Szerokość rowera

Właśniue się zastanawiam czy jest jakiś limit szerokości dla rowerów w ruchu ulicznym.http://www.flickr.com/images/spaceball.gif
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szerokość rowera

Szerokośc w którym kierunnki? (u mnie podany link nie działa).
Do jazdu ulicznej teoretyczie nalepsza jest jak najmniejwsza szerokość, jednak rowerzysta eż ma swoja szerokośc i cyba ne warto schodzic poniżej jej... co do maksymalnej szerokości... właśnie staram to sobie wyobrazic :D

W kierunku lewym i w kierunku prawym:no po prostu szerokość,znaczy się kierownica.Chdzi np.o cruisery.

był sobie kiedyś w sopockim lasku zjazd 'dwa drzewkla' nazwa bardzo adekwatna bo mieścili sie tam tylko posiadacze prostych kierownic, szerokoBarowcy utykali albo musieli kombinować :D ale drzewka wycieli i już nie ma tej atrakcji :(

nie ma z tego powodu iż rower nie musi posiadać homologwanego prędkościomierza

aaa szerokosci ????
jakoś myślałem ze chodzi o szybkość

Szerokość niet,
choc dla samochodów jest to chyab cos rzedu 2,55 m...

jest za to długość:
4a. Długość zespołu 2 pojazdów nie może przekraczać 18,75 m, a 3 pojazdów - 22 m, z wyjątkiem zespołu pojazdów złożonego z:
(....)
2) motocykla i przyczepy, motoroweru lub roweru i przyczepy, którego długość nie może przekraczać 4 m.

a jak długi może być rower bez przyczepki ?! :D

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...