Surowe kary na prywatnych parkingach

Opinie do artykułu: Surowe kary na prywatnych parkingach.

W ferworze emocji, zwłaszcza kiedy chodzi o zdrowie bliskich, zapominamy o wielu rzeczach. Nasz czytelnik parkując pod prywatnym szpitalem, gdzie zaraz miała mieć zabieg jego córka, zapomniał zapłacić za postój. Godzinę później dostał rachunek na 95 zł.

Przyjeżdżając na zabieg z córką do szpitala Swissmed przy ul. Wileńskiej w Gdańsku, pan Tomasz nie sądził, że godzinę później przyjdzie mu słono zapłacić za swoje roztrzepanie.

- Przegapiłem informację o opłatach, dostałem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: I słusznie...

Wsiowy burak to jestes ty bo pochodzisz z wiochy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wpisują cwaniaki nr rejestracyjny i straszą dostępem do cepik oraz kosztami przy okazji uzyskują twoje dane osobowe no bo dzwonisz z reklamacją nr telefonu ślesz przekazem imię nazwisko adres elektronicznie mail a póżniej zdziwienie skąd sterty reklamowych śmieci ja zmusiłem cwaniaków do do pracy zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych po uiszczeniu kwoty należnej muszą wykasować twoje dane ze swoich rejestrów apóżniej aby ich ujebać co 60 dni pisemko o statusie moich danych raz zapomną w ciągu 30 dni odpowiedzieć inspektor giodo i sr*czka w firmie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

I tak mafia sie dorabia!!!

Nikomu zwyklemu nie pozwola na taki parking prywatny!!!! Mafia sie tak dorabia na biednych ludziach!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Robią dokumentację fotograficzną

Jak nie wiecie jak dochodowe są oszustwa parkingowe

to sobie zobaczcie w jakim biurowcu w warszawie sobie urzędują. !!Chałubińskiego 8. Toż to jakaś ubecka mafia !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne

Byłem pacjentem swissmedu dlatego , że tam mnie umawiał na wizyty mój operator. Spóżnilem się na wizytę u lekarza , więc chcialem jak najszybciej wejść do rejestracji i wyjaśnić czy będę przyjęty. Opłatę parkingową postanowiłem uiścić za chwilę . Wróciłem po 10 minutach i znalazlem karę za wycieraczką . Ta menda stala i pilnowala jak tylko odszedlem od samochodu.
JUż teraz wiem , że następnej wizyty w swissmedzie nie będzie. I wszystkim to radzę!! . Są lepsze kliniki , i bez zmowy z mafią parkingową.

Tak , właśnie taki dzisiaj dostałam.Pod NETTO :)95 złotych .Mimo ,że nie masz pojęcia,że coś takiego zrobili.Parkometr zauważasz dopiero jak trzymasz kwit w ręku.Ja się nie zgadzałam na żadne warunki parkingu , których w deszczu kompletnie nie było widać, tzn. ze w ogóle jest parking płatny, niedawno go tam nie było.Wszystko wygląda po staremu , tylko maszynka sztoi z jakąś tabliczką a na niej ,,regulamin".A co ja za parkometrami się mam rozglądać , skąd miałam wiedzieć ,że ktoś miał nagle taki pomysł??Jak się tam parkuje to się patrzy żeby nikogo nie przejechać bo ludzie na trasie tego,,parkingu"wyłażą ze sklepów.

oszustwa dzięki parkomatom które źle działają

parkomat na Morenie wydaje wydruki z wcześniejszych opłat, więc jak się płaci bilonem to można dostać wydruk z płatności kartą osoby korzystającej z urządzenia kilka minut... a potem mandat, mimo zapłacenia za parking. Tak miałam, nie tylko ja...

Poszukuje osob tak jak ja oszukanych przez EuroPark gdyz chcialbym zlozyc zbiorowy pozew ,prosze oprzeslanie tej wiadomosci dalej. Pozdrawiam moj email:slawek.jps@wp.pl

miałam tą samą historię

w listopadzie (w tygodniu) miałam dokładnie taką historię - opłaciłam bilet na 24h na Morenie, parkomat wydał wydruk, zamieściłam go za szybą i poszłam do pracy. Potem był mandat i dyskusje z biurem reklamacji, które nic nie dały... żądali potwierdzenia z konta, którego nie miałam, bo zapłaciłam gotówką... zapewne przemyślana strategia...

Europark - oszuści i naciągacze

to nie biznes na parkingach tylko wielka ściema... parkomaty wydają niewłaściwe wydruki po wrzuceniu monet a potem parkingowy nalicza opłaty dodatkowe nawet jak się potwierdzenie zostawi za szybą... bo wydruk był nie z tej płatności, tylko z poprzedniej... i nic nie można z tym zrobić... takie praltyki mają na błotach przy ul Trzy Lipy, więc uwaga...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwaga na EuroPark to oszusci

Zamieszczam email dla chetnych do kontaktu

Uwaga na EuroPark to oszusci

Poszukuję osob oszukanych przez firme EuroPark w celu zbioorowego zlozenia pozwu lub skargi do UOKiK dotyczy osob ktore zle zaparkowaly i dostaly mandat badz tak jak ja zaplacily za parking a parkometr wydal im potwierdzenie platnosci karta poprzedniej osoby placacej w ten sposob.Szczegolnie awaryjne sa ich parkometry w weekendy,chyba to nie przypadek
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

przepisy

Aczy tutaj nie mają zastosowania przepisy które mówią o konieczności podwójnego oznakowania płatnych miejsc postojowych tzn. Pionowych i poziomych? Brak namalowanych linii/koperty to brak oznakowania poziomego.

Zlodziejstwo

Zaparkowałem na parkingu BLAKWATER w KATOWICACH UL LOMPY Po zapłaceniu za 2 godziny 10zł oczywiście nie czytałem regulaminu parkingu (brak czasu deszcz) Miałem umówioną wizytę u okulisty .Wizyta trwała 2 ,5 godz spóźniłem sie na parking 50 min oczywiście opłaciłem za dodatkowa godzinę .Ale za wycieraczka samochodu wezwanie do wniesienia opłaty dodatkowej 95 zl.Parking ma mnie kosztować 110zl za 3 godziny.

nie bądź taki mądry jakbyś miał zapłacić 95 zł to inaczej byś pisał złodziejstwo w biały

To jak Pan taki chojny i chetie daje sie naciagac to neich taki przelewik zrobi wszystkim forumowiczom. Może wtedy zmienie zdanie że chory jest i głupio uczciwy.

To sam płać pedale

masz 100% racji!

Byłam tam na zabiegu i miałam to samo! Kontrolera nigdzie nie ma, ani żadnej budy w której by siedział! Nie miałam gdzie rozmienić kasy więc nie zapłaciłam. Udalo się fuksem, że nikt nie sprawdził czyli po prostu szukają ofiar, które im zabulą prawie 100zł.

Chory szpital i chory parking!

Dziękuję za informację.... i już wiem że do swissmedu nie pojadę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie placic

Płacą tylko frajerzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2