Szachy

Temat dostępny też na forum: Śródmieście
Może jest jakaś dziewczyna/kobieta, która lubi grać w szachy?, gram amatorsko, ale mysle że na przyzwoitym poziomie, miejsce gry: pub, kawiarnia itp. moje gg: 24528211 mail: marcin3122@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szachy

Ja gram w szachy, nawet często, ale z mężem :) "Walka" zrobiła się dość zacięta, bo nawet ostatnio zaczął mnie ogrywać i jestem już tylko o jedną wygraną przed nim...
Powiem Ci tylko, że jeśli chcesz grać lepiej, szukaj zawodnika lepszego od siebie, ewentualnie na tym samym poziomie. Inaczej nie nauczysz się niczego nowego :)

Pozdrawiam i życzę udanych "łowów" ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale droga Niulku, ja nie pytałem w swoim poście co zrobić by grać lepiej w szachy, tylko pisałem, że szukam osoby do gry :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

...i jak masz ochotę zagrać to najlepiej napisać wprost :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie, dziękuję, właśnie przed chwilą wygrałam kolejny mecz i głowa mi pęka, bo coraz trudniej mi pokonać mojego przeciwnika ;-)
Poza tym ładnie sprecyzowałeś, z kim chcesz grać- z kobietą. Wnioskuję zatem, iż Twój wątek winien znaleźć się w kategorii "Towarzyskie" :) Ale to tylko moje skromne zdanie :)

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niulka - a gdybym napisał że chce zagrac w szachy z facetem, tez byc zauroczyła nas genialną interpretacją? :DDD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Płeć w szachach nie ma znaczenia :)

Nie żartuj... naprawdę? Dziękujemy za trafne spostrzeżenie, nigdy byśmy sami na to nie wpadli! :)

A ja gram z komputerem i tą grę sobie chwalę nie muszę nikogo szukać
do gry a i mogę ustawić sobie poziom gry na jakim chcę grać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecałabym zajrzeć w listę miejsc, w których można pograć na porządnym poziomie. W wielu miastach są miejsca do gry w szachy (https://echowarszawy.pl/20221003341591/gdzie-cwiczyc-nauke-gry-w-szachy-w-warszawie), być może w Trójmieście także.

Jeśli chcesz nauczyć się grać w szachy, najlepiej szukać klubu! Chcąc wiedzieć, gdzie znaleźć trenera szachów, musisz poczytać artykuł pod linkiem https://lubimyszachy.pl/jak-szukac-klubu-szachowego-gdzie-znalezc-trenera-szachow/, gdzie dobrze opisano, jak szukać klubów do gry.

Inne tematy z forum

tenis (3 odpowiedzi)

Rozumiem, że selekcja może rzeczywiście być kontynuowana, ponieważ indywidualny projekt wymaga...

Czy warto uprawiać sport? (12 odpowiedzi)

Tak się składa, że większość moich kolegów nie uprawia żadnego sportu. Ich zdaniem nie jest on im...

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. (3 odpowiedzi)

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. Ja stosuję " oddychające " powłoki hydrofobowe...