Świetliki

Temat dostępny też na forum: Świetliki
Zespół Świetliki powstał w październiku 1992 roku w Krakowie. Zadebiutował w grudniu tegoż roku na spotkaniu poetów Na Głos, za pierwszych słuchaczy mając m.in. Czesława Miłosza i Wisławę Szymborską. W 1993 roku Świetliki nagrały dla niezależnej wytwórni Music Corner, swój pierwszy album pt. "Ogród Koncentracyjny". Płyta wzbudziła duże zainteresowanie zarówno mediów jak i publiczności. W ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

8 Listopada 2008

czemu juz terqz to reklamujecie? nic ciekawszego sie w tym czasie nie nadazy?!

bo, kolego, Swietliki to swietny zespol, a takie trzeba reklamowac wczesniej.

świetliki dla mnie zgasły

zgasły rok temu, dali taki słaby koncert w żaku na własne piętnastolecie, że żal ściska. kto był ten wie...

Ja byłem rok temu na tym koncercie

I co?Nie było tak źle.W przeciwieństwie do oprawy koncertu i bydła palącego papierosy i popijającego alkohol na sali..Szkoda słów..

żak

Faktycznie w żaku było słabiutko. A szkoda, mógł być fajny koncert a było zawodzenie bez ładu i składu. I za dużo marudzenia o d..pie maryny.

Ucho

na stronie Ucha nie ma informacji o tym koncercie, na pewno się odbędzie?

już jest

:)

Nie bardzo jest dobrze

Megalomania i pijaństwo. Szkoda, że w Uchu, bo to scena na energetyczne koncerty, a nie na gig kapeli, na który można przyjść w kapciach. Kiedyś Świetliki to było coś. Słucham płyt, ale buczenie do mikrofonu w wersji live, jakie odwala ten zespół ostatnimi czasy, tylko zasmucić może.

to wyobraź sobie, że Świetliki grały w tym roku na Woodstocku i raczej nie przeżyłbyś w kapciach ;)

ile kosztują bilety?

koncert rok temu- pięknie

byłam na 15-o leciu i rzeczywiście nie był to koncert dla młodziezy sluchajacej happysad, czy pocącej się w rytmie kultu ( bez urazy), ale mocno wyciszone wspomnienie o tych 15 - u latach koncertowania i istnienia zespolu, przyjechalam wowczas 300 km na ten koncert i wyszlam wzruszona i szczesliwa
to ja palilam papierosy na sali i pilam alkohol!!

Szujon, co do bydła palącego papierosy i popijającego alkohol na sali- masz na myśli samego Świetlickiego?

świetliki, wszy, mątwy

bylem i wiem jak ty

"świetliki dla mnie zgasły
zgasły rok temu, dali taki słaby koncert w żaku na własne piętnastolecie, że żal ściska. kto był ten wie...
2008-08-25 22:48:42Autor: gdańszczanin"

Swietliki dobre na dziumkanie

Moja pierwsza inicjacje erotyczna przezylem w rytmie Swietlikow, mam do nich sentymentalny stosunek, i z checia poslucham na zywo jeszcze raz....

tez chce poznas jakas dziumke wiec byc moze pojde..

Z tym bydłem to trochę przesadziłem

Może trochę się uniosłem z tym bydłem,sorki.Generalnie chciałem odpowiedzieć na poprzedni post,że wcale nie było tak źle;)
No i fakt,że Świetlicki sam popalał ostro:P:P:P
Stachu-rozumiem Twój sentymentalny "stosunek" ;))))
Pozdro.

inicjacje Stacha

Stachuuu, a co z drugą inicjacją?

O której ?

Ktoś może wie jaka jest właściwa pora rozpoczęcia koncertu, czy jest to godz.19.00 czy 20.00 (trójmiasto 20.00, ucho 19.00)

dziumke

poznasz juz w kiosku kupujac prezewatywe powodzenia

Inne tematy z forum

Publiczny różaniec o zatrzymanie aborcji (9 odpowiedzi)

Dołącz do Publicznego Różańca o zatrzymanie aborcji organizowanego przez Fundację Życie i Rodzina...

Świat Automobilów (7 odpowiedzi)

Zapraszamy na wyjątkową serię Motoryzacyjnych Śród, podczas których co tydzień prezentować...

Walentynkowa gala Burleski (4 odpowiedzi)

Przygotujcie się na niezapomnianą walentynkową noc pełną zmysłowości, elegancji i artystycznej...