Sylwestrowa modlitwa

Panie Boże, spraw proszę aby Tych co bezmyślnie rzucają petardami ukarać, by te petardy urwały im łapy. Tak nam dopomóż Bóg.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Sylwestrowa modlitwa

Tak wygląda modlitwa Polska. Zupełnie jak z Dnia Świra.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Łowca modli się jak każdy "prawdziwy polak" - Panie Boże spraw żeby sąsiad który kupił nowego Lexusa zbankrutował i żeby ta ładna żona go zdradziła.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

:D

kwintesencja pseudo katolików, którzy idą do kościoła co niedzielę, modlą się, proszą o łaskę i miłosierdzie a chwilę później pokazują swoje prawdziwe oblicza przepełnionych goryczą, złością, zawiścią i zazdrością ludzi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

ciacho

???
A z czego wyciągnęłaś taki wniosek ? Możesz podać materiał źródłowy, bo chyba nie dałaś się wpuścić w ten kanał ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

niestety z obserwacji ;)

oczywiście nie mówię, że katolicy są z góry źli albo, że każdy tak postępuje bo znam i takich, którzy faktycznie są gorliwi w swojej wierze i do tego dobrzy dla innych i dla siebie.

ja sama jestem areligijna ale uważam, że jeżeli ktoś wyznaje jakąś religię to powinien się do niej dostosować i pracować nad sobą w celu bycia lepszym człowiekiem a nie traktować ją po macoszemu i wyciągać z niej tylko wygodne dla siebie aspekty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

ciacho

Nie pytam tak ogólnie, lecz konkretnie - skąd tu na forum, z jakiego wpisu, wyciągnęłaś taki wniosek, taki ni z gruszki, ni z pietruszki ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie rozumiesz tego. On nie modli sie z zazdrosci, tylko o to by glupich ludzi spotkała kara. Moim zdaniem głosnosc petardy wystrzelonej przez takiego delikwenta jest wprost proporcjonalna do jego inteligencji. im glosniejsza tym wieksza pustka w lepetynie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto się modli ? Gdzie się modli ?
Aha, po prostu ten wątek wzięłaś na poważnie ?
Tego bym nigdy nie podejrzewał.
No to się nie dziwię,że reakcje na moje teksty są takiej, jakie są.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

komentarz wyżej to nie byłam ja, mój ostatni był tylko o areligijności ;)

oczywiście, że tego wątku nie wzięłam na poważnie, stąd też mój pierwszy komentarz poprzedzony rozweseloną emotką był także z przymrużeniem oka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moze jest nie na powaznie,ale proszył problem rzucania petard
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

" proszył problem rzucania petard"

Poruszyć to można nie tylko problem petard, ale także niebo i Ziemię...

swoją drogą lublin w tym roku zrezygnował z fajerwerków na sylwestra, rada miasta postanowiła, że nie będzie straszyć zwierząt i przy okazji zaoszczędzi pieniądze na inne, ważniejsze dla miasta kwestie. ma być w zamian pokaz laserów. gawiedź niezadowolona bo raz w roku fajerwerki i nawet tego miasto nie potrafi zrobić a moim zdaniem to bardzo dobra decyzja.

nawiasem mówiąc fajerwerki to mega droga zabawka, osobiście byłoby mi szkoda wywalić 100zł na coś, co nie dość, że jest potwornie głośne (mój pies bardzo się boi huku) to jeszcze zadziała albo i nie i da tylko chwilę ładny efekt na niebie...

a potem ci sami ludzie, którzy pół wypłaty wywalają na sylwestrowe fajerwerki płaczą na dziale kulinaria, że gastronomia trójmiejska oszalała bo kogo to stać na chodzenie po takich drogich knajpach ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za stówkę to kupisz bzykadełka, które może zrobią wrażenie na działkowej imprezie urodzinowej.
Coś, co zrobi wrażenie w noc sylwestrową, choćby w skali kwartału, nawet nie osiedla, to kilka stówek minimum.
I masz całkowitą rację - są to pieniądze wyrzucone w błoto. Może dziaciaki to jeszcze rajcuje.

BTW: kupiłem suce, w zwykłej aptece, tabletki ziołowe na bazie kozłka (Valeriana officinalis), melisy i chmielu. Wczoraj przetestowałem. Troszkę ją przymuliło i głównie posypia, ale już nie wpada w panikę przy byle wystrzale gdzieś w oddali.

~sa∂yl na bazie chmielu to ty cały czas testujesz :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

I to nie tylko Lublin a inne miasta też. ALe jak jestem w stanie zrozumieć strzelanie przez 10 minut, aby przywitać nowy rok, tak strzelanie kilka dni przed i kilka dni nie rozumiem. To już jest stan umysłu.

To jest przejaw infantylizmu. Akurat piszę parę tekstów na temat infantylizmu polskich facetów i temat fajerwerków mi idealnie do tekstów pasuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie myślałeś kiedyś żeby pójść do pracy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wielkie koncert plenerowe , gdzie muzyka gra non-stop kilka godzin o mocy 110 db,to ci nie przeszkadza i twoim pupilkom ???? Samoloty które lądują na Rębiechowie i robią hałas ,to też zwierzynie nie wadzi ?? Ale fajerwerki w jedną noc ,to jest wielki problem ..?? Może wszystkiego zakazać , abyś księżniczko mogła się wyspać !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

> fajerwerki w jedną noc

No właśnie. W jedną noc. Nie wczoraj czy dzisiaj. W noc sylwestrową jest to dopuszczalne prawnie.
Ale niekoniecznie muszą iść na to pieniądze miasta/gminy, które można, jak to Ciacho napisało, wydać dużo pożyteczniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wydawanie pieniędzy na fajerwerki nie jest zadaniem własnym gminy i powinno zostać prawnie zakazane.

