Swędząca skóra nóg i rąk

Witam. Na nogach juz od października, na rekach od dwuch dni mam takie czerwone plamy, strasznie to swedzi, i nie da sie nie drapać. i w okolicy szyi rownież.
Skóre na nogach mam wysuszona, ale używam balsamu.
Byłam też u trzech różnych dermatologów oraz pare razy u swojej internistki. Dostalam najpierw na uczulenie bo może to na sierść (choć wczesniej nie mialam ) potem na świerzb. Zamiast przejść to jest jeszcze gorzej.
Może ktoś miał podobny problem lub wie co to może być
I prośba naprawde bardzo dobrego fachowca drmatologa-alergologa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Swędząca skóra nóg i rąk

Moze to AZS,moze zlapac w kazdym wieku.

Wysoki poziom cukru we krwi może powodwać skrajny świąd. Mój ojciec miał cukrzycę i mówił, że czasem to do mięsa by się drapał.

Poza tym infekcje grzybicze powodują swędzenie, rogowacenie się skóry.

Najlepiej wejdź na jakieś forum typowo medyczne i popytaj ludzi jak zdiagnozować, do kogo się zgłosić, itp.

ooo prawie mój przypadek, szczotka druciana to mało... ;),
u mnie wyszła niedoczynność tarczycy, na podstawowe badania skierował mnie lekarz rodzinny, od razu przepisał leki i dał skier. do endokrynologa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.gd-med.pl/zakwaszenie-organizmu - proponuję poczytać i zobaczyć ile się z tego ma. Znam fajny program odkwaszający.

Inne tematy z forum

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (6 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

Problemy z erekcja przy dziewczynie (6 odpowiedzi)

Witam Poznałem świetną dziewczynę, przy której mam problem z erekcją. Wiem że przed nią członek...

Mały penis we wzwodzie (7 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...