawa Ursus czy jest darmowy parking dla petentów ---- jest ale na samym końcu (to już ciekawe dlaczego nie na wprost wejscia !!!!) wróciłem i chciałem tam przeparkować, nie było mnie 2 min pracownik tej firmy chowa sie za rogiem i w sposób h..... wypisuje jakieś wezwania, obstawiam że jest na prowizji od każdego wystawienia takiego mandatu.... totalny wał ,układ z burmistrzem przy przetargu...

Ursus parking

Mam taką samą sytuacje zapłaciłam za parking tylko bilet spadł jak dziecko wróciło do auta robiąc przeciąg, reklamacja nic nie dała rozpatrzyli negatywnie. Mimo 2 pism od rzecznika konsumentów do Weip nadal negatywna. Pisałam do Urzędu Miasta i brak odpowiedzi totalna olewka. Ciekawe ile kosztuje sprawa w sądzie i czy warto próbować. Czy ktoś poszedł z nimi do sądu ? Pozdrawiam A

Wzg

I wtedy tablice rejestracyjne płacą mandaty????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żadna

To prośba o kase a nie mandat. Liczą na to że zapłacita jak łosie. Nie ważne że burdel w regulaminie , kijowy dziurawy zafajdany plac, małpa do wrypisania kar, i z**bamy parkometr z 1995 roku.

Zdjęcia

Tak ale nie mają stosownych umów zawartych z właścicielem pojazdu na rozliczenie opłat.

Warszawiak

Znam tylko pare osób które wybierają się na zakupy tam gdzie ich nie można spakować spokojnie do auta na parkingu. Nigdy nie używam centrów handlowych z płatnym parkingiem. Polecam każdemu takie rozwiązanie.

Nie byłeś nie pisz

Mordo, to nie są parkingi tylko place z dziurami, bez oznaczeń regulaminów i parkomatów. Są uczciwi ludzie a nawet bandyta płaci za parkomat bo ma 3 zł. Tylko że tam jest tak porobione że nie da sie zapłacić.

Odp

Szanowny Panie.
Nie ma tu mowy o żadnym wykroczeniu. A już oskarżyciel posiłkowy to mnie rozbawił do łez. Firma bedzie się domagać opłaty jako zadłużenia. Musi udokumentować jego powstanie i brak opłaty za parking. Po prawomocnym wyroku może windykować należność. Prosze nie pisać takich głupot bo to nie jest Anna Maria Wesołowska.

Ursus parking

Parking wynajęty firmie zoo. Parkomaty nie przyjmują pieniędzy o kartach nie wspomnę. Oddalenie sie od auta powoduje natychmiastowe wystawienie kary. Regulaminu nie ma na stronie internetowej firmy.
Biznes jest skierowany wyłącznie na karanie kierowców. Reklamacja bardzo utrudniona. Odpowiedź jaką otrzymałem a mam ważny bilet parkingowy, bełkotliwa i nie podparta niczym. Zachęcam wszystkich w takich sytuacjach do niepłacenia, oczekiwania na sprawe w sądzie, braku zgody na wyrok zaoczny z sądu w Lublinie, oraz pisania skargi do burmistrza Ursusa. Ewentualna sprawa przed sądem będzie się odbywała w Warszawie z racji umiejscowienia parkingu itd.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odp

Mam to samo. Prosze trzymać bilet parkingowy i doprowadzić do sprawy w sądzie. Jeśli jest bilet to wymiękną na 99% . Kradną pieniądze od ludzi co poszli szukać parkomatu i przez chwile nie było ich w aucie.

Czy zapłacił Pan mandat?