Szanty pod żurawiem

Temat dostępny też na forum: Szanty pod żurawiem
Festiwal “Szanty pod Żurawiem” ma osiem lat i zdobył już mocną pozycję na mapie festiwali szantowych, jako największy tego typu festiwal szantowy nad Bałtykiem. Festiwal odbywa się w trakcie Międzynarodowego Zlotu Żeglarskiego “Baltic Sail”, w dniach 26 i 27.07.2007 na Długim Targu w Gdańsku. Na scenie ustawionej przy Studni Neptuna, odbędą się cztery koncerty, w ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

!

ale super! nie mogę się już doczekać!! ponoć ma być darmowe piwo!

Ciekawe czy ktokolwiek bierze pod uwagę mieszkających tam ludzi. Organizuje się takie koncerty do 24 w zamknientej przestrzeni miejskiej, zamiast na jakimś otwartym terenie. Przecież można to było zrobić na ołowiance a nie na deptaku gdzie i tak jest masa ludzi i ledwo można przejść. Dla mnie to koncerty na długiej to wymysł kogoś chorego, kto nie ma pojęcia o starówce. Poprostu współczuję ludziom którzy tam mieszkają. Co do koncertu to nic nie mam bo sam uwielbiam szanty, ale miejsce jest po prostu fatalne.

:-)

szczególnie w ratuszu, dworze artusa, banku milenium i w złotej kamieniczce mieszkają tłumy. a najwięcej w kinie Neptun i zielonej bramie.

starówka jest po to by ludzie zwiedzali, bawili się i odprężali przy muzyce.

szkoda, że rod stewart tego nie zobaczy:( mysle ze bedzie niezła jazda

zamkniĘtej pisze się przez Ę :-)

Iza30 wymieniłaś aż 6 kamienic z całej starówki a jest ich trochę więcej, więc jak tam nie mieszkasz i nie znasz tego co przeżywają mieszkańcy to się nie wypowiadaj. A zwiedzać, bawić się i odprężać można niekoniecznie przy tak głośnej muzyce. Jestem ciekaw czy turysta, który chce zwiedzić starówkę, który nie może zrobić sobie nawet zdjęcia, bo zabytki są zasłonięte przez jakąś scenę, obecnie "wypoczywa" i się relaksuje, bo raczej nie.

Dramat losu !

Chcecie mieć cicho wyprowadźcie sie do Kolbud.Gdańsk i tak jest zadupiem w porównaniu z Krakowem, Wrocławiem, Warszawą a nawet Łodzią.Starówka musi zyc, promować nasze miasto. Będzie to z korzyścia dla wszystkich gdańszczan. A jak sie nie podoba, to nalezy zmienic mieszkanie.Emeryci nie musza mieszkać w mieszkaniach po 10.000 do 20.000zł za m2.

też ważne

Impreza piękna ale spróbujcie skorzystać gdzieś w okolicy z WC. Palowa tylko dla gości, w podziemiach za kinem tylko do 2200. Tak nie może być bo udusimy się od smrodu. I nie winię tu uczestników imprez. Gdzieś trzeba te sprawy załastwić.

sprawa toalet rozwiązana jest genialnie we Wrocławiu- restauratorzy dostają ulgi podatkowe za udostępnianie toalet turystom!

poza tym sam widziałem, że są toi toie zaraz w bocznej uliczce - chyba nazywa się Ławnicza, obok reklamy Plusa!

Inne tematy z forum

Bait Fight - fishing festival 2024 (3 odpowiedzi)

BAIT FIGHT 2024 to nie tylko festiwal wędkarski, ale także platforma do wspólnego dzielenia się...

Speaking Concert - Piramida Chopina (3 odpowiedzi)

Zapraszamy na specjalny program przygotowany z myślą o wszystkich, którzy chcą zaznajomić się z...

Wilno w Gdańsku 2024 (4 odpowiedzi)

Jesienią odbędzie się festiwal Wilno w Gdańsku. Wydarzenie zaplanowano na początek października...