Sz. p. Sołtysie - odśnieżanie

Nie wiem czy dobrze kieruje swoje pytanie , ale chyba odpowiada za to soltys. Mianowicie , Panie Soltysie, dlaczego gdy zimy dotychczas praktycznie nie bylo , i z czego wnioskuje ze gmina zaoszczedzila spora ilosc srodkow przez brak akcji zimowej , teraz gdy narabalo sniegu prawie do kolan , praktycznie wogole nic nie zostalo odsniezone , nie mowiac juz nawet o posoleniu glownych drog asfaltowych?

Wystarczy ze dojade do lasu za ktory odpowiada Gdynia - ulica jest juz czarna , pieknie odsniezona itd. A w Koleczkowie panuje krajobraz ksiezycowy. Rozumiem gdyby padalo od listopada , ale w tej sytuacji ? Czy za koleczkowo odpowiada jeden traktor z plugiem ktory dzis nie odpalil z powodu mrozu -3 ? Czy o co chodzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Sz p Soltysie - odsniezanie

No i chodnik na kamieńskiej też w ogóle nie ruszony!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziś o godz. 7.20 wyraźnie widziałem odśnieżony chodnik przy rzeczonej ulicy.
A więc 3 godz. przed wpisem.
Jak się coś pisze, to warto z odrobina sensu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie mądry hunterze, przed 6 nie był odśnieżony. Z racji tej iż pracuje nie mam czasu co 5 minut sprawdzać czy chodnik jest odśnieżony. I tak uważam, że trwało to za długo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przy takich opadach śniegu nie sposób odśnieżyć wszystko na raz. Panowie i Panie czas się przyzwyczaić, a nie płakać (łopatę w ręce) i huzia na Józia.A za oszczędzone pieniądze wyaswaltują nam parking pod kościołem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

moment moment - koleczkowo to nie jest zadna metropolia zeby tego nie moc ogarnac juz drugi dzien. Dobrze ze dzis nie padalo bo to by byl dopiero armagedon dla tego ciapka co to ogarnia !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozumiem zeby bojana nie odsniezac , ale koleczkowa ? ;]

Przy tych opadach???
Przecież padało zaledwie kilka godzin

Re: Sz. p. Sołtysie - odśnieżanie

Koleczkowo to nie metropolia i tu nikt nikomu nie płaci za to, że siedzi na tyłku przy odśnieżarce/piaskarce i czeka od listopada na ścieg. Ludzie, którzy w naszej gminie operują takim sprzętem też mają swoje życie, trzeba trochę czasu żeby się przystosować. BTW. Trochę ruchu przy łopacie nikomu nie zaszkodzi ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (41 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Światłowód w gminie Szemud (6 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?