Szczerze odradzam
Dołączam się do komentarza Pana poniżej, że "wychowawczo tragedia". Wszystkim rodzicom, którzy chcą posłać tam swoje dzieci ze względu na katolickie wartości, szczerze odradzam tę szkołę. Prędzej zrazi wasze dzieci do uczestnictwa we mszy świętej, i życia duchowego, niż zachęci. Jako dziecko na piątkowych mszach, byłam nagminnie wypychana z ławki przez inne dzieci, co w ogóle nie zwróciło uwagi żadnego z nauczycieli. Jako mała dziewczynka, zostałam w kościele publicznie obśmiana przez panią pedagog, która podaje się za osobę wyjątkowo uduchowioną i publicznie opowiada o zbawieniu. W dzień kiedy należało ubrać się na galowo, miałam na sobie granatową spódniczkę i niebieską koszulę. Pani pedagog, na moim przykładzie postanowiła pokazać innym dzieciom, jak nie należy się ubierać.Było to ciężkie przeżycie, dla małej dziewczynki, która została publicznie obśmiana przez wszystkie zgromadzone w kościele dzieci, przy obecności nauczycieli. Zdarzył się też incydent natarcia mi buzi szmatą z cifem i założenie czyichś majtek na głowę. Nie jest winą nauczycieli to, że się to zdarzyło, ale z pewnością winę ponoszą za brak reakcji, tuszowanie takich spraw, i szerzenie hipokryzji.