Świetna szkoła. Polecam! :)
Jestem absolwentką tego gimnazjum, z czystym sumieniem mogę polecić tą szkołę każdemu. Gdybym miała wybierać jeszcze raz, na 100% poszłabym do 16.. Wspaniała kadra nauczycielska. Najbardziej będę wspominać multimedialne i przez to bardzo ciekawe lekcje Historii z p. dyrektorem, p. Szydłowską od Fizyki (szkoda, że odeszła na emeryturę), p. Szerard od Chemii (wymagała dużo, ale przez to więcej się nauczyłam), panią Chyłę od WF, która w końcu nauczyła mnie gimnastyki, p. Mach od Polskiego (świetna, wyluzowana i wymagająca nauczycielka, bardzo dobrze przygotowała mnie do testów), p. Liśkiewicz od Matmy, która także bardzo wiele mnie nauczyła (opłaciło się rozwiązywanie dużej ilości trudniejszych zadań). Gdybym mogła, opisałabym każdego nauczyciela, który mnie uczył, bo wszyscy byli najlepszymi, jakich miałam! Zawsze pomocni, wymagający, świetnie uczą. Będę także miło wspominać moją klasę (przeszła do historii - 28 świadectw z paskiem na 28 uczniów ;p). Jeśli chodzi o przygotowanie do egzaminu, to było bardzo dobre, powtarzaliśmy materiał na lekcjach i dodatkowych zajęciach. Wyposażenie b. dobre (projektory w większości salach, łazienki czyste). Polecam wszystkim tą szkołę! :)