Szeks Show

Temat dostępny też na forum: Szeks Show
Opinie do spektaklu: Szeks Show.
adaptacja Andrzej Żurowski. reżyseria i opracowanie muzyczne: Monika Strzępka. scenografia i kostiumy: Maciej Chojnackichoreografia: Cezary Tomaszewski w roli Szeksa Krzysztof Gordon Swoją niesamowitą karierę rozpoczynał na Wschodnim Wybrzeżu. Początkowo nic nie zapowiadało przyszłych sukcesów Szeksa. Swoje autorskie programy prezentował wśród zapijaczonych klientów małych klubów i ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiszka

Takiej bryndzy dawno nie widziałem. Jedynym atutem tej sztuki jest chyba tylko panienka latająca z gołymi cyckam(czym pewnie sztuka zrobi sobie niezłą reklamę). Sztuczne, puste i niby obrazobórcze. Szkoda pieniędzy.

cóż za cycuszki

Nieswietna sztuka, nawet trudno to nazwać sztuką. Gordon ciekawy bo to coś nowego i dla nas i dla niego. Ale chamskie zarty i ogólna obłuda ludzi już nie zaciekawia. Proste i nudne przedstawienie. Chwilami zaciekawia występami w roli striptzerki. Bardzo ładna Pani, cudowna figura, i ciało!!!!! Boska. Swoją drogą to skądś ją znam. Może z innej sztuki? Maybe? Albo z lokalów nocnych. Nagość niektórych oburzyła i 2 osoby wyszły ze spektaklu. Ale ja bym się z Tą Panią umowił.

i jak tu się odchamić ????

Gdybym miałą na tą sztukę wydać pieniądze to bym wolała je już wyrzucić do kosza. Ale nawet będąc na darmowym zaproszeniu chciałam opuścić salę, tylko tłum reszty widowni był nie do pokonania. Salka mała duszna...a przedstawienia nudne, chwilami wyłaczałam się bo nic mnie nie zaciekawiło. Żarty oklepane, już dawno nieśmieszące i bardzo nie smaczne. Były momenty gdzie połowa publiczności się nie zaśmiała bo dany dowcip był aż przykry. A i jeszcze panie tańczące ... hmm najlepsze to te puszyste odważne, naprawdę kobiece i wesołe, zaś pani obmacująca palmę o wyglądzie nieletniej podobała się pewnie tylko facetom...

Szerszy kontekst

Nie zgadzam się z poprzednimi opiniami. Szczerze polecam!!! Być może tematyka była zbyt trudna dla opiniujących. Przegląd problematyki społeczeństwa zachodniego, w szczególności USA: rozwiązłość młodzieży (a nawet dzieci) przeciwstawiony pedofilii, komercjalizm społeczeństwa, konflikt iracki i interwencja zbrojna Busha, w końcu antysemityzm i poczucie bezsensu życia zebrane razem, stanowią ciężki „orzech" do zgryzienia. Jednak Gordon poradził sobie z wyzwaniem doskonale. W mgnieniu oka wcielał się w inne postaci, kolejne odsłosłony. Owszem czasami środki wyrazu były ostre, ale zabieg był celowy – skłonić widza do myślenia, do zajęcia konkretnej postawy – sprzeciwu lub aprobaty. Jeśli jednak ktoś ma intencje oglądać łatwe, lekkie i przyjemne sceny życia „przeciętnej” rodziny, powinien raczej zostać w domu i obejrzeć tysięczny odcinek jednej z telenowel.

totalna klapa

Totalna klapa. Nudne żarty, brak wyczucia ogolnie strata czasu, szczerze odradzam.

Klapa, dno, strata czasu; odradzam!

Od 40 lat chodzę do Teatru Wybrzeże. Po raz pierwszy w życiu nie złożyłam rąk do oklasków! Ani jednego!Po raz pierwszy w zyciu miałam ochotę wyjść w trakcie spektaklu. Było mi jednak żal przyjaciól którzy zaprosili mnie na to "przedstawienie".
Odradzam. odradam. odradzam - lepiej dać te 20 zł biednym lub wyrzucić. Pan Krzysztof całym swoim wspaniałym warsztatem aktorskim próbował wykrzesac cokolwiek z tego - miernego, niespójnego. chaotycznego tekstu. Czy Teatr Wybrxzeże nie ma kierownika literackiego? Czy nie ma lepszych sztuk?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem rozdarta

Wydaje mi się ze obrazoburcze, wręcz trywialne dowcipy o Żydach, pomieszane z obrazem inwalidy i w dużym skrócie pioseneczki wesołej i cukierkowej Britney są na tyle mocne, ze nie do przełknięcia dla wszytskich.
MI się udało. Z trudem.

...

panienka jest z kabaretu i wlasciwie to nie wiem co robi na scenie teatru obmacujac palme skoro na codzien obmacuje
rure w klubie nocnym i nie wiem co tam jeszcze...Moim skromnym zdaniem zanim ktos zabiera sie za angazowanie ludzi do sztuki i szuka ich w takich miejscach,powinien zrobic wywiad srodowiskowy...znam opinie,ze jest z niej artystka ale... w innym tego slowa znaczeniu.

katastrofa

Poprostu fatalne przedstawienie, masa wulgaryzmu i chamstwa używanego totalnie bez celu. Jestem młody, mało rzeczy może mnie zgorszyć, a to poprostu jest obleśne. Szkoda pieniędzy i czasu.

super sztuka. a najlepsze te cycuszki biegajace po scenie. cudowne panienki, .... zarciki tez niczego sobie, smieszne byly nieprawdaz? ogolnie milo spedzony czas. polecam

no nie

w żcyiu nie widziałam czegoś tak beznadziejnego :-/ nie wiem czy po tych przeżyciach jeszcze pójdę do teatru, co za koszmar!!

bezsens

coz to za sztuka,coz za rezyserka,kazda jej sztuka,to totalne dno,wdzialam juz kilka,kupa wulgaryzmow i nic poza tym,a obejzalam tylko dlatego,ze rezyserka wychowala sie z nami w na wsi w Lichwinie ,a udaje Warszawianke:)teatr,to dla mnie cos innego...

he he badziewie ktore wyrezyserowala pani z Lichwina a nie Warszawy jak wspominano w roznych artykulach,bo juz nie moge tego czytac

nie polecam

Uwielbiam Krzysztofa Gordona więc poszłam z ciekawości mimo negatywnych opinii znajomych.
Przekonałam się, że nie warto było poświęcać wieczoru na ten monolog. Widać było, że nie tylko widz się męczy, ale i Pan Gordon.
Nie polecam - szkoda czasu.

Szeks Show

to przezabawny monodram. Znalazły się w nim zarówno wątki obyczajowe jak i polityczne (satyryczne ukazanie moherowych beretów). Ciekawe było też to, iż Gordon niemal ciągle wchodził w interakcje z widzami, co czasami dodawało jeszcze więcej humoru. No i rozegranie tego w kameralnej przestrzeni Sali Prób. Warto było posiedzieć 50 min w teatrze

Inne tematy z forum

Tydzień, nie dłużej... (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Tydzień, nie dłużej... . Teatr Kwadrat w Warszawie Tydzień, nie dłużej......

Wiedźmin (45 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Wiedźmin . Wiedźmin na podstawie prozy Andrzeja Sapkowskiego Spektakl...

Wyzwolenie (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Wyzwolenie . WYZWOLENIE na otwarcie Dużej Sceny i nowego sezonu! W...