"Wielkie koncert plenerowe , gdzie muzyka gra non-stop kilka godzin o mocy 110 db,to ci nie przeszkadza i twoim pupilkom ???? Samoloty które lądują na Rębiechowie..."

Jak już masz raka, to co będziesz się przejmować jakąś tam gruźlicą i zapaleniem płuc ? Nie warto leczyć, bo i tak efekt będzie jeden i ten sam.
Kapitalna logika.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z innej beczki:
Hałas koncertów czy samolotów jest uciążliwy ale nie powoduje takiego stresu u zwierząt niż gwałtowny huk w ciszy.
Paradoksalnie, z doświadczenia wiem, że sam moment sylwestrowej północy jest lepiej tolerowany przez zwierzęta, bo jest to hałas w miarę ciągły. Po paru/parunastu minutach przywykają.

zwierzęta mają dużo bardziej wrażliwy słuch, mój jest trochę ślepawy więc tym bardziej reaguje na bodźce dźwiękowe. jak zaczynają się koncerty na juwenaliach niedaleko to chwilę poszczeka i się kładzie, nie jest zadowolony ale daje radę. gorzej jest właśnie przy nagłych ostrych dźwiękach. podskakuje nerwowo jak spadnie pilot z łóżka a fajerwerki to dla niego męka, szczeka i piszczy przez cały czas strzelania, nie wie co ze sobą zrobić, ze strachu robi się aż agresywny więc nie da mu się pomóc. a takich zwierzaków jest mnóstwo.

ja tu nie mówię żeby się pieścić i dopasowywać cały świat pod zwierzęta bo bez przesady ale jeżeli w odpuszczeniu fajerwerków jest jeszcze plus zaoszczędzenia mnóstwa pieniędzy, które pójdą na znacznie ważniejsze cele (w planach jest renowacja dworca) to jak najbardziej to popieram i życzyłabym sobie więcej mądrze zarządzających pieniędzmi władz miast :)

Apel do wszystkich kochani, którzy zobaczycie jakiś g*wniarzy rzucających petardy - dzwońcie na straż miejską lub policję. To jest zabronione przez prawo, i takie wykroczenie to 500 zł kary.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Apel do wszystkich kochani ,którzy zobaczycie jak piesek s... na trawniku, nie jest na smyczy a właściciel udaje że niczego nie widzi.Odrazu dzwońcie na straż miejską , niech płacą mandaty !! Nie ma to jak zas... chodniki i parki.

Jesteś dzieckiem i owocem polskiego pseudo-chrześcijaństwa.Takie owieczki -jacy księża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakieś dziwne zwyczaje ostatnio z tą modlitwą ...Modlimy się w internecie , na ulicach , placach , przy pałacu prezydenckim...Do kościoła won...się modlić .Widać że bierzecie przykład z muzułmanów .Niedługo będziecie ulice zamykać.W sumie już to robicie ,każdego 10 w warszawie...

Dobry acz niekumaty człowieku,

Przestrzeń publiczna należy do wszystkich, jeżeli więc mamy jakoś ograniczyć dostęp do niej, to tylko w stosunku do zachowań ewidentnie szkodliwych.

Czyli przed Pisem. To organizacja przestępcza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Człowiekowi choremu na dolegliwości gastryczne, takiemu postkomuniście na przykład, nie można dawać zdrowego pieczywa, bo system trawienia nie działa i mu po prostu zaszkodzi, trzeba karmić go kleikiem. Dopiero po dłuższej kuracji można sobie pozwolić na normalność.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sam sobie odpowiedziałeś .... no chyba że nie skumałeś ,ale nie przejmuj się PISowcy mało co kumają (wasza prawda jest najprawdziwsza )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Postkomuniści mają ten problem, że wydaje im się, wskutek braku wyobraźni, że reszta nie kuma co się dzieje. W roku 2015, dzięki internetowi, najmłodsze generacje pokazały, że kumają, może nie wszystko, ale wystarczająco, żeby drani od władzy odsunąć. Z biegiem czasy takich będzie coraz więcej.

Zapamiętaj sobie ,że nie każdy kto jest z Pisu jest komuchem !! Ale ty i tak tego nie zrozumiesz bo dla was jesteście tylko WY - a cała reszta stoi tam gdzie stało zomo.Jak to powiedział naczelnik kraju J.K
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś mało w tym roku strzelają , a szkoda może do północy się to zmieni...Wszystkim zestresowanym i ich pupilkom polecam MAŚĆ NA BÓL D....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oby w oko Ci strzelili. Bedzie zabawnie hahaha!!!

Sami sobie kupcie fajerwerki, jeśli chcecie mieć sylwester - zgłaszajcie dalej na policję, że dziecko petardy puszcza ono nie jest dorosłe to nie rozumie tak jak dorosły człowiek dla nie go jest to zabawa. No i kto wam dał pokaz fajerwerków jak wszystkich na policje zgłosiliście!

Inne tematy z forum

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (4 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...

Vibracje (28 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Gadżety reklamowe (30 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku można kupić gadżety reklamowe? Jest jakaś hurtownia